Zdravím Vás rodičia,
keďže sama musím riešiť otázku školy pre môjho syna snažila som sa pre neho nájsť školu, kde by mal AJ od 1.triedy, krúžky, plaváreň v škole, podpora nadpriemerne inteligentných detí, ústretový prístup z vedenia školy voči deťom z Rajky, nakoľko ich tam už niekoľko z Rajky a ostatných pohraničných dedín chodí,
bola mi odporúčená škola ZŠ Turnianska v Petržalke. Po rozhovore s p. riaditeľkou v jej mene Vám posielam oznam. Mám aj bližšie informácie, ktoré Vám rada prepošlem zo súkromnej adresy v prípade záujmu:
Dobrý deň milí občania a rodičia z Rajky, Bezenye, Hegyeshallomu a blízkeho okolia.
Dovoľujeme si Vás osloviť po kontakte s viacerými rodičmi s ponukou pre Vaše deti vzdelávať sa na našej škole, ktorá je situovaná najbližšie ku komunikáciám Vašim smerom. Sídlime v Petržalke na ulici Turnianska 10. Privítame Vás a Vaše dieťa na zápise prváčikov a uvítame i prihlásenie vašich detí na našu školu. Poskytujeme v rámci vyučovania plávanie a rozšírené vyučovanie a jazyka. V škole máme veľa krúžkov. Na niektorých sa komunikuje v cudzom jazyku. Navrhujeme Vám osobné stretnutie podľa Vami navrhnutého termínu v našich priestoroch. Navrhujeme stretnutie aj s poslancami Mestskej časti Bratislava – Petržalka a pod. Dávame do pozornosti našu webovú stránku, kde nájdete všetky informácie.
Naše telefónne čísla: +421 2 6382 8826, 0918 182 335, 0903 44 28 29
rodic ma stale pravo vyberu skoly pre svoje dieta (pozri skolsky zakon 245/2008 - odsek povinna skolska dochadzka), ale pokial ho das mimo skolskeho obvodu (tzv. spadova skola pri trvalom bydlisku) a oni maju miesto pre tvoje dieta, co evidentne z oznamu riaditelky vyplyva, ze maju malo deti a chcu ziskat aj deti z Rajky, vedenie skoly oznami vedeniu spadovej skoly, ze ho prijali a v spadovej skole ho akoze odhlasia. Cize treba najst skolu v ba alebo v rajke, kde maju dost miest aj pre deti mimo obvod, lebo inak skola uprednostnuje deti z obvodu, oni maju akoby zarucene, ze ich spadova skola pri trvalom bydlisku prijme. riesim nieco podobne, lebo nechcem dat dieta do spadovej skoly, ale do inej a ta je dost plna, takze hladam sposob. no a kontakty tiez nie su na zahodenie, ako to uz u nas chodi.
@lucka113 trvaly pobyt si nechame v Bratislave, pretoze tu mame byt, ale deti z Rajky na ZS Turnianska pani riaditelka prijima, skuste si tam zavolat, vsetko Vam vysvetli. Deti z SK chodia do skoly vacsinou v SK, do madarskej skoly ich davaju asi len rodicia s dvojjazycnych rodin.
@zitaje napiste otazku na www.susedia.info...poznam len susedku co ma deti v madarskej skolke, ale starsie deti jej chodia do skoly v Rusovciach...
Zdravim,
rada ,by som sa dozvedela viac. Mate trvaly pobyt v BA alebo Rajke? My sa chceme prestahovat do Rajky no nevieme ak zmenime trvaly pobyt ci nam potom deti zapisu na slovenksu skolu, kedze sme az z Levoce a podla zakona treba zapisat deti v obvode TP. Dakujem moj mail luciahudakova13@gmail.com