Skúsenosti s karate na prvom stupni ZŠ?

oliqa
3. okt 2019

Dobrý deň máme doma prváčku aj druháka ktorý strašne chceli na karate a aj som ich prihlásila , len sa chcem opýtať
Nieje to nebezpečné? Ako pre tie deti bojujú proti sebe či ako to prebieha?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matabb73
3. okt 2019

Môj syn aj dcéra chodili na karate. Je to výborný šport. Spevní celé telo, lebo ani majú najprv kondičný tréning a posiľovací a potom prvky karate. Je to dobre aj na disciplínu. Syn mal ADHD a jemu to aj v tomto pomohlo. Teraz je už dospelý, už nechodí, čo je škoda a dcéra začala tancovať a už nestíha.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oliqa
autor
3. okt 2019

@miriam11 no keď ma tam nechajú tak samozrejme si to pozriem 🙂

u2jana
4. okt 2019

@oliqa Obe deti chodia uz stvrty rok. Ucia sa rozne katy (zostavy, ktore cvicia kazdy samostatne) a potom mavaju kumite - to spolu zapasia, ale maju chranice vsade. Dobiti nechodia z treningov, ale obcas zo sutazi - tie vedia byt narocne. Ale ked chcu, treba to deti nechat vyskusat, ci sa im to bude pacit... ziaden sport nie je na skodu.

babulka82
4. okt 2019

@oliqa aj nas chodil 4 roky a ako sa pise v prispevku vyssie na treningu ziadne zranenia ,na sutazi obcas zasahuje zdravotnik.Ale samozrejme deti sa nemaju bit ,maju to byt len naznaky no obcas si deti zle vyrataju v tej rychosti a dostane za ucho 😂.Nas nechce cvicit uz ale dufam ze sa k tomu vrati ,ja som to mala rada aj tie sutaze k tomu aj disciplina aj vsetko.Mne sa karate paci.

evkamotka
10. okt 2019

Ja som chodila od 6r na karate, manzel v dospelosti, ja v dospelosti aj na judo a sebaobranu. Je to super sport na disciplinu, sustredenie, vytrvalost, pedantnost (kata), hlavne ked ako skolaci budu vela sediet, budu mat z karate silny pevny chrbat. 100 bodov!
Nebezpecne to nie je. Deti tam vela posilnuju, skacu, sprintuju, klikuju. Na zaciatku sa ucia hlavne pady (sikovne aj v zime na lade, hehe) aby spravne dopadli a neublizili si a udery, kopy do vzduchu. Suboje nie su ziadny krvak, kazdy skusa nacvicene hmaty a bloky, uplne v pohode. Je to sport len o nejakych modrinach ked uz, tak ako inde ak nie aj menej (futbal, volejbal)

oliqa
autor
11. okt 2019

Ďakujem baby majú za sebou už dva tréningy bola som tam s nimi a super 😃