Ahojte chcela by som pomaly začať kupovať šk.potreby
Máte prosím nejakú overenú stránku za dobré ceny ? Školskú tašku máme ... Rozhodli sme sa pre Backmann ☺️ ďakujem
ja by som ti najskor poradila najprv sa poinformovat v skole. U nas napriklad k prvemu rocniku dali moznost, ze ak mame zaujem o sk. potreby, zaplatime 20 ci 25e (uz si nepamatam presne kolko to bolo) a dieta dostane rovnaky balicek ako vsetci spoluziaci. Cize boli tam pracovne zosity, komplet vytvarna atd. Mozno aj u vas je taka moznost "startovacieho balicka". Vela toho nekupuj, lebo kazda ucitelka ma vlastne preferencie. Najprv prveho pol roka pisu trojhrannou ceruzkou, potom sa prechadza na pero a aj to vam ucitelka povie ake. Ak mate tasku predpokladam, ze mate k nej aj peracnik. Dolezite su farbicky lebo v prvej triede deti vela kreslia a vyfarbuju. Nachystajte si krabicku (boxik) na desiatu s netecucou flaskou aspon 3dcl (na zimu idealne termosku), vrecko na papuce a vrece na telesnu vychovu. Myslim, ze nic specialne zo zaciatku netreba. Ak mozem poradit - nekupujte ziadne dosky na zosity. Zbytocne to zatazuje tasku. Na doma nejake lepidlo, farebne a obycajne papiere, noznice. Ak by si sa chcela spytat nieco konkretne, kludne napis.
@zuzikak ja ale zoznam mám čo treba kúpiť 😆
@zuzikak a tie dosky musia mať .
@zuzikak a už som nakúpila
S tých 25€ som veru nechala 120€ v papierníctve na nete 😁
@patka06 ďakujem odtiaľ som kúpila komplet všetko ☺️
ok tak si si nakoniec poradila aj bez modreho konika.
@zuzikak nie
Pani vyššie dala stránku
Zo skúsenosti ti poviem, že zoznam, ktorý máš teraz je veľmi predbežný možno polovicu z toho nevyužijú a kopec vecí budeš dokupovať.
120 Eur je fakt veľa, prvácka výbava vlani 1.septembrový týždeň /všetko v akcii/ vyšla cca 50 Eur.
Dosky sú zbytočnosť, ktorú nikto nemôže prikázať.
Skola nemoze nanutit dosky. Tasky Beckmann maju priecinky. Naozaj nie je potrebne pouzivat dosky a neviem si predstavit ich tam narvat. Syn ma taku tasku.
@zuzanaete tak bola som na zápise
Bolo to jasné povedané
A zmestia sa do tej tašky dosky 🙂 skúšala som to
@patka06 no ani nie ... Napr peračník som brala 2 poschodový
Tam trebalo 2 perá modré zelené a červené ... Ceruzky, pastelky , guma lepidlo nožnice . A to čo majú mať v peračníku nesmú mať na výtvarnú takže všetko dvojmo . Plus na výtvarnú fixky, voskove,vodové , štetce, strúhadlo so zásobníkom, zástera a obal na lavicu
Výkresy A4 20ks a3 20ks farebné papiere 2 balíky plus tam šlo to ďalšie lepidlo a nožnice a zakladac na výtvarnú .
Plus zošity 511 bez linajok a 511 s linajkami každé zatiaľ po 4 ks
Plus podložka do zošita
Obaly na zošity a knihy A4 a A5
Len su to zbytocne gramy navyse, kedze v tej taske sa daku pekne oddelit A4 a male zosity. Prvakovi je dost nosit aj to malo, co musia. Ale v zavere je to vec nazoru.
My sme dostali na zapise moznost objednat z Daffer stranky.zadala som si nasu skolu,rocnik a hned mi vyskocili potreby co treba a objednala som za 27eur.ale ak tam nieje konkretna skola maju tam aj vseobecny zoznam len drahsi.
2poschodovy peracnik je pre prvaka zbytocny a hlavne zaberie vela miesta.nam radili vsetko co najjednoduchsie.
@bejkaj do 1 nedám všetky pomôcky ktoré mi tam napísali
Hneď 12ks pasteliek perá ceruzka guma a atď
Tvl, tá vaša učiteľka asi ešte nemala prvákov, alebo je nejaká masochistka, že dosky a 12 farieb pasteliek 😂🙈😅 Vieš, čo mi šlo najviac na nervy, keď som učila prvákov? To neustále vyberanie a vkladanie pasteliek v dvojposchodovom peracniku, niektoré deti boli schopné dumať nad pastelkou päť minút. Po mesiaci nervov som zrušila všetky peracniky, na hodinu si každý prichystal 4 základné farby, obyčajnú ceruzu a zrazu bola hodina 10x efektívnejšia. Lebo je naozaj jedno, či guličky vyfarbis modrou či oranžovou 🙈😂
@akvi tá naša učiteľka je zároveň riaditeľka
A prvákov má stále iba ona ;)
No veď tak jasná masochistka 😂😅🙈
@akvi dávala by som si pozor na reči .
Svedčí to o tvojej inteligencii
Akvi má pravdu, sú to fakt prehnané nároky. Ja ako matka by som si s takou pani učiteľkou určite podiskutovala
Ale možno je to len rozruch vopred a reálne využijú pár vecí.
@patka06 je to tak roky zaužívané
A je mi to jedno
Ja som hľadala iba stránku na veci
Ti všetko 🙂
Och, trochu nadhľadu a deň bude krajší. Možno si spomenies na túto debatu, keď tvoje dietko napríklad nebude stíhať na hodine pracovať. A dôvod možno bude, že stráca čas vyťahovaním a zakladaním pasteliek a zošitov. Ja neviem, ale ja som radšej, ak deti na hodine venujú pozornosť inému, ako peracniku a farbickam. Ale samozrejme, sprav ako len chceš. Vyhrážky a hodnotenie, ktoré si napísala, to svedčí o tom, že sa ťa moje slová dotkli, žeby mali v sebe štipku pravdy? 🤔🤔🤔
@akvi hodnotenie? 😆 Moja zlatá vstup si do svedomia troška
Nam napriklad riaditelka radila ze dosky ani nekupovat lebo zbytocne zatazuju tasku.tak asi ani nekupim a uvidim ci sa mu zacnu krcit rohy na zositoch a podla toho.alebo kupim len male nech to ma usporiadane.uvidim.mam chudeho drobca a chcem aby to mal co najlahsie.sama som zvedava co vsetko(ake zosity a kolko) bude musiet nosit.🙈
My mame skolsku tasku od BAAGL a skolske potreby zabezpecuje skola, akurat sme ich zaplatili.
mňa by zaujímalo...tie čo máte skúsenosť koľko vás cca vyšli školské potreby do prvej triedy (nemyslím školskú tašku, peračník a pod. ale zošity, ceruzky...)
https://www.juniorpapier.sk/