Secret Santa v škole

salome123
1. dec 2023

Ahojte,
aky mate nazor na Secret Santu, tj deti si v skole vyzrebuju niekoho komu kupia darcek. Ak by sa o tejto akcii hlasovalo (medzi rodicmi), chceli by ste to aby to v triede mali alebo nie?

ibrunova
1. dec 2023

Moje deti to mávali, ale asi nejde o to kúpiť, ale možno aj vyrobiť.

milanemila
1. dec 2023

@salome123 podla mna je to celkom mile a deti to asi potesi. Dala by som limit do 5eur a vymyslela nejaku drobnost podla toho pre koho to ma byt.
My sme to mavali v praci a naposledy som kolegovi kupila taku obrpvsku salku na caj (lebo ho mal velmi rad a nadaval, ze jeho je mala a musi si casto chodit robit) a naplnila som ju domacim vianocnym pecivom v celofanovom sacku + masla navrch.

petamich
1. dec 2023

ja by som urcite bola za 🙂 my aj ako dospeli sme v minulej praci zvykli

katka700
1. dec 2023

@salome123 síce už dávno nemám deti v škôlke ale nie, nie a ešte raz nie. Je to ďalšia záťaž pre rodiča teda pre matku čo musí po práci letieť do obchodu a vymýšľať darček pre cudzie dieťa.
Niekde sa má darček vyrobiť ručne ale nie všetky deti baví handmade takže to ostane zasa len na rodičovi.
Čiste teoreticky keď ten darček vyrobí dieťa ako bude vyzerať? Napíšte úprimne ktorá z vás bude doma oprasovat vytvor cudzieho dieťaťa? Tipujem že darček pri najbližšom upratovaní nenapadne poletí do koša.

belllinka
1. dec 2023

@katka700 veď sa to dá vyžrebovať aj mesiac pred vianocami, nemusíš to riešiť zo dňa na deň 🙄

syslik81
1. dec 2023

my to mame v praci...u deti handmade sa mi nepaci.. nie kazdy je sikovny a uz xy x tu bolo ze mnohe to odflakli alebo nic nedali a druhe dieta bolo sklamane lebo prave to sa snazilo .. mozno este neaku nepotrebnu hracku s kt sa uz nehra..nech sa recykluju ... ale inak podla mna u deti zbytocnost ...zas sa slovensko nemusi stale opicit po zahranici..slovaci maju vlastne tradici a pekne

sense
1. dec 2023

Dcéra má tento rok, losovali si včera. A maju darček vyrobiť.
Kedysi na tanečnej tak tiež mali, bola určená suma, kúpili sme sadu spoločenských hier a ona dostala špinavú obhranu bábiku ktorá bola vhodná do koša

jakubkoanjelik
1. dec 2023

Za mňa nie. Každoročne sú tu príspevky ako jedno dieťa bolo sklamané lebo sa spolužiak, ktorý si ho vyžreboval na to vykašlaľ, alebo to odflakol nejakou starou haraburdou...my sme si ako decká v škole dávali darčeky na stromčekovej slávnosti, dobrovoľne kto komu chcel a to bola tiež pekná sprostosť. Z každej triedy minimálne jedno decko sklamané lebo nedostalo nič a ešte to aj celá škola videla.

elmivelmi
1. dec 2023

@salome123 nie naco?Ved toe deti v dnesnej dobe maju darcekov az az,este k tomu dalsiu zbytocnost???Pritom ide dost do penazi nakupit mikulasov detom a blizsej rodine,nie este cudzim detom🙄

annm81
1. dec 2023

Hlasovala by som áno, decká to takto mávali v škôlke. Bol stanovený nizky finančný limit a žrebovalo sa dostatočne dopredu, aby rodičia mali dostatok času. Učitalia pripominali rodičom, čo zabudli. Zriaďovateľ škôlky vždy vyčlenil peniaze aj na nejaký väčší spoločný dar, čo ostal v škôlke a zopár maličkostí, keby to niektorí rodičia ignorovali, takže bolo isté, že nik neostane bez darčeka. Decká mali v posledný deň škôlky slávnostný obed, spievanie kolied a rozbaľovanie darčekov - bolo to milé.

slavomira236
1. dec 2023

@salome123 u nas na skole syn je 4tak to nieje a som rada .
Deti este veria na jeziska..moj syn ano aj odtatne deti co ma spoluziakov. Dcerka je zatial prvacka ale nic nasyastie take neplanuju

elmivelmi
1. dec 2023

A inak ,bolo tu posane ze do 5€ no a co uz kupis za 5€,nekupis nic poriadne za 10.Dalsia ,lacna haraburda navyse.

annm81
1. dec 2023

@elmivelmi Dá sa nájsť. My sme napr. v týchto limitoch kupovali malé škatuľky lego classic (8eur), alebo lego vrecúška (5eur), menšie Schleich zvieratko, alebo omaľovánky, knihy, kvalitnejšie farbičky,

h2
1. dec 2023

@salome123 Bola by som za zrušenie, je to ďalšia povinnosť pre rodičov, dieťa samé nepôjde kúpiť nič.

saxana000
1. dec 2023

Nasi si losovali dnes zatial.neviem.koho.dcera vytiahla.ak to bude dievcatko dostane balzam na pery alebo sumigulku do kupela.pre chlapca vobec netusim su tie malicke lego sacky to by sa snad hodilo.este porozmyslame mne sa praveze presne toto hodi ako dcere taktne naznacit ze to s tymi darcekmi nemusi byt vzdy len od jeziska hoci este stale veri.a ze na vianoce obdaruvame tych ktorych mame radi.

sidicek
2. dec 2023

Máme už piaty rok a deti sa veľmi tešia, práve dnes bol syn vyberať darček pre spolužiačku. A už sa nevie dočkať kedy ho rozbalí.Moze to ale dopadnúť aj veľmi zle keď to učiteľka neustriehne a niektoré deti nedostanú nič alebo len nejaký "odpad" typu použitá guma napr.

natall113
2. dec 2023

Za mňa to je fajn nápad ale mali by sa do toho zapájať deti pre ktorých rodičov to nieje príťaž. Ja som sa zapojila v termínovej skupine na fb podľa mňa som poslala pekný balík, náučnú hračku, zväzok ponožiek z Tesca pre bábätko, kukuričné chrumky, a balík vlhcenych utierok ktoré viem že používajú, mali sme dohodu že aj nejakú drobnosť pre mamičku prihodíme tak som poslala dezert, víno a šumivé bomby do kúpeľa, takú peknú sadu, nám prišli tri sponky, výživa a pre mňa vankúšiky pod oči. Neriešim ja rada obdarujem druhých dcéra to ešte nevníma ale keby áno verím žeby bola sklamaná preto si myslím žeby sa mali zapájať ľudia ktorí majú radosť z toho

katkaseiner
4. dec 2023

dcera to mava v skole, vzdy si da zalezat na darceku a ona dostane vzdy velke nic. Tu mi neide o to ze je odkazana na darcek...ale bud to dalsie dieta ochorie a ziadny darcek nedoda alebo sa na nu zabudne...A este to ze niekomu nieco zhanat do tych 5e. Predvlani si dceru vyzrebovalo dievcatko u ktorych 5e bud vobec nie je alebo odide na cigarery

estellas
4. dec 2023

Za mňa áno,keď už sa to robí, tak by mal niečo priniesť každý. Ja už som síce dávno skončila základnú. U nás sa to robilo, tiež niektorí nepriniesli nič. Bolo to nespravodlivé, lebo niekto dostal tri štyri darčeky a niekto nič.

trema
4. dec 2023

Urcite nie.. u nas to tak byvalo, vzdy sa niekto snazil vybrat pekny darcek a dostal gumu 😀 alebo nič 😬

martul
4. dec 2023

@salome123 už to tak máme roky rokúce.

scila
4. dec 2023

@salome123 Bola by som proti, aj som tento rok bola proti. Pretože to mali minulý rok, s tým že čokoládovú drobnosť do 5,-€. Syn vybral spolužiakovi sladkosť s tým, že to mierne presahovalo limit. A on dostal darčeky, ktoré presahovali limit minimálne 5krát. Bolo mi to poriadne blbé a druhý chlapček bol určite sklamaný, kedže on dal kopu vecí a dostal jednu vec. Ja som nemala odkiaľ vedieť, že jeho mama do toho toľko investuje, keď sa povedalo čo a za koľko.
Považujem to za blbosť. Vo väčšine prípadov sa jedna strana cíti ukrivdená. A čo som tu už neraz čítala, mnohé tie "darčeky" skončia v koši. Takže všeho všudy je to neekologické a neekonomické plytvanie časom, energiou a peniazmi!