Mam chlapca ma 8 rokov chodi na šport kde travime vela casu a aj vikendy ale je v nom vynikajuci.Co ma trapi je škola,s tou sa trapime a niektore predmety mu doslova nejdu.Maju vela uloh a skola sportovcov moc nepodporuje teda aspon ja mam ten pocit.Vraj ucenie ma byt prvorde no mne je luto uplne ten sport vylučit a venovat sa len škole.Aj ked je to doležite samozrejme.
8 ročné dieťa a vrcholový šport? To by som ani ja nepodporovala 🙂 Učenie je prvoradé, hlavne v tomto veku ešte,mám dcéru 17 ročnú, študuje výborne a zároveň športuje na vrcholovej úrovni, sama si časom musela nájsť systém, aby všetko zvládla, v škole nemala nikdy žiadne úľavy..
Radsej teraz skola, sport ako hobby, nie na ukor ucenia a potom, ak bude zaujem, dat ho na sportovy gympel, ved sa teraz ucia zaklady
Aky sport robi? Ako casto ma treningy? Isto by som dietatu sport nerusila, treba najst riesenie ako mu efektivne pomoct so skolou.
@babulka82 syn robi gymnastiku, trénujeme 4x tyzdenne
Je druhak. Niekedy doháňame vsetko cez vikend
Preco chces rušiť šport? Kde mas záruku, ze to nebude brat ako krivdu s zacne bojkotovať skolu?
Obzvlast akej v tom športe dobry, baví ho to a je tam perspektíva.
Synov spolužiak trénuje hokej, trénuje 5x tyzdenne. Niekedy nestihnú ulohy, uvitelka to berie tak, ze cez vikend to dorobí. Vie, ze sa neulieva, ale prišiel neskoro z tréningu.
Treba sa poradiť s učiteľkou, rozpravat so synom ako najst system a nie hned radikálne zrusit kruzok
@babulka82 o aký šport ide? 8 ročný trénuje toľko, ze nemá čas na učenie? Však to je len tretiak, tam toho učiva predsa nemôže byt toľko....
Ak je slabší v učení, tak to, že prestanete s tréningami mu ako pomôže? Ja by som to dieťaťu nedokázala spraviť, trestať ho za to, že je slabší žiak? Ak robí maximum a nejde mu to, tak sa s tým treba zmieriť, pokračovať v normálnej príprave do školy a naďalej športovať, ak je to preto, lebo nemá vôbec čas sa doma učiť, tak ho treba dieťaťu nájsť, neverim, že take malé dieťa trénuje každý deň od skončenia školy až do večera, možno sa len učíte v zlom čase, keď je už príliš unavený...
Môj syn športuje tiež, okrem tréningov sú to aj zápasy a turnaje mimo mesta , našťastie u nás úlohy nedávajú, ale musí denne čítať, pripadne mávajú projekt, vždy mu poviem, nech si všetko porobi pred tréningom, nech ma potom už pokoj a zatiaľ to funguje, ak ste na víkend mimo mesta, tak sa da pripraviť aj na hoteli a necakat do nedele večer, keď príde z ciest a z turnaja unavený, čím bude starší tým viac bude treba času na učenie s tým treba rátať, ale prestať koli tomu robiť šport, v ktorom vyniká mi nepríde ako dobrý nápad, šport mu môže priniesť sebavedomie, ktoré mu ako slabému žiakovi môže chýbať a dať mu pocit, že je tiež v niečom dobrý, nie každý musí excelovat v škole a nosiť domov same jednotky, niekto môže miesto toho nosiť domov medaile ....
Syn robi karate a je velmi šikovny.Treningy ma kazdy den 2 hodiny a cez vikend sutaze.
@pribinak súhlasím s tym, čo píšeš, ale neviem si predstaviť, že nestihnut koli tréningu domácu úlohu, jedine fakt v tej gymnastike, kde je dlhy tréning, ale hokej to je predsa 1-1 1/2 h na ľade, s vyzliekaním pridám ďalšiu hod, cesta 1 hod, to sú 4 hodiny, ak decká končia o jednej školu tak su tam stále 4 hodiny času naučiť sa, či už pred alebo po tréningu...taký tretiak sa hádam neučí viac ako pól hodiny denne, keby aj hodinu, neviem si predstaviť nestihat dú v takom veku
ako sorry ale je by som mu asi ubrala na intenzite treningov - aj trener by si mal uvedomit ze dieta musi mat cas aj na normalny zivot, mat sport ako konicek je pekne ale vo 8 rokoch sa tomu venovat tolko ako sa venuje on sa mi zdá prílis.
@6mia6
@sisaka ulohy stihame ale vidim ze ma toho dost a mavame velmi vela uloh denno denne aj prazdiny aj vikendy + aj na internete dalsie.Stale sa hadame kazdy den kvoli tomu kazde poobedie lebo sa len nahaname,mame druhe dieta mensie a vsetko je to narocne na čas.Je mi luto toho športu ale neviem co mam robit mam pocit ze v skole nebude nikdy vynikať.
@babulka82 každý deň tréning?tak to je naozaj veľa.Nieco podobne sme teraz riešili u 4,5 - kov sú tam deti, ktoré dochádzajú do mesta a maju 3x týždenne gymnastiku sú dobré v tom čo robia, ale sú unavené, nepripravene na písomky, mama ich vyberie 16:30 z druziny a prídu domov o 20vvcera sme mali rodičovské práve sa to preberalo
Takže buď si bude syn robiť úlohy a učivo v družine čo je také učenie o ničom ani nevieš čo vie a čo nie, alebo po ceste na karate mu budeš dávať násobilku či vybrané slova
Podľa mňa je škola prvoradá, ale chlapcovi by som nerusila tréningy iba upravila každý deň plus víkend zápas je veľa.lebo po tréningu je unavený a potom učenie nemá vyznam
Lenže u nás v triede to tiež vrie tréner nedovolí dať menej tréningov učitelia si stoja za svojim.
@babulka82 a kedy končí v škole?s menším si ešte doma?Takto mal krúžky môj syn a uz nikdy viac... po škole len uč sa, ponáhľame sa, do tréningu to musíš mať spravené, najedz sa ...len hádky a stres všetko sa postupne ako mali toho viac a viac v škole zrušilo a teraz má len jeden krúžok a konečne je kľud doma.
Ako môžeš povedať, že nebude v škole vynikať?veď toto je len začiatok.3,4 trieda je dosť ťažká.Ak fakt trénuje každý deň ani nemôže mať silu a energiu sa učiť
Tiež to vidím ako problém v škole, toľko úloh? To dieťa musí mat už teraz školy plne zuby 🙁 Ja si myslím, že pani učiteľka by si mala uvedomiť, že tu ide o 8 ročne deti, ktorých život sa netočí a nemôže točiť len okolo školy, toto by som riešila so školou.
@babulka82 to je mizerná ucitelka, skola je dolezita, ale pre deti, ktorym az tak nejde, je obzvlast dôležité zažívať uspech inde
Neter je 3. tolko úloh a kazdy den nema. Projekt len 1 z prirodovedy a vlastivedy 1x za pol roka
Zial vy mate ucitelku, ktora asi nema ziadne pochopenie
@babulka82 vieš...šport ho bude baviť možno ešte 2,3 r príde puberta a sekne s tým ako to vidím v okolí.Sama si úprimne priznaj či má chlapec dosť času a sily sa pripravovať do školy a potom sa rozhodni.ono záleží aj aký počuje od rodičov názor na školu a ulohy.Uloh bude časom pribúdať a 4,5 ročník budú veľa čítať a učiť sa naspamäť
Každý deň naháňačky nestalo by mi to za to.3x dajme tomu plus víkend zapas
balansing medzi sportom a skolou musite zvladnut vy ako rodicia, zakladne otazky su ci chcete aby robil dany sport vrcholovo a ked ano tak ci to dieta ma na to predpoklady ci uz fyzicke ale aj emocne
skolu by zvladal lepsie keby sa jej venoval viac?alebo studium mu celkovo nejde,lebo v 8rokoch moc makat nemusi,to este len pride druhy stupen a SS. plus mysliet na zadne vratka co ked zrani. za mna zaklad je studium a ked sa ma venovat sportu tak smer sportovy gympel alebo podobny typ skoly