Školská uniforma alebo dress code. Aký je rozdiel?

erszhebet
8. jún 2010

prosim poradte mi ,asi sa budeme stahovat do zahranicia a moja dcera a syn tam budu navstevovat skolu dopocula som sa ze na skolach maju bud skolske uniformy alebo dress code.
Aky je medzi tym rozdiel? Ake ma co vyhody/nevyhody? Z coho sa sklada skolska uniforma a z coho dress code?
Velmi pekne vam dakujem🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

prasiatko30
8. jún 2010

skolska uniforma - klasicky musia mat vsetci to iste - baby nejaku suknu, polokoselu sveter a aj teplakysu vo farbach skoly plus ma na polokoseli, svetri a teplakovej bunde znak skoly. U dress code si len domyslam ze to budu len nejake odporucania ako chodit obleceni - aby deti nechodili v teplakoch, babam netrcali tanga z nohavic a prsia z vystrihov - teda u pubertaciek:p ale to si uz len domyslam asi by pomohlo napisat kam idete to by ti niekto mohol priamo poradit k danej krajine;)

jasminet
10. jún 2010

ano, dress code su odporucania ako ma cca vyzerat oblecenie do skoly, pripadne prace a ako urcite nie.

anatanka
29. júl 2010

Vyhody? Hlavni je podle me to, ze se jim po pudove nepoflakuji pubosi v roztrhanych dzinach a s pulkou spodaru venku a jinak druha vec - popreni socialnich rozdilu mezi detmi.

kristi
29. júl 2010

Boha jeho, co ja bych dala za to, aby byly uniformy naprosto vsude - jednak clovek nemusi vecne vymyslet outfity svym detem, pak jsou vsichni obleceni stejne ( zadna rivalita typu: ja mam a ty ne), vsak odpoledne na hristi se muzou vyblbnout jak chteji.

ja nejdriv drzkovala kdyz jsme meli uniformy v praci - ale po case, kdy nam je prali, zehlili a ja vzdy vedela, ze mam jednu cistou, tak to bylo super ( zvlast pokud je clovek sportovni typ a nenosi kostymky a kosile) 🙂

ivka144
30. júl 2010

Ja si osobne myslim, ze ta uniforma zas az tolko socialnych rozdielov neporiesi.
Ked to nebudu mikiny a rifle, budu to sperky, hodinky, mobily, topanky, tasky alebo cokolvek ine, cim sa decka odprezentuju. Jasne, ze na prvy pohlad je to rozdiel, ci su to doplnky alebo cele oblecko, ale co ja viem...? Ja teda nie som ziaden rebel, ale mna by to otravovalo.

Dress code maju aj na niektorych nasich skolach: Napriklad, ze chlapci nemozu nosit kratasy (pre mna psycho nonsens) alebo ze dievcenska sukna nemoze byt kratsia ako kde konci ruka pripazena na stehne, alebo ze nemozu byt veci roztrhane, nemoze byt vidiet spodne predlo a pod. Proste sa obliekas ako chces v ramci danych pravidiel.