Ahojte. Syn ide do prvej triedy. Žiadny zoznam veci sme nedostali ani nedostaneme, vraj až na prvom rodičovskom.
Mám zoznam na par zošitov, plastelíny, vodové farby a výkresy.
No nemám tušenia čo viac. Škôlku tašku už máme aj vrecúško na telesnú, na prezuvky, peračník.
Čo do peračníku?
Čo okrem telesnej a dosiek na zošity, učebnice?
Nechcem to všetko kupovať naraz.. Rada by som si postupne aspoň tie najzákladnejšie veci..
Čo vaše detičky potrebovali?
Budem rada aj za nejakú web stránku odkiaľ objednať všetko potrebné. Ďakujem, peknú nedeľu 😊prosím nepokazte mi ju zbytočnými komentármi. 🙏
My sme dostali presný zoznam prvý školský deň od ich triednej učiteľky, mali sme síce aj predtým, ale tam bolo kopec vecí, ktoré vôbec nepoužili. takže by som pokojne počkala do septembra, vtedy sú aj najlepšie ceny na školské potreby v obchodoch, všetko potrebné kúpiš za pár minút napr. v Tescu alebo Kauflande.
Ak chceš nakupovať vopred tak len bežné veci: pastelky - nám sa najlepšie osvedčili Maped + strúhatko, klasické ceruzky 2-3 ks, nožnice, lepidlo, farebné papiere - tie kde je viac farieb, vodové farby, výkresy A4.
Plastelínu nepoužili vôbec.
Dosky sú zbytočná záťaž tašky - tie sme tiež nepoužili.
Kludne si mozes teraz zacat odkladat peniaze a vsetko kupit, az ked budes presne vediet, ze co treba.
@pininka1 daffer ma uvedený krátky zoznam len ten co som vypísala 🙃
@patka06 aj toto stačí 🙃lepidlo tuhé alebo tekuté? Plastelína príde aj mne zbytočná ale majú ju v tom krátkom zozname.. Nosili ste len volne v taške? Nekrcili sa?
@khuliniova Lepidlo tyčinkové, ešte mi napadli štetce k vodovým farbám - tenší a hrubší.
Dcéra nosila domov len to z čoho mala domácu úlohu, väčšina vecí ostávala v škole, nič sa nepokrčilo, mala v aktovke pevnú priehradku, kde dávala zošity a knihy.
Inak Daffer má dosť dlhý zoznam, ale radšej by som kupovala podľa zoznamu učiteľky
https://www.daffer.sk/sada/2111
Veľa vecí vieš improvizovať a nemusíš kúpiť, napr. pohárik na výtvarnú, obrus na lavicu, zástera na výtvarnú a pod.
@khuliniova dcéra je momentálne prváčka. využili sme zošiť s najširšími linajkami a s pomocnou čiarou, maly slovnicek, stvorcekovy zosit, velke ciste zosity, potebovali sme výkresy A4, A3, vodové farby, ceruzky (tých minula asi 5-6) mali sme aj tie na ergonomicke drzanie pre prvakov stabilo aj potom obyč. a farbičky, 2 balenia stabilo trojhanné a tuším ešte jedno mala v peračníku (to je za celý rok) ale moja si rada kresli, tak mozno preto, gumu+stuhadlo, male pravitko a noznice, lepidlo to tycinkové, pero zacala používať až po vianociach, kupovala som v oktobri vo vypredaji, obrus na lavicu na vytvarku, stetce, poharik na voud, obaly na zosity a ucebnice.
inak vacsina veci zo zoznamu z daffer, akurat zosity aj ine...ale to je jedno, odlozim pre syna, alebo ma cvicne
@khuliniova keď vám skola poveda, že info dostanete na prvom rodičovskom, tak sa toho drž. U nás takéto rodičovské byva druhý deň školy. Stačí, keď si budeš odkladať peniaze. Tie prvé dni deti nič nepotrebujú, oboznamujú sa so školou.
@khuliniova neviem prečo to nedajú rodičom aspoň týždeň dopredu vedieť.Aj pero chcela každá škola iná niekde Stabilo, inde zatiaľ len ceruzky
Nečítala som všetko kupovali sme aj gumenny obrus a zásteru na VV, zošity nosila v doskach, dobrý fľašku, dobrý box na desiatu,
VV a TV si nechávali v škole v skrini na TV halovky s dobrou podrážkou nie tenisky, ale z kamarátok nikto takú požiadavku zo skoly nemal.
Nielen každá škola, ale každá učiteľka má svoje požiadavky, pero začali používať v decembri, zakázané mali Pilot - gumovacie, inak mohlo byť akékoľvek.
Najlepšie sa dcére písalo s obyčajným Tornádom, Stabilo bolo úplne zlé, nešikovné - hrubé do ruky, hrubý hrot - písalo otrasne. Po týždni ostalo založené v šuflíku.
Kúpila som ho vopred, veď super pero pre prvákov 😂
Na telesnú mohli mať akékoľvek tenisky, len nech nerobia stopy na parketách v telocvični, tie isté mala aj na cvičenie vonku.
Niekde ešte pýtajú aj kufrík/box na výtvarnú - u nás to riešili krabicou do topánok.
@letfenixa ja nechápem prečo ten zoznam nemôžu dat hneď. Neverím ze každý rok sa to mení. Keď majú čas oni nato toľko, môžem ho mat aj ja toľko.. Neznášam chodiť po obchodoch, v tom čase tam bude milión ľudí. Preto som písala sem, niekto ma skúsenosti, nakúpim základ a ostatné potom..
@patka06 to je super, že nemuseli všetko nosiť.. Nevidím v tom zmysel a toot by ma veľmi potešilo keby to tak majú všetky deti..
Veľmi pekne Vám každej ďakujem, niečo z toho vyberiem nech mame aspoň peračník plný a telesnú nachystanu.
@khuliniova to je na dohode učiteľky a rodičov, v triede mali zakladače, kde ostávali knihy, zošity, pracovné zošity. Skrinku kde bola celý školský rok výtvarná.
Jedine telesnú nosili stále domov.
Dcéra mala dni, ked mala v taške len desiatu, vodu a peračník.
@patka06 ďakujem, určite sa nato opýtam 🙃
Peračník : 2 ceruzky,1 bombičkové pero, farbičky - naj sú Maped, strúhadlo, guma, nožnice s oblým hrotom, tyčinkové lepidlo
Výtvarná : kufrík, štetce, temperové a vodové farby, voskovky, plastelína, handrička, miska na vodu, plášť, obrus na stôl, výkresy A4 10ks, A3 10ks, farebný papier,lepidlo tuhé 1ks, tekuté 1ks, nožnice.
Telesná : vrecko, ponožky, súprava tričko teplaky mikina a tenisky s bielou podrážkou
Hygienické vrecko, toaletný papier, vytrhávacie servítky, mydlo na ruky, možno aj uterák- ako kde.
Prezúvky
Desiatovník, fľaša na vodu
Na viac si teraz nespomeniem, ale zošity to bude pár ks tie kupuj až keď budeš mať zoznam, ako aj všetko ostatné. Nebude toho už veľa navyše.
Tak napr. my sme do skoly nekupovali nic, teda ziadne pomocky. Na rodičovskom sme sa dohodli, ze triedna nakupi rovnake pomocky pre celu triedu (samozrejme sme sa na to poskladali)- ona vie najlepsie, s cim sa jej dobre pracuje. Od farbiciek az po noznicky. Len sme jej nahlasili, ci je dieta pravak/lavak. Perom, ktore im dala ona, zacali pisat az ked ona posudila, ze uz maju rucku precvicenu (niekto zacal skor, iny neskor). Vsetko ostavalo v skole, doma pouzival farbicky, ktore mal v peracniku. Inak cca pol roka chodil do skoly s prazdnou taskou, mal tam len peracnik a po case aj jeden obal a v nom obcas papiere na DU.
@khuliniova u nás napríklad si deti všetko nosia v taške a dosky môj malý vyslovene chcel, páčili sa mu a má tam všetko pekne uložené, ale každý má iné preferencie
@khuliniova nech sa páči:
Na tvojom mieste by som pockala do toho rodicovskeho, kazda skola to totizto môze mat inak. Nas pôjde tiez do skoly ale zatial ma kupenu len skolksu tasku a tu sme brali z BAAGL, paci sa mi ze maju v ponuke lahke tasky.
@beahavala noo ideme na dovolenku malý nastúpi trosku neskor. Neviem si stihnem to rodičko ale nejaký bežný zoznam mam a ostatné kúpim potom. My sme kúpili Frii. Tiez je ľahká a aj celkom veľká 🙃na výšku dlhá..
takýto zoznam určite dostaneš, ja by som bezhlavo nekupovala...nevieš či to potom využije
@khuliniova pozri papiernictvo Daffer, tam zvyknu mat pre kazdy rocnik. A prelustruj aj stranku skoly, mozno to niekde najdes. Zosity by som nekupovala, vela ucitelie chce presne tie svoje