Mám problém so synom. Neviem či je to puberta alebo výchova . Žiadna. Nerešpektuje mňa vôbec . Klame . Má 10.posledne dni som na nervy z neho . Neviete čo zábere má takéto decko ?Začala som ho ignorovať už mu nič nespravim kevh sa obsluhuje a zbadá
@zuzulk no a to prišlo zo dňa na deň? ako ste ho vychovávali doteraz? mal všetko, na čo prstom ukázal? alebo za horšiu známku bitka remeňom a kľačať pol hodinu v kúte? Aké máte vzťahy doma? Ako trávite čas? Aké má chlapec aktivity, záľuby, kamarátov?
Napísala si málo... môže to byť len začiatok puberty a rovnako dobre to môže byť zrkadlo vás, rodičov...
Je to včasná puberta aj podľa doktorky je úplne dopredu má nad 160cm a jeho spolužiaci sú ako škôlkari 😱není to zo dňa na deň ale skúša čo môže
@sissy27 môže to byť aj zrkadlo rodičov jasne ..Je to naše jediné dieťa a ma všetko naozaj. No ale ako pozerám teraz letí len YouTube a všelijaké videá čo u 3tiaci na ZŠ na tom letia. A je to ťažko muž je skoro stále preč a keď je doma horko ťažko spolu tráviť čas ..Len počkať na leto asi ..Bolo by lepšie aby na to boli dvaja veru ..Čo som tak dobrá alebo blbá neviem o k mužovi si až tak nedovolí ale aj toneni sláva
@zuzulk aj ja mam doma 10-ročný exemplár. Aktuálne ma zakazany úplne počítač, mobil, lebo sa mal učiť na test z AJ a miesto toho sa hral a pozeral youtuberov ... z testu 3, okrem toho sa poriadne nezbalil do školy. Nesústredí sa, premýšla len nad tým, kedy sa bude hrať a čo futbal. pritom ne nadmieru inteligentný, keby sa trošku doma do toho pozrel, ma samé 1. Vyhráva matematické súťaže, ale bežný test domrví tak, že ma 2 alebo 3. No jedine preto, že rozmýšla nad bohvie čím.
Tiež klame, ale skoro vždy mu na to prídem a potom plače, je mu to lúto, aj sa ospravedlní. Ked dostane trest, rešpektuje to.
Ma také výkyvy, väčšinu času je zlatý, pomáha, učí sa ... napr. dnes si úplne sám upratal izbu a aj prezliekol periny. Ale potom ma take obdobia. že dovi-dopo. Velmi ho držíme nakrátko, za prehrešky sú tresty, automaticky ma zákaz počítača, ale aj iné veci.
A tiež je vysoký a vyspelý, učitelka hovorí, že už je "puberťák".
Baby u nas to bolo rovnako...moj tatino pracoval prec takze som bola len s mamou a tiez som bola drza na zabitie plostica ked si teraz spatne spomeniem co som robila ako som mame odvravala hucala na nu dala mi zakaz nejaky alebo trest tak som bola este horsia cudujem sa teraz na stare kolena ze ma nedala do decaku :D takze to chce len cas
máme 11r. ...moja rada- najprv práca,potom zábava....urob,čo treba a potom môžeš pc a pod. ...a držať nakrátko...a pritom mu prejavovať lásku,objímať,pochváliť...a daj ho na šport,ak ešte nemá,tam ho naučia disciplíne,dôslednosti,tímovému duchu....
Ja mam doma tiez 10 rocneho syna a mam podobny problem...kazdy den ma vytoci...vraj je to predvcasna puberta...ja som zaviedla zakazy, kym nas nezacne opat respektovat...zatial mam pocit, zeby to mohlo zabrat