Milé mamičky školákov
zaujímalo by ma, s kým sú vaše deti po škole, keď vy dlhšie pracujete, napríklad do 17.00 alebo 18.00 hod.? so starými rodičmi, s opatrovateľkami, alebo dokonca samé doma, hlavne keď na 2. stupni už nemajú školský klub? Ďalej by ma zaujímalo, ako to riešite s krúžkami, keď ste dlho v práci, kto vám deti na krúžky nosí, prípadne ak deti musia kôli krúžkom cestovať ďalej, ako to riešite? máte niekoho z rodiny alebo ste dohodnuté s inými rodičmi a navzájom si pomáhate? ďakujem za odpovede 🙂
ahoj, moja dcéra má 12 rokov a navštevuje 6. ročník. V štvrom ročníku chodila do družiny ale asi iba do 14.00 h, potom išla sama domov (MHD s jedným prestupom). Chcela som ju pripraviť na to, že od 5. ročníka do družiny nebude chodiť. Ja prichádzam z práce okolo 16.00 h, prípadne až o 19.00 h. Dcéra je samostatná, zatiaľ nič nevyviedla. Vyvenčí psa, naučí sa, ide s kamarátkami von. A ráno tiež chodí sama do školy (od 5. ročníka). Dva dni v týždni chodí na krúžky, na jeden chodí sama resp. s kamarátkami, na druhý ju vodí môj otec, pretože sa musí prechádzať v časti, kde sú "všelijakí" ľudia.
cez prazdniny bola sama doma,az kym som ja neprisla domov,...odkedy chodi do skoly,....ale stale sme boli pod telefonom
my bohuzial nemame nikoho...takze budem musiet ostat prve roky,kym si nazvykne syn na skolu,ucenie...ostat doma...druzina,atd...je sice super,ale myslim,ze nejake prve dva roky by bolo lepsie,aby som sa mu poriadne venovala...resp.bola materskej,ak sa podari dalsie...a aj ked nie,bud sa budeme musiet uskromnit alebo si chcem najst nejaku pracu-trebars na polovicny uvazok,resp.nieco,kde by som bola trebars do nejakej 13-14max...uvidime,nieco sa vymysliet vzdy da...a nejaky ten rok ozeliem...dolezite su prve roky dietata v skole-si myslim...
Od 2.st. dieta chodí samé domov, aj keď doprava domov je komplikovanejsia s dvoma prestupmi a presunmi na iné zastavky. Uz aj chorý zostáva sám, pokial nemá vysoké horucky. Na kruzok ide sám, po skončení ho beriem. Druhé dieta este vozim, ale vzhladom na dobre skusenosti s osamostatnenim syna, o ktorého som mala vacsie obavy, dceru planujem osamostatnit o rok skor.
Prislo to prirodzene, nakolko ostatní spoluziaci začali chodit sami, aj napriek tomu, že doprava je k nám narocnejsia. Spolu ich uz nechavam aj oboch samých doma. Pre mňa bolo dost vozenia, 8 rokov, este ciastocne posledny rok-dva druhé dieta a koncim 🙂
Sám je doma sme na telefone no ešte mám blízo kamošku keby niečo a tej dám vedieť
@salamistka tak z tohoto mam presne za par rockov velke obavy :( a hlavne co sa tyka letnych prazdnin, si neviem predsatvit ako vykryjeme 2 mesiace