Školská taška a pomôcky pre prváčika

petronelka77
12. feb 2016

Dobry den. Mam predskolacika a v septembri ide do skoly. Robim si prieskum na skolsku tasku. Ide mi predovsetkym o kvalitu, aby nebola tazka, ma byt priestranna a prakticka. Viete mi odporucit z vlastnej skusenosti? Takisto ma zaujimaju pomocky, ktore ste kupovali. Viem, ze na zaciatku skolskeho roka dostanem zoznam, ale zaujima ma, co vsetko budu potrebovat.
Dakujem 🙂

jasminet
12. feb 2016

nasa mala ma tasku herlitz midi - kedze dcera je sice vysoka, ale chudunka, tak jej staci - aj na ucebnice aj na nejaku tu hracku, vodu, peracnik...
co treba, to maju skoro na kazdej web stranke skoly - skus kuknut na vasu ci nemaju zoznam - ale isto prezuvky, teplakovu supravu a tenisky na telesnu, bombickove pero, zo zaciatku obycajne ceruzky, farbicky do peracnika, obaly na zosity a pracovne zosity... a samozrejme veci na vytvarnu vychovu - to uz si kazda ucitelka urcuje sama po budu potrebovat.

seahorse27
12. feb 2016

My mame tasku zn. Emipo (cesky vyrobca), sme max. spokojni. Mozno pre mensieho prvacika by nebola az taka vhodna, lebo je dost velka - ale iba opticky, inak je velmi lahucka, priestranna, nema zbytocne vela priehradiek, ma anatomicky tvarovany chrbat, polstrovane popruhy, reflexne prvky, bocne vrecka...proste vsetko, co som ja od tasky chcela. Spolu s taskou som kupila aj prazdny peracnik rovnakého dizajnu. Zoznam s pomôckami sme dostali uz v juni. Peniaze na vsetky zosity a pracovne zosity sme nechavali v skole uz pri zapise, cca 12 eur (uz si presne nepamatam). Kupovali sme skolske dosky A4, pastelky, obyc. ceruzky, pero tornado, gumu, struhatko, ubor na TV (teplakova suprava, tenisky, tricko) - to urcite mate aj doma, prezuvky, na VV - stetce ploche aj okruhle, anilinove farby, voskovky, tus, PVC obrus, plast alebo stara kosela, lepiaca paska, lepidlo...no na viac si asi nespomeniem 🙂

akvi
12. feb 2016

@petronelka77 najprv si zisti, ako to je vo vasej skole, kam sa hlasite, lebo ja napr. kebyze mam znova kupovat tasku, tak kupim radsej kvalitny a mensi ruksak, nakolko u nas napr. deti ucebnice a zosity domov vobec nenosia, peracnik maju tiez v skole, takze moje decko nosi v taske jedine desiatu a pitie, nic viac.. Ulohy nemavaju, alebo veeelmi zriedka, aj to vacsinou nie v zosite, ale A4 papier.. Takze my sme v podstate zbytocne kupovali aktovku, praktickejsie by bolo nieco mensie a lahsie..
A pomocky tiez zbytocne dopredu kupovat, su skoly, kde sa v septembri rodicia poskladaju a ucitelka kupi vsetko naraz. Tieto info vam ale urcite povedia na zapise..

seahorse27
12. feb 2016

Este mi napadlo zatahovacie vrecko - my sme potreboval 3 kusy - na prezuvky, na ubor, na hygienicke pomôcky (mydlo, pohar, toal. papier, uterak)

katkuz
12. feb 2016

@petronelka77 ako baby pisu, kazda skola ma "svoje" poziadavky. nasa ucitelka preferovala hrube pastelky (zatial kupujem maped), struhadlo s nadobkou, aby deti mohli struhat v lavici a nie behat ku kosu, obaly na zosity (tie som az na zac. sk roka podla potreby) nam odporucala pevnejsie, pretoze tie tenke sa pri manipulacii odbalia a prvacikovia to chcu mat HNED v poriadku, tak sa zabavaju obalovanim slabikara..., noznice, lepidlo v tube, veci na VV, TV ako uz bolo pisane, pero sme kupili my pean - bombickove - tornado mi mamicky starsich ziakov neodporucali,ze to ich deti nevedeli drzat, bolo hrube. to nase je take akurat 🙂, dosky A4, peracnik dvojposchodovy, obyc ceruza trojhranna, ...

rakywanda
12. feb 2016

ja som kupovala Topgal, neterka ju mala 5 rokov a bola stále ako nová... čo sa týka pomôcok, škola dáva zoznam, nám sa vtedy menilo vedenie školy, tak nám nedali nič, až 2.9. a to bolo pre mňa neskoro, aby som sa zrážala rýchlo-rýchlo v obchodoch, tak som si na inej škole našla zoznam a podľa toho väčšinu vecí nakúpila, nechýbalo mi nič, niečo bolo navyše ale jesť to nepýta, použije to na budúci rok
malej som kúpila odporúčané pero stabilo a sťažovala si, že je hnusné, hrubé 😀 😀 😀 , teraz píše s pilotom

katkuz
12. feb 2016

... a este tasku sme mali od firmy http://www.kartonpp.cz/ dvojkomorovu (ta nam prisla do rany vsuper akcii v metre) zipsove zapinanie - to nam vyhovuje. raz som skusala rozopnut dcerinmu spoluz. taky klips a hotova maturita 🙂 ale to chce len cvik 🙂

unique
16. feb 2016

tiez mame buduceho prvaka a zaciname pozerat po nejakej taske. Vacsina ludi aj na nete aj kamosky odporucaju Topgal. Ale zdaju sa mi dost velke pre prvakov, ak mate uz niekto s tymito taskami skusenosti aky mate na ne nazor?

katkuz
16. feb 2016

my mame nieco na takyto sposob: http://www.skolske-tasky.sk/24705-Skolni-batoh-... dvojkomorova na zips a klopu a max. spokojnost. tiez som pozerala topgal, ale ako som pisala tato nam prisla do rany v akcii a je super

jeennyv
16. feb 2016

Ja by som tiez pockala napr. na skolu kde som chodila ja a chodia tam teraz aj deti z rodiny mali istu dobu na webovej stranke zoznam pomocok pre jednotlive rocniky a dokonca este aj znacky danych veci, pasteliek, farieb atd...aby neboli rozbroje a mali vsetci rovnake a podla toho co sa osvedcilo v praxi

ninah1486
19. sep 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

z vlastnej skusenosti sme nemali lepsiu tasku ako z Baagl, maju super vystuzene chrbty, nie su tazke a vela sa do nich zmesti

beahavala
20. sep 2022
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja som pomôcky objednala z webu a niektore priamo cez skolu