Dobry den. Mam predskolacika a v septembri ide do skoly. Robim si prieskum na skolsku tasku. Ide mi predovsetkym o kvalitu, aby nebola tazka, ma byt priestranna a prakticka. Viete mi odporucit z vlastnej skusenosti? Takisto ma zaujimaju pomocky, ktore ste kupovali. Viem, ze na zaciatku skolskeho roka dostanem zoznam, ale zaujima ma, co vsetko budu potrebovat.
Dakujem 🙂
My mame tasku zn. Emipo (cesky vyrobca), sme max. spokojni. Mozno pre mensieho prvacika by nebola az taka vhodna, lebo je dost velka - ale iba opticky, inak je velmi lahucka, priestranna, nema zbytocne vela priehradiek, ma anatomicky tvarovany chrbat, polstrovane popruhy, reflexne prvky, bocne vrecka...proste vsetko, co som ja od tasky chcela. Spolu s taskou som kupila aj prazdny peracnik rovnakého dizajnu. Zoznam s pomôckami sme dostali uz v juni. Peniaze na vsetky zosity a pracovne zosity sme nechavali v skole uz pri zapise, cca 12 eur (uz si presne nepamatam). Kupovali sme skolske dosky A4, pastelky, obyc. ceruzky, pero tornado, gumu, struhatko, ubor na TV (teplakova suprava, tenisky, tricko) - to urcite mate aj doma, prezuvky, na VV - stetce ploche aj okruhle, anilinove farby, voskovky, tus, PVC obrus, plast alebo stara kosela, lepiaca paska, lepidlo...no na viac si asi nespomeniem 🙂
@petronelka77 najprv si zisti, ako to je vo vasej skole, kam sa hlasite, lebo ja napr. kebyze mam znova kupovat tasku, tak kupim radsej kvalitny a mensi ruksak, nakolko u nas napr. deti ucebnice a zosity domov vobec nenosia, peracnik maju tiez v skole, takze moje decko nosi v taske jedine desiatu a pitie, nic viac.. Ulohy nemavaju, alebo veeelmi zriedka, aj to vacsinou nie v zosite, ale A4 papier.. Takze my sme v podstate zbytocne kupovali aktovku, praktickejsie by bolo nieco mensie a lahsie..
A pomocky tiez zbytocne dopredu kupovat, su skoly, kde sa v septembri rodicia poskladaju a ucitelka kupi vsetko naraz. Tieto info vam ale urcite povedia na zapise..
Este mi napadlo zatahovacie vrecko - my sme potreboval 3 kusy - na prezuvky, na ubor, na hygienicke pomôcky (mydlo, pohar, toal. papier, uterak)
@petronelka77 ako baby pisu, kazda skola ma "svoje" poziadavky. nasa ucitelka preferovala hrube pastelky (zatial kupujem maped), struhadlo s nadobkou, aby deti mohli struhat v lavici a nie behat ku kosu, obaly na zosity (tie som az na zac. sk roka podla potreby) nam odporucala pevnejsie, pretoze tie tenke sa pri manipulacii odbalia a prvacikovia to chcu mat HNED v poriadku, tak sa zabavaju obalovanim slabikara..., noznice, lepidlo v tube, veci na VV, TV ako uz bolo pisane, pero sme kupili my pean - bombickove - tornado mi mamicky starsich ziakov neodporucali,ze to ich deti nevedeli drzat, bolo hrube. to nase je take akurat 🙂, dosky A4, peracnik dvojposchodovy, obyc ceruza trojhranna, ...
ja som kupovala Topgal, neterka ju mala 5 rokov a bola stále ako nová... čo sa týka pomôcok, škola dáva zoznam, nám sa vtedy menilo vedenie školy, tak nám nedali nič, až 2.9. a to bolo pre mňa neskoro, aby som sa zrážala rýchlo-rýchlo v obchodoch, tak som si na inej škole našla zoznam a podľa toho väčšinu vecí nakúpila, nechýbalo mi nič, niečo bolo navyše ale jesť to nepýta, použije to na budúci rok
malej som kúpila odporúčané pero stabilo a sťažovala si, že je hnusné, hrubé 😀 😀 😀 , teraz píše s pilotom
... a este tasku sme mali od firmy http://www.kartonpp.cz/ dvojkomorovu (ta nam prisla do rany vsuper akcii v metre) zipsove zapinanie - to nam vyhovuje. raz som skusala rozopnut dcerinmu spoluz. taky klips a hotova maturita 🙂 ale to chce len cvik 🙂
tiez mame buduceho prvaka a zaciname pozerat po nejakej taske. Vacsina ludi aj na nete aj kamosky odporucaju Topgal. Ale zdaju sa mi dost velke pre prvakov, ak mate uz niekto s tymito taskami skusenosti aky mate na ne nazor?
my mame nieco na takyto sposob: http://www.skolske-tasky.sk/24705-Skolni-batoh-... dvojkomorova na zips a klopu a max. spokojnost. tiez som pozerala topgal, ale ako som pisala tato nam prisla do rany v akcii a je super
Ja by som tiez pockala napr. na skolu kde som chodila ja a chodia tam teraz aj deti z rodiny mali istu dobu na webovej stranke zoznam pomocok pre jednotlive rocniky a dokonca este aj znacky danych veci, pasteliek, farieb atd...aby neboli rozbroje a mali vsetci rovnake a podla toho co sa osvedcilo v praxi
z vlastnej skusenosti sme nemali lepsiu tasku ako z Baagl, maju super vystuzene chrbty, nie su tazke a vela sa do nich zmesti
ja som pomôcky objednala z webu a niektore priamo cez skolu
nasa mala ma tasku herlitz midi - kedze dcera je sice vysoka, ale chudunka, tak jej staci - aj na ucebnice aj na nejaku tu hracku, vodu, peracnik...
co treba, to maju skoro na kazdej web stranke skoly - skus kuknut na vasu ci nemaju zoznam - ale isto prezuvky, teplakovu supravu a tenisky na telesnu, bombickove pero, zo zaciatku obycajne ceruzky, farbicky do peracnika, obaly na zosity a pracovne zosity... a samozrejme veci na vytvarnu vychovu - to uz si kazda ucitelka urcuje sama po budu potrebovat.