Školáci a internet

1gabi2
29. nov 2014

Ahoj chcela by sa informovať ako to vy mamičky riešite s deťmi ohľadom internetu a počítaču, koľko vaše deti trávia pri ňom. Mám 9 ročného synčeka skoro 10 ročného.Máme doma starosti s internetom a dobou trávenia pri pc. Pokiaľ som doma všetko je bez problémov ale keď som v práci v Rakúsku tak to syn zneužíva. Momentálne sme mu pc zobrali, nepáči sa mu to. Má problémy aj s chrbticou tak mal daný limit pri pc. Poraďte ako to vyriešiť. ďakujem

maslenka47
29. nov 2014

@1gabi2 Motivovat deti, aby mali ine aj ine zaujmy, ako pocitac. Zakazmi a prikazmi nic nevyriesis.

Zaujmy .. myslim ICH vlastne zaujmy, nie ze ty chces, aby dieta niekam chodilo, tak tam chodi. Oni musia sami chciet a mat zaujem robit nieco insie.

selema
29. nov 2014

U nás to funguje tak, že v prvom rade sú povinnosti a potom PC.
Najprv musí byť naučený, musí mať upratanú izbu a až potom môže ísť na PC.
Okrem toho "vysedávanie" pred PC kompenzujeme pohybovým krúžkom. Syn si vybral Aikido, chodí naň 2x do týždňa a každý tréning trvá 2 hodiny.
Okrem toho ma stanovené, že na PC môže byť 1hodinu denne, cez víkend 2 hodiny (samozrejme, že nie v kuse) a môže si vybrať, či bude na PC alebo sa zahrá s kamarátom na PS3.
Jasné, že sa mu to nepáči 😀 napríklad, keď je v polke hry a musí skončiť, alebo sa hnevá keď chce ísť na PC hneď, ale najprv sa musí učiť ... ale vie, že aj tak nepopustím a jednoducho vie, že aj keď so šomraním, ale úlohy a povinnosti sú prvoradé.
Všetko je o vzájomnej dohode.

A čo sa týka toho, že to zneužíva keď nie si doma. Potom je chyba v tom, kto mu to dovolí (manžel?) zneužívať v tvojej neprítomnosti 😠
Asi by pomohol trest, napr: ak poruší dohodu, nepôjde na PC 1-2 dni. Isto si rýchlo rozmyslí, či mu to za to stojí 😉

mawka
29. nov 2014

@selema super, aj u nas je to takto, plus este doplnim, ze aj podla vysledkov v skole. ak dostane zlu znamku, tak ma zakaz, kym si neopravi. a najnovsie riesim PC v mojej nepritomnosti tak, ze vytiahnem hlavny kabel, ked idem z domu a maly sa medzitym vracia zo skoly a ma po ptakoch 😀 viem, som hnusna, ale viem aj ake su deti a mohol by mi povedat, ze nepojde na PC a aj tak by tam siel. no takze az ja pridem, az sa nauci, az si nachysta tasku, potom mu dam kabel 😀 .. no a na druhej strane ma z toho maly strasnu srandu, lebo ked ten kabel tam je, tak ma TUKÁBEL 😀 😀

prasiatko30
29. nov 2014

v prvom rade je to aby nemal syn pc len pre seba a hlavne aby ho nemal vo svojej izbe. pc cez tyzden len vtedy ked naozaj potrebuje pc k praci do skoly a cez vikend uz mu mozes dopriat aj nejaku tu hru ale myslim si ze cez tyzden by ste mali byt dost dosledny.

ja nie som vobec zastancom toho ze by dieta malo mat vlastny pc alebo tablet, ma pristup k rodinnemu a to vtedy ked jej to stanovime ale svoj vlastny dostane mozno ked bude studovat uz posledny rok gympla tak vtedy, dovtedy bude mat pristup k tomu co je doma.

1gabi2
autor
29. nov 2014

súhlasím s čím píšete, áno aj on má aktivity, ja s ním nemám problémy, máme režim, chodíme spolu von, venujem sa mu, trávime spolu čas ako sa dá, vymýšľame veci aby bol šťastný a spokojný. U nás je ten problém keď som preč v Rakúsku, on je s mamou, ja som sama a otec sa chlapca nezaujíma, hlavný problém je aj v tom že bývame na malej dedinke kde sú len tri trojročné deti, momentálne riešime presťahovať sa do mestečka aby sa to zmenilo. Určite sa to musí zmeniť a hlavne každá rada pomôže. ďakujem