Šikana v škole

alexbbb
2. sep 2024

Zdravim, som na strednej skole v 2 ročníku. Spolužiaci maju narážky na moj výzor a ked sa nudia tak mi nadávajú alebo po mne hádžu paradajky. Rozmyslam ze prestúpim ale rodičia mi to nechcú dovoliť. Uz sa to riešilo minulý rok ale nikto nic a teraz nechcem hovoriť rodičom o tom lebo oni si myslia ze si to len vymýšľam. Neviem co mam robit.

viestta
2. sep 2024

@alexbbb skola ma svojho psychologa, obrat sa na neho. Tak isto je sikanu povinny riesit triedny ucitel, ak nikto nic, tak volaj alebo napis na IPcko, tam ti poradia ako to riesit.
https://ipcko.sk/

anjelicek26
2. sep 2024

No mas teda perlu rodicov, co povedia, ze si to len vymyslas 🙄 Akoze co by dieta s toho malo, keby si nieco take vymysli 🙄 Teda pubertiak, to je jedno, dviha mi tlak, ked rodic nie je zachytna stanica, co pre dieta ma otvorene ucho za kazdych okolnosti... mas dve cesty, ktorymi mozes ist - naucit sa branit bude asi ta lepsia, lebo ak sa stavas do pozicie obete, tak sa to na novej skole zopakuje, teda psycholog, youtube, asertivna komunikacia/erase bullying/how to stop a bully a uc sa rec tela, uc sa vhodne a spravne odpovedat na sikanu, proste im "zavriet usta" vhodnou odpovedou a gestami... do zivota proste vzdy stretnes nejakeho debila zo znizenym intelektom, co ma na inych potrebu si dokazovat, aky je super 🙄 Problem to vyriesi sice az v dlhodobej perspektive, ale toto prosim urcite urob... druha vec je ist cez skolskeho psychologa, triedneho, riaditela a ano vydupat si tu zmenu skoly, sam si zisti, kde a ako by si chcel prestupit, ake su podmienky, moznosti, rodicov si posad az na "hotove", co si zistil, kam chces ist, nech vedia, ze to myslis uplne vazne.

klejkaez
2. sep 2024

@alexbbb povedala by som rodičom, že keď to zájde priďaleko a bude neskoro, či budú na seba hrdí, keď mi neveria. Ze im gratulujem akí sú naivní a hlupáci.
V dnešnej dobe sa fakt reálne divím nemilo!

alexbbb
autor
2. sep 2024

@anjelicek26 Ano niekedy sa brániť viem len vzdy ked som obeť ja tak mam sebe vela hnevu a neviem uz potom rozmýšľať. Ani teraz neviem co mam robit lebo riaditeľka nerieši nic kazdy kašle na to. Mozno mi ani ona neverí lebo ja v 1. ročníku som tiez nebol nejak dobry žiak ale po prázdninách som sa zmenil a uz niesom taky “zly” len spolužiakov to ani po prázdninách neprestalo bavit. Celkovo nezvladam psychicky ani to ze skončili prázdniny a musim zase chodit do skoly ale to je minimum oproti tomu ze mi spolužiaci robia zle. Mam úplnú nechuť ist do skoly ale bohuzial nemozem nic spraviť. Vydržím to este rok kym nebudem mat 18 a veci budem riesit uz inak. Ak ani to nepomôže tak zavolam školskú inšpekciu a políciu. Nech si potom riešia. Celkom mi odľahlo ze som to sem dal a ze mi niekto odpovedal.

anjelicek26
2. sep 2024

Je len jeden den skoly za tebou, predychaj. Zlepsil si sa, makaj na sebe dalej, oni su len "docasny problem", pokial budes stale lepsi a lepsi ako osobnost, dotiahnes to v zivote daleko. Skonci skola a pojdete kazdy svojou cestou, pojdes na vysku, budes mat skvelu pracu, dobry plat, velky dom, uzasnu zenu a deti... toto si opakuj ako mantru, ze to je tvoj ciel a tito ludia ti nijako nezabrania v tom ho dosiahnut... Plan mas, drz sa ho, po 18ke sa mozes na inu skolu prelozit aj sam. Zvladnes to, verim tomu. Bohuzial sikana je problem na vela skolach a nechapem, ako moze byt ucitelmi tak tolerovana alebo prehliadana :(

alexbbb
autor
2. sep 2024

@anjelicek26 dakujem za podporu🫶

betulinka1
2. sep 2024

@alexbbb normalne si to nahraj na diktafón v telefone. Alebo sa daju kupit aj nejake nahrávacie zariadenia. Pozri napriklad stranku špión. Su tam aj take nahrávacie pera, nahrávajú aj 8 hodin. Chod za riaditelkou a nech si to vypočuje. Ak nic, tak kazda skola ma prideleného policajta aj z dovodu šikany, skola by ti mala povedat jeho meno ak nie, napis na VUC, co je zriaďovateľ strednej skoly. Šikana je trestny cin. Ak sa niekto bude oháňať, ze nahrávanie je nezákonne Ano je ale Kazdopadne je trestny cin šikany viac ako porušenie GDPR. Cize kludne mozes pouzit tento argument. Takto som riesila aj ja sikanu syna na ZS. Zial neboli to deti ale ucitelka. Tiez sa odháňala, ze nezákonne, tak som jej povedala, ze nech zavola policiu do riaditeľne a kludne sa o tom pobavím s policajtmi a kludne sa postavím aj pred sudcu ale teda sa obavám, ze ona sa postaví skor ako ja 😉. Nitko ani postihnutí ludia si nezaslúžia aby si na nich niekto iny dovoľoval. Nech hádžu paradajky na rodicov.

alexbbb
autor
2. sep 2024

@betulinka1 dakujem za nápad. To ma vobec nenapadlo. Dakujem