Škola v prírode - stres

29. máj 2023

Dieťa ide do školy v prírode a ja mám hrozny stres! Ach stále rozmýšľam že sa niečo stane som fakt nenormálne ,ale neviem si pomôcť😢

pribinak
29. máj 2023

Hlavne svoj stres neprenes na dieťa

lenrol001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. máj 2023

@pribinak jasné že nie problém mám ja ona sa tesi

luccija
29. máj 2023

@lenrol001 o čom píšeš?Asi má iný typ strachu.
Autorka je to normálne, ale musíš dieťaťu dovoliť aj žiť mimo teba a tvojej blízkosti.Bude mať zážitky...tes sa s ňou.A nedaj znat co sa všetko moze stat.Nasim sa pokazil hneď na diaľnici autobus defekt tiež som hneď mala v predstave, že mohli havarovať.

autor
29. máj 2023

@luccija veď to presne v tv stále bububu ja sa teším veľmi nech si to užije len potrebujetem.pocut že všetko je ok😊

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. máj 2023

@mamula20 ďakujem za slová 😊

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bucko555
29. máj 2023

Aj moja ide prvý krát budeme bez seba 5 dní ja mám s toho nervy samozrejme pred malou to nedávam najavo nech ide užije si bude mať zazitky len mám strach , majú tam mať aj bazén mala nie je Plavec toho sa bojím asi najviac nech sa tam navzájom nepotapaju

euka210
29. máj 2023

Co by sa stalo, maju tam dozor, ved sa tam len budu hrat, sutaze a aktivity, mozno prechadzka...neboj, nic sa nestane.
Moj bol na 3dni ako predskolak a nic sa nikomu nestalo.
Hlavne naramok proti komarom, lebo teraz je to s nimi hroza kolko ich je.

stanulienkat
29. máj 2023

Môže sa mu tam stať všetko to, čo sa mu môže stať aj pri tebe. Ani ty ho na ihrisku nevieš ochrániť pred všetkým, môže spadnúť, rozbiť si hlavu a ani ty nevieš zabrániť mnohým situáciám.

mimikarol
29. máj 2023

Aj ja by som sa bála. Aj sa budem keď pôjdu. Ale deti potrebujú zážitky. Pre ne je to super. Pamätám si že som vždy išla zo školy na výlet. Aj viac dňový a bola to paráda. Takže aj sa budem s malou tešiť aj sa o ňu báť

monika4487
29. máj 2023

Nasa dcera bola pred mesiacom na 3 dni v skole v prirode z MS. Mala cerstvo 5 rokov (skolka nie je na Slovensku). A bol to pre nu neskutocny zážitok, ako aj pre jej spoluziakov 🙂. So ziakmi som tiex bola parkrat ako ucitelka a je to pre ich nieco nove, neformalne vzdelavania a tie deti potom z toho emocionalne este dlho ziju 🙂. Chapem aj pohlad rodica, uz tiez si tym prechadzame, ale snazim sa jej vždy dodat odvahu, a ze ju caka nove dobroduzstvo 🙂. Moje obavy sa snazim riesit iba vo mne (ci si bude vediet dať gumičku do vlasov, atd :D, ale ako tak sa ucesala :D). Teste sa spolu a nech si to tam spolu uziju 🙂

zuzuliatko18
29. máj 2023

NaS drobec má ísť zajtra na poldenny výlet zo škôlky, prvý. Mám neskutočný strach, ale viem, že bude mať zážitok a bude sa mu to rátať.
Nejde to inak, len tie deti pustiť do sveta. A veriť, že budú v poriadku.

svetlonos
29. máj 2023

Neviem kolko ma tvoj syn rokov ale! Ja som bola ako 5 rocna a cudujem sa, ze nas rodicia pustili. Bolo to na tyzden, bolo to vela, mala som stres aj ja. Boli sme po dve sami na izbach! Ja by som tak male dieta nikam same ist nenechala! Bol tam muz jednej vychovavatelky a bol divny... Rozpisovat rafsej nejdem. Bola som tam hladna. No bolo to tiez pre viac ako 30 rokmi...
Ako to prebieha teraz, to neviem, hlavne u skolkarov. Ani dnes by som skolkara nepustila a skolaka podla veku a povahy...
Ale pred tyzdnom sme stretli ucitelky deti zo skoly v prírode. Oni sedeli na kave a deti mali rozchod v okoli. Mohli mat 8-9 rokov. Vyzerali stastne tie deti, ucitelky mile. Takze ak je syn uz starsi moze to byt fajn 😀

autor
30. máj 2023

@svetlonos už má 9 viem že to zvládne ona je spoločenská atď a veľmi sa tešila to ja mám problém😢a áno pamätám si aj tie časy tiež som stará škola 3 týždne v tábore cez leto a nič sa neriesilo

svetlonos
30. máj 2023

Tak potom neboj, to je uz velka baba 😀 Vyskusaj si zobrat vtedy 1-2 dni volno a urob si tiez pekne dni. Nieco co ta potesi. To jej bude dobre uvidis 🙂