Prosím vás máte už nejaké informácie potvrdené zo školy prípadne ako ste pochopili že od stredy môžu do školy len deti ktorých rodičia pracujú? My máme zatiaľ prázdniny, škola sa nevyjadrila a mne dvíha tlak čo si zasa vymysleli... Som na materskej takže moje dieťa nemá nárok na normálne vyučovanie?! 15 deti z triedy môže chodiť a dvaja budú sedieť doma, ani online sa zrejme učiť nebudú lebo učiteľ bude v škole a nie online tým pádom ostanú tieto deti len tak napospas zas na pár mesiacov? Mňa to tak vytáča a nie je sa ani kde sťažovať alebo to riešiť 🤦🏻♀️
no neviem to ani svätý asi nevie ako to myslia s tými školami, lebo áno na vzdelanie by mali mať nárok všetci, diskriminovať, že ty máš druhé dieťa sa ani mne nepáči, ale zase rodičia keď musia robiť tak iná možnosť nieje a dieťa musia dať, nistika toto čo je za trápny komentár, však kto sa bojí nemusí davať deti do školy vôbec, ale vzdelanie a kolektív je trošku iná vec, a to deti o dosť potrebujú
tvoje dieťa má ešte stále väčší nárok na vzdelanie ako deti 2. stupňa, ktoré sú od októbra doma. Väčšina z nich je samé doma bez toho, aby malo doma matku na materskej.
Do školy budú chodiť len deti, ktorých rodičia nemôžu pracovať z domu, teda najmä kritická infraštruktúra. U nás to fungovalo formou celodennej družiny, kde boli 1-4 ročníky spolu.
@sasa1310 viem, a je mi tých detí ozaj veľmi ľúto, aj ich rodičov. Plne si uvedomujem že mám výhodu že som doma neobmedzene, ale keď boli doma celá trieda aj to dieťa aj učiteľ to berie úplne ináč a predsa len mali aké také online vyučovanie, všetci spolu rovnako. Teraz bude moje dieťa doma a ostatní spolužiaci v škole len preto lebo som na materskej. Ani len online ich neuvidí a škola sa ho úplne zbaví... V škole má asistenta, áno potrebuje ho,l sú aj deti ktorým to nejde len tak samé od seba, kedy potom dobehne spolužiakov ktorí budú sedieť v triede a učiteľ sa im plne venuje? Ja sa ho nepotrebujem zbaviť aby som pila kávu 🤦🏻♀️
deti 2. stupňa sa nevideli od októbra. A sú nonstop doma samé na ohrievanom jedle, lebo uvariť si nevedia. Chvíľu tvoje vydrží. Tieto staršie deti majú školu aj teraz v nedohľadne. A to len kvôli tomu, že su o pár rokov staršie. Ani obedy nemôžu si ísť vyzdvihnúť do školy, na ktoré majú rovnaký nárok ako tie mladšie. Keďže sú bezplatné. Každý vidí len tie svoje deti, ale najhoršie sú na tom tie z 2. stupňa. Nie sú ešte také samostatné ako stredoškolák, ktorý si vie poradiť aj sám, keď mu internet nejde, alebo keď mu len niekto zazvoní pri dverách. Tie deti 2. stupňa sú neskutočne zraniteľné. Väčšina z nich je dlhé mesiace sama doma zatvorená. A vyzerá to tak, že ešte dlho bude. A to sú maličké deti od 10 rokov.
Je to tak ako píšeš...ja pracujem a moje dieťa má prázdniny a je doma sama... či škola či prazdniny ...nemáš to vôbec zle.Tak ako tvoje dieta sú teraz stotisíce na celom svete buď sa budú učiť, alebo budú hlúpi čo je na tom nepochopiteľne veď to nie je odborne učivo mechanika s vypoctami na strednej škole.Budu jej posielať úlohy a budete sa ucit
a keď sa v TV čokoľvek rieši ohľadne vzdelania a školy, vždy myslia len na škôlkárov a školákov 1. stupňa. Tieto staršie deti sú vo vzduchoprázdne. Nikto na nich nemyslí. Psychicky budú kde, keď toto skončí?
@sasa1310 presne tak...je mi z toho už zle.Kazdy vidí len seba.Najkrajsie roky čo by mali behať po ihriskách s kamošmi sú doma.mne volala s plačom do práce, ze vypadol internet a bude mať absenciu ako ich učitelia strašia za všetko.Zacinam veriť co povedal minulý týždeň môj muž, že pôjdu do skoly v júni ako min.rok
Ale veď budú doma učiť sa dištančne s učiteľom. Neviem či to je až taká výhra, byť v ŠKD či zbernej triede, zatiaľ čo zvyšok triedy ide online.
Ja mám ešte aj deviatačku - oni chudáci úplne ostali visieť - príprava na prijímačky - pomôž si sám a teda všetky školy kam sa hlási s prijímačkami počítajú (bez úľav)- žiadne, že podľa vysvedčenia. Za mňa sú úplne najhoršie na tom všetky končiace ročníky.
Ak to bude prebiehat ako predtym, budu v zbernych triedach a ucit sa budu doma poobede.
Moj 5 rocny je teda uz riadne na nervy, ze zase bude doma s rocnou sestrou. Miluje ju uplne najviac, dlho by ste hladali takeho milujuceho surodenca, ale predsa, ma ine zaujmy ako ona, resp. nemoze nic robit bez toho, aby mu pri tom ona neasistovala, netrhala veci z ruky, neburala mu co postavi, netrhala papier z pod ruky....alebo moze, ale to mu je zas smutno, ze sa hra sam, bezomna "polovicu" dna. V skolke sa aj rychlejsie a radsej uci nove veci..je to uplne na nervy a to nielen pre dospelych ale proste aj pre tie deti uz
Ženy ale ja to všetko chápem, písala som že je mi ľúto starších detí, mňa serie to že ich teraz takto rozdelia že väčšina detí bude normálne v triede sa učiť lebo rodičia pracujú (všetci pracujúci, nie len kritickí) na čom nieje samozrejme nič zlé, ale tých pár detí ktoré ostanú doma nebudú mať ani len to online ako doteraz, ako by ich učiteľ mohol učiť keď predsa učí v triede naživo? Aspoň by nás väčšina pracuje. Áno pozerám si svoje dieťa, čo je na tom zlé a nepochopiteľné? Proste keď boli doma všetci boli na tom rovnako, teraz ich rozdelia na tých ktorí majú plnú pozornosť učiteľa a tých ktorí nemajú žiadnu a neverte že to tak bude na pár týždňov, budú to len predlžovať... Piataci sú stále deti, viem, ale viacmenej skoro štyri roky poznali normálnu školu a dostali aj riadne základy. Moje dieťa a jeho rovesníci boli v prvej triede viac doma ako v škole doslova, nemajú návyk, systém, zaostávajú vo vedomostiach celoplošne. Druhý ročník skoro to isté, do konca októbra len dobiehali prvacke učivo, škola každý druhý týždeň zatvorená lebo preventívne... Tie staršie deti 10+ vidím bezne vonku v skupinkách, ani sa im nedivím veď im doma prepne. Je to pre každého zlé, deti si to odskacu, len ten systém že každý týždeň nejaká zmena ma vytáča 🙄
skola bude len pre deti, ktorych rodicia musia fyzicky chodit do prace, cize vacsina deti ostane doma, deti v skole by mali byt s vychovavatelkou, nie s ucitelkami, vyucovanie by malo prebiehat online
skadial mas, ze deti v skole sa budu ucit? ucili by sa len v takom pripade, keby boli skoly otvorene pre vsetky deti a ty ako rodic sa sama rozhodnes svoje dieta nechat doma, tak vtedy samozrejme vyucba online nebude, ale v tejto situacii urcite bude online skola
Je to choré. Moje dieťa celý večer plakalo, prečo nebude môcť ísť od stredy do školy a spolužiaci môžu. No žiaľ kvôli korone som prišla o prácu, tak moje dieťa asi nemá nárok na vzdelanie...
Ahoj, vyučovanie budú mať len formou posielania čo si majú preštudovať a aké domáce úlohy urobiť na ktorých stranách. Keďže si na materskej a v škole majú byť len deti rodičov, ktorý si ich nemôžu kvôli práci nechať doma, tak hold tvoje dieťa bude mať zhoršené štúdium. Jedine ak by vás učiteľ bol láskavo taký super, že by mal hodiny zo školy online popri skolakoch ako je to v jednej našej škole a triede.... Ale to je len na iniciatíve učiteľov.....
Ja ťa plno chápem. Som na tej istej koľají doma mi bude prváčka a štvrtáčka ,ktorá sa dnes rozplakala že ona chce ísť do školy aj keď som na materskej nemám čas si vyložiť nohy. Tiež neviem ako to bude online isto nebude ak bude učiteľka v škole a tam bude mať pár deti .koľko ani len netuším nestarám sa či niekto robí alebo nie . Už mám toho plné zuby aj napriek tomu že mávali online tak to nieje ok chýba kolektív 😔
@nanka3 od troch známych potvrdené že deti budú doma od stredy bez online, lebo väčšina triedy bude chodiť normálne ďalej. Väčšina rodičov pracuje fyzicky, deti doma dostanú zoznam s úlohami a nech si poradia ako chcú, doterajšie info zo školy aj keď nie našej.
no, ak to bude takto, ako pises, tak to je blbe.... u nas z 23 deti chodili do skoly len 3, zvysok doma a vyucovanie prebiehalo online, deti ktore boli v skole sa bud pripojili tiez cez skolsky notebook alebo sa nepripajali, napisali len ulohy s vychovavatelkou, ktore hned po ukonceni online vyucovania zadala triedna ucitelka do edupage
@karamellka1 tvoje dieťa aspoň nie je celý deň doma samé. Keby mal o rok alebo o dva viac, tak je doma už od októbra. Tak mu vysvetli, že sú aj deti, ktoré do školy nechodia od marca s výnimkou septembra. Tvoj má to šťastie, že dnes ešte v škole bol.
@nanka3 to všade povedané pokračuje až od pondelka by malí byť tie vínmky
U nás napr prváci budú on-line a 4 trieda nebude keďže bude v škole 8 deti takže na nete budú mať úlohy ja zatiaľ ďakujem že vo vláde sú pekné na hlavu a že ešte do piatku chodia
Ja len tolko tieto kroky nerobia lebo chcu, aby deti zostali doma a boli bez vzdelania, ale preto, ze máme neskutocne vela nakazenych plne nemocnice, pohrebnictva nestihaju pochovavaju dokonca nemaju ani kde skladovat mrtvoly. Ja pracujem celu dobu mimo domu aj s manzelom zhodou okolnosti v skolstve. Ja v robote moje deti skolaci same doma lebo nasu skolu neotvorili. A to by som vam dopriala potom dohanat ked pridete z prace ucivo a este si chystat veci do prace. Konecne otvorili aj moji detom skolu tak hajde do skoly po prvom tyzdni jedna trieda v karantene pozitivny rodic aj dieta pretestovali rodicia deti zrazu dalsi traja pozitivny bez priznakovy. Surodenci aj v skolke hajde v karantene ucitelky v skolke a zavrete dve triedy. U mna v praci detto po dvoch tyzdnoch poizitivný otecko, upratovacky v karantenne lebo maju pozitivnych v rodine. Uz sa nam slucka zacala zatahovat. A aj ked klesol pocet deti z 23 na 15 z toho 6 materskych a zaroven s nimi doma oteckovia na homeoffice... Prve deti do skolky len co sa otvorí prídu rodicov co su na MD a pracuju z domu! Doma male babatka, novorodenci a neboja sa? Tieto deti chodia prve do skolky a odchadzaju medzi poslednymi. Tak to zas ja nechapem... a argumenty "nevieme co uz s nimi doma, nudia sa s nami, nevieme sa im venovat, chybaju im kamarati?" Ja som mama 3 deti keby som bola na materskej a je taka zla situacia venujem sa im venujem sa im a este raz venujem sa im a neda ich do skolky. A poviem si ked to cele pominie ta skolka ci skola mu to urcite vynahradi a pre nas to bude len zla spomienka.
nieco podobne tu uz dnes bolo. usetrim ti cas a dam ti rekapitulaciu. ty si vlastne len nezodpovedný rodič, ktorý si nevaži zdravie svojho dieťaťa. korona pre teba znamena, iba ze musis mat deti doma a to ti brani k vylozenym noham, lebo inak by si mala dovolenku....ale ber to s nadhladom som v tom s tebou :D :D