Škola v prírode a námesačná dcéra

27. feb 2024

Ahoj, neviem sa rozhodnúť. Dcéra má ísť do školy v prírode. Problém je v tom, že ona chce ísť. Ide celá trieda okrem jedného žiaka ( ten je aj robí zle niekedy).jej najlepšie kamošky idú tiež tak chce ísť aj ona. Lenže býva námesačná, pri zmene prostredia, stres, zvýšenou vyčerpanosťou. Nestáva sa to často, viem ju dohliadnuť. Nerozpráva len zo sna ale aj sa prechádza, presúvala už aj nábytok , jazdila ako malá na odrážadle. Neviem čo robiť, na zodpovednosť je to veľa na učiteľku. Ja ju tam nechcem dať ale dcéra si nedá vysvetliť bohužiaľ...

veronikavaneska
27. feb 2024

Ja by som sa pobavila s učiteľkou, a s najlepšími kamarátkami nech ju postrážia 👍 určite by som ju o taký zážitok nepripravila ❤️ chudá veď by bola z toho úplne zle. Aj môj je na mesačný a idú tiež do školy v prírode tento rok. A ide 👍 sú rôzne deti niektoré sa ešte pocikavaju niektoré majú psycho problémy rôzne.. myslím že toto není nič také hrozne aby sa to nedalo ľahko vyriešiť 👍 držím palce nech ide a užije si to 👍

sissy27
27. feb 2024

Ja by som ju pustila. Ak ma dobre vztahy so spoluziackami a chce ist napriek tomuto “hendikepu”, tak by som ju nechala.
Ucitelka ti rovno povedala, ze ju odmieta alebo je to len tvoja domnienka? Co si pamatam, chodilo vzdy viac pedagogov a jeden maval “nocne sluzby”. Spolubyvajuce ju isto vratia do postele, pripadne pomoze pedagog, zdravotnik…Dokedy ju chces izolovat a odopierat jej spolocne zazitky so spoluziakmi?

patka06
27. feb 2024

Neváhala by som a pustila ju, hlavne keď sama chce ísť.
Na jej "problém", ktorý sa ani nemusí vyskytnúť počas pobytu, by som upozornila učiteľku aj zdravotníka.

alex49
27. feb 2024

My keď sme boli v škole v prírode, tak jedna spolužiačka bola namesacna. Najskôr nás to vydesilo, lebo sme nevedeli čo sa deje, ale potom sme už dohliadli, aby bola v izbe a nič sa nestalo.
Toto nie je vec, kvôli ktorej nemôže ísť. Dcera potrebuje zážitky zo spolužiakmi.

micusa2222
27. feb 2024

@veronikavaneska a keď sa ozaj niečo dcére stane, tak kto bude zodpovedný, deti v izbe ,učiteľka, ktorá bude spať ?

kopytko03
27. feb 2024

S mojou dcérou bol v ŠvP tiež námesačný chlapček, mama učiteľky upozornila dopredu, tie sa podľa toho zariadili (dostal izbu hneď vedľa nich, mali otvorené dvere). Určite to nieje prekážka aby nemohla ísť, ale treba sa s učiteľkami dohodnúť.

oslo1
27. feb 2024

Ja som tiez namesacna od malicka.
Ked som Isla do skoly v prirode, tak to moja mama nicomu nepovedala a teda bol to sok pre kamaratku spolubyvajuce.
Ja by som v pohode dala, upozornila by som ucitelku a aj spolubyvajuce.

jana_eyre_2
27. feb 2024

Môj najstarší syn je namesacny tiež, on zase bud len sadne a rozpráva alebo sa pohybuje po dome a niečo so strachom rieši (to čo vraví nedáva zmysel ale zväčša sa v Tom stave dosť boji) ale do školy v prírode šiel, lebo veľmi chcel.. popravde mňa nenapadlo to riešiť keďže sa to nestáva nejako extra často.. ale pokiaľ viem ani sa tam nestalo že by sa tam premával v spánku..

Ja by som sa porozprávala s učiteľkou čo si o Tom mysli a zvážila by som ako často má namesacnost.. mohla by mať izbu vedľa ucitelky, stáva sa to aj tak zvacsa v prvej fáze noci (aj moje skúsenosti aj odborné články tak tvrdia), keď dospelí zväčša ešte nespia.. ako škola v prírode je pre rodičov aj deti prvý krát riadna zmena a človek sa aj boji, ale podľa mňa je dobré ak to zažijú, bolo by mi ľúto kvôli tomu aby dieťa nešlo.. držím palce..

maris5
27. feb 2024

ries to s ucitlekou, ked bude v obraze bude vediet zhodnotit ci to zvladne. Ucitelky uz zazili kadeco, vedia si zhodnotit zo zvladnu a co nie.

jana_eyre_2
27. feb 2024

Okrem toho, pedagógovia majú určite aj nočné služby, resp.maju nejako zabezpečené aby na deti dávali zvýšený pozor aj v noci.. veď môže sa stať že niektoré deti tam budú namesacne prvý raz, alebo nejaké sa zobudia a niečo povymyslaju.. učiteľky určite majú nejaké postupy ako toľko detí strážiť..

januska12323
27. feb 2024

Toto nie je dôvod aby si ju nepustila. Pani učiteľka na ňu dohliadne.

enoula
27. feb 2024

Určite sa spytat a riesit s ucitelkou vopred. Nech vie, co moze byt a je pripravená. Myslím si, ze nebude mat s tym problém ( alebo aj iny ucitel), zazili uz určite kadeco

kacena4
27. feb 2024

v prvom rade sa porozpravaj z ucitelkou uvidis co ti povie ona, ide o to, ze ak vyjde z izby a spadne zo schopov.... kto bude zodpovedny? ucitel? ty? lebo si neoznamila zamlcala jej zdravotny stav? treba pozerat na to z bezpecnostnych dovodov a tak to aj dietatu vysvetlit popr. nedaju sa nasadit lieky na ten cas? neviem ci take nieco existuje, porad sa aj s lekarom. urcite by som rozhodnutie nenechavala na dietati, nevie este posudit rizika danej situacie. drzim palceky

veronikavaneska
27. feb 2024

@micusa2222 čo by sa jej stalo? Ak by v namesacnosti trpela sebaublizovanim tak beriem. Ale keď len sa prejde niečo povie.... To není dôvod neísť a izolovať sa od takýchto zážitkov. To už nikdy nikam nepôjde prespať? A učiteľka vždy musí byť na chodbe a nespat a strážiť...môže sa aj iné stať dieťa bude vracať horúčky nočné mory pád z postele... Čokoľvek.
Asi nemáš doma namesacne dieťa..
Preto je to pre teba šokujúce 👍

bebebi
27. feb 2024

@veronikavaneska a co ak vyjde na balkon a vypadne alebo skoci? V tom pripade jej ucitelka straziaca na chodbe nepomože, aj keby ich tam strazilo 50 uciteliek. Spoluziacky sa na to nemusia zobudit, ked vstane z postele, prejde k balkonu a otvori ho, vela hluku nenarobi

veronikavaneska
27. feb 2024

@bebebi asi pozeráš veľa filmov 😅 bez urážky. Nepoznám deti ktoré by si otvárali okno a skákali v namesacnosti... Vidíš že kopa mamičiek čo má doma detičky čo su namesacne odporúčaju tiež školu v prírode. Aj o môjho sa vobec nebojím. Ja som zo začiatku ani netušila že je namesacny 🤣 asi na tretí krát som si to už všimla že fakt 😅

h2
27. feb 2024

Určite nech ide. Prinajhoršom sa trochu poprechádza v noci po izbe. Učiteľku by som na to upozornila, aj rodičov jej kamarátok, s ktorými bude na izbe. Bola by škoda, keby kvôli tomu nešla, keď sa tak teší.

bebebi
27. feb 2024

@veronikavaneska to, že nepoznáš, neznamená, že také nie sú. Autorka písala, že v námesačnosti presúvala dcéra nábytok, jazdila na odrážadle, čiže sa presúvala po byte. Tak ak vedela otvoriť dvere izby, tak bude vedieť otvoriť aj dvere na balkón. Navyše bude v cudzom prostredí, takže si ani nemusí uvedomiť, že otvára balkón a nie dvere izby. Rozumiem, že máš tiež namesačne dieťa, ale tak ako pri iných chorobách, tak aj namesacnost sa môže u rôznych ľudí prejavovať rôzne.

michellemary
27. feb 2024

Upozorni dozor, a nemyslím, že bude problém. Priateľ mal námesačné dieťa v tábore, a vedeli naň s ostatnými animátormi úplne v pohode dohliadnuť. Len to treba povedať.

autor
27. feb 2024

Ďakujem za názory, ono je fakt, že v rodine sme mali dospelého človeka, ktorý bol námesačný. Vyliezol aj von balkónom, zapínal deň a vliezol.do vane ( našťastie prázdnej) . Nakoniec sa utopil v jazere ako námesačný. Takže zľahčovať môže iba ten kto si toto nezažil alebo nevie čo všetko sa naozaj môže stať. Preto mám obavy, aj keď ju pustiť chcem práve preto utuženie kolektívu a zážitky. Učiteľka tomu chápe ale nemala by problém keby išla, je to iba na mne.

sinusoida
29. feb 2024

Poradiť sa s učiteľkou, okrem toho, ak tam pôjde učiteľka o tomto musí vediť.

bambibam
29. feb 2024

Moja dcéra, už je dospelá (17rokom to akoby zmyzlo samé) , keď bola dieťa upozornila som učiteľky, napísala im to červeným perom na ten lekársky dotazník a pustila ju. Aj na školu v prírode aj na lyžarák.
Dodnes keď stretnem jednu p. učiteľku spomína na zážitky z nočných služieb 😂
Poroztáčala všetky toaletné papiere po dlhej chodbe ako koberce, povykladala knižnicu v spoločenskej miestnosti, porozkladala poháre... Proste dala im zabrať hneď prvé 2 noci....
Takže mali veľké vyšetrovanie, až im to doplo.
Chvála Bohu rýchlo si na študovali čo majú robiť
Však som im to napísala, ako to robíme doma.
Verím že keby našla kľúče odíde ( doma sa vybrala do pivnice). Takže úplne chápem obavu, ale aj tak by som ju pustila.