V septembri mi nastupuje syn do skoly, neviem vyriesit dilemu, nakolko byvame mimo Bratislavy, vyhovuje mi Petrzalka skoly, je mi jedno ci sukromna alebo statna, mam priority, anglictina, necirkevna, nakolko nie sme veriaci, nesmie sa vyucovat comenium script, nakolko to nie je prijate ako norma na SK. Poradte mi dobru skolu, stale citam diskusie, nikam som sa nedostala, dakujem.
no to si ani neviem predstavit keby si kazdy rodic buduceho prvacika dohodol osobne stretnutie s riaditelom 😅 ved ten by nic ine nerobil len by konzultoval 😀 ja teda nie som v BA, ale hadam aj tam mavate dni otvorenych dveri, ci nie? tam clovek zisti vsetko co treba si myslim...
Vo vela pripadoch to nie je ani tak o skole, ako skor o konkretnom ucitelovi. Podla mna ten rozdiel medzi statnymi skolami nie je nejaky priepastny, su na jednej urovni, zalezi od toho, ci si dieta s ucitelom "sadnu do noty" a to zistis az po niekolkych tyzdnoch uz v praxi ☹
@ariadna1 vidím, že ste úplne mimo, nejde o výchovu, ide o nepripravenú vychovávateľku na hodine, ktorá robí hanbu škole, to neznamená, že je taká celá škola a všetky učiteľky, nie je to o žalovaní, skôr o upozornení, aký dopad má nepripravenosť na zastupované hodiny, lebo triedna bola chorá vraj
@ariadna1 boli to prváci, sú to ešte škôlkári prakticky, urobia len to, čo im učiteľ dovolí, kým sa z dieťaťa škôlkára stane žiak trvá minimálne rok a stojí to kopec síl prváckej učiteľky, mimochodom, máte vzdelanie a prax v pedagogickej oblasti, keď ste taká " informovaná " ako sa žiak vychovaný chová?
@ariadna1 a mimochodom , to rozhodnutie s kým si potykám si nechávam pre seba, ani na fórach nepovažuje slušná výchova tykať si bez povolenia druhej strany, lebo je to takisto druh komunikácie, len tak na morgo výkladu o slušnom správaní, o ktorom by ste nám tu asi rada dala bližšie info
@roxana280 v diskusiach na inter.portaloch sa neznamym ludom tyka, vyka sa iba ludom ktorych poznas a vykas si s nimi v reale.
V mailovej komunikacii s avyka aj neznamym ludom. Tolko etiketa.
Skola v Petrzalke - obehni si vsetky ktore prichadzaju do uvahy, navstiv s dietatom dni otvorenych dveri, uvidis ucitelky, celkovo skolu, mrkni toalety, lebo niektore skoly bohuzial vyzeraju otrasne ☹ aj kulturne prostredie je pre dieta dolezite.
Ja by som v Petrzke nevyberala skolu vobec. Neda sa Vam vyberat niekde inde?
,,vy s tím naděláte,, 😀 😀 😀
Tam sa išlo do zakladky čo bola najbližšie k domu nikto neriešil učitelky, zachody, otvorene hodiny a vyštudovali sme, mnohí su uspešní vo svojom odbore a to vyšli z podstatne skromnejších podmienok...
Dnes si mnohí rrodičia myslia (nehovorím ze dotyčna zakladatelka temy - nepoznam ju) ze ich deti ked pridu do školy tak sa z nich minimalne ,,pokakame,, rodičia maju milion poziadaviek, narokov a zelaní ale ked pride na to ze aj svoje dieťa si maju usmerniť tak to je uz problém.
Kazdopadne ak robim otvorenu hodinu tak ju nahradiť suplujucim ...nech by to bol aj fyzikár je hlupost, ale tak stava sa. Stav zachodov pre mna nič nehovori o kvalite školy resp. akých má učitelov...aj tak mnohé deti štia a seru mimo vecka nech by boli aj diamantove...lebo je to sranda a sprosta upratovačka to aj tak uprace nie? Mam zažite z praxe... 😖
Iste je fajn ak ma škola pozitivne ohlasy, ale idealna škola neexistuje - to čo vyhovuje a ospevuje jeden rodič to druhemu vadi. Tu su nejake nazory tato tema tu uz bola....
https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/dobra-zakladna-skola-v-petrzalke-viete-poradit/
dohodni si osobne stretnutia s riaditelmi a buduci prvackymi ucitelkami skol ktore ta zaujimaju, plus dopln si to referenciami od ostatnych
my sme na stretnutia brali aj dceru a pri dvoch skolach sme boli nerozhodni a nakoniec sme dali rozhodnut ju ktora sa jej viac pacila