Riešili by ste písomné hodnotenia tretiakov na súkromnej škole?

26. jún 2024

Syn je tretiak na sukromnej ZS. Maju stale slovne hodnotenia. Ide o to, ze vobec nie su motivacne a z hodnotenia ucitelky mi pride akoby mala nejaku poruchu. Na zaciatku roka mu pisala napr. zvisly, horizontalny - douc sa pojmy a mal to vyznacene spravne 🙈 potom zle spocitala body. No proste cely rok len tak bla-bla-bla hodnoti. Teraz posledny projekt, co mali mu vytkla, ze zacal pozorovanie 15.4. ako mohol mat prve pozorovanie 14.4. tak som si to pozrela a na prvej strane ma 5.4. nie 15-teho, potom dalej, ze aspon 3datumy nema a mal. Akoze mi pride, ze namiesto toho, aby v detoch vzbudila zaujem o pozorovanie a zapisovanie pozorovaneho, tak riesi blbosti a vobec vlastne objektivne neoceni ich snahu.
Viem, ze uz je koniec roka, ale ako by ste to riesili? To je triedna. Ine ucitelky davaju jasnejsie hodnotenia.

pribinak
26. jún 2024

Platíš tu školu? Tak samozrejme, že sa ozvi.

autor
26. jún 2024

@pribinak na zaciatku roka som sa ozvala, zle zratala body. Vies co vyvadzala. Naoko si chybu uznala, ale nikdy mu ju neopravila v systeme. Proste jesitna. Zle sa mi s nou komunikuje. Raz mu napisala, ze nema DU, tak som jej pisala, ze ju pisal pri mne, tak mu dala znova poznamku - motivacne 🙈 syn ma poruchu pozornosti, on si nepamatal, ze ju robil. No proste este mu horsie spravila.

cyberk
26. jún 2024

Jasne - vsetko by som si spisala, prilozila dokazy, a dala s nou pokec a konfrontovala. Aj keby som neplatila za skolu by som to spravila.

sara07
26. jún 2024

tie dátumy by som sa teda ozvala aj tie zle spočitané body

sara07
26. jún 2024

smer riaditelna, vyslovene a pokec , dones spísané body s čím je problém, toto ako fatk nie
ak si platíš školné tak to prrr

sissy27
26. jún 2024

Normalne by som sa (pisomne) obratila na ucitelku, ze teda v jej hodnoteniach si vsimam nezrovnalosti a vymenovala by som objektivne a dokazatelne veci (ako tie datumy, zle spocitane body atd). Aj ucitel sa moze pomylit, ale tu sa toho nazbieralo akosi vela. Zrejme ma toho pani ucitelka viac bez dost a asi ani sama nema chut a motivaciu, tazko ju potom odovzda ziakom. Spatna vazba je urcite dolezita, ak by nenastala zmena k lepsiemu po tomto, tak by som sa obratila na jej nadriadeneho.

pribinak
26. jún 2024

Tak ak sa nedá normálne komunikovat s učiteľkou, tak potom smer riaditeľka

ivik4
26. jún 2024

Sla by som k riaditelke ked s ucitelkou si nepohla

autor
26. jún 2024

Baby, keby ta skola mala normalnu riaditelku, tak by som to aj skusila. Ale riaditelka je aka je, ona nema ani pedagogicke vzdelanie, nevie riesit jednoduchsie veci. Uz som sa s nou stretla pri inej prilezitosti, a teda vacsiu nekompetentnost som nezazila. Je tam 3rok a vsetci jej musia pomahat🙈

beronsche
26. jún 2024

Z toho, čo tu píšeš mi vychádza, že nemáš dieťa na dobrej škole.. ja som veľký fanúšik alternatívnych škôl, ale zase by som neplatila nemalé peniaze za niečo, s čím nie som spokojná..
Predpokladám, že viac možností v okolí nemáš, čize dieťa v danej škole zostane..
Nuž, skúsila by som priamu konfrontáciu učiteľky, v prítomnosti riaditeľky. Ale nie formou sťažnosti, či výčitiek.

autor
26. jún 2024

@beronsche dobre si to pochopila. Kebyze najdem lepsiu skolu, hned by som ho tam presunula. Tolko neprofesionalnych postupov a chyb, co ta skola ma.. vies, sukromne skoly si nemozu dovolit, aby sa o nich zle hovorilo, cize ked na nieco upozornis, rychlo rychlo to akoze poplataju, ala skutok sa nestal, aby sa mohli nadalej prezentovat pozitivne. Len zaroven na pozadi ti to daju pocitit, ze si nasiel chybu na tom ich idealnom obraze.

sense
26. jún 2024

Tak načo platíš súkromnú sklu keď nie si spokojná...
Keď ma nezrovnalosti v hodnotení idem za učiteľom a poukszem na to ze dieťaťu za rátala chyby aj keď ich nemal.
Aj u mojej dcéry sa stalo ze učiteľka nezaratala body hoci výsledok je správny. Odpoveď učiteľky bola že sa ospravedlnila, poďakovala za upozornenie a ze to ma doniesť ze sa na to pozrú ešte raz.

stormie
26. jún 2024

Prepac ale ja nerozumiem jednej veci - statna skola ti z nejakeho dovodu nevyhovuje (co chapem a necudujem sa) tak si isla cestou sukromnej skoly. Predpokladam ze si si o nej nieco dopredu zistila, uz len preto ze za to platis, tak by ta slovne hodnotenie nemalo prekvapit.

Pristup ucitelky a riaditelky je kapitola sama o sebe ale principialne ak mi nevyhovuju a nie je z ich strany ziadna zmena k lepsiemu, nie je nic jednoduchsie ako prestat platit a zmenit skolu

autor
26. jún 2024

@stormie kiez by si mala pravdu. Inac uz som raz aj prestala platit, kym nezacnu veci riesit 😎 tak si vies predstavit, ze to asi neboli zle spocitane body.
druha vec, vybrala som si ju na zaklade hodnot a celkom dobrych recenzii. Baby, tak odlisne prevedenie ako zazivame na tej skole. Nikdy neverte, co si tam tie skoly popisu!
A za dalsie, syn nechcel odist, kvoli kamaratom. Ale aj to sa moze zmenit. Vpodstate uz len cakam, ze povie, ze dost. Zaroven vobec netusim, kam ho dat po tejto skusenosti...

januska12323
26. jún 2024

Nerozumiem prečo platíš nekompetentnym ľuďom. Na väčšine štátnych by si mala lepší prístup a zadarmo.

autor
26. jún 2024

@januska12323 neviem odkial si, ale tu je to casto z dazda pod odkvap. Za skolou sa rozmyslale aj prestahovat do mensej obce. Bez srandy.

petronelag
26. jún 2024

Tak keď má syn poruchu pozornosti, v bežnej ZŠ by mal asi problém, tak netreba sa za všetko ozývať, keď ostatné učiteľky vyhovujú. Hlavne, aby prešiel do ďalšieho ročníka a naučil sa (aj doma) podstatné veci zo svojho ročníka. Učiteľky nemajú radi kritiku a obyčajne riaditeľka si stojí za svojími podriadenými.
Môžte skúsiť hľadať inú školu.

autor
26. jún 2024

@petronelag ved prave, ze triedna ma s nimi najviac hodin. Evidentne mu moc nesadla. On ma taku poruchu pozornosti, ze si pamata iba to co ho zaujima. A teda predmety u triednej moc nie. Ostatne si predsrav, ze super, ho chvalia. Triedna ma taky militantny sposob k detom, co teda nie kazdemu vyhovuje. A zrejme ona tiez ma problem pochopit, ze ako ludia sme rozny.
Ale dakujem za nazor.

stormie
26. jún 2024

Prepac ale ak chcem cervene a daju mi zelene, tak sa ozvem a pozadujem cervene, ak to aj tak nedostanem tak idem inam 🤷‍♀️ neplatit nie je riesenie, cloveka (ucitelku) neznenis a ak ma na to doplatit dieta tak o to viac by som to urychlene riesila.

autor
26. jún 2024

@stormie keby to bolo take jednoduche.
Asi uz nic lepsie nevymyslime ako zmenu. Uz len uvazujeme kedy a ako to predat synovi. Zmena skoly je pre deti velmi stresujuca.
Dcerka ma pri terajsej jeho skole uplne super statnu skolku a posledny rok pred sebou. Neviem si predstavit, ze ona by tam chodila nadalej a on by isiel inde 🤷
Pritom on jej tu skolku vysnival, ked bol prvak, velmi chcel, aby chodila tam kde on.
Ja uz som v stave, ze radsej nic s tou skolou neriesit, lebo to akokeby sme sa bavili o uplne inych vecia. Bud som z inej planety ja alebo oni.

paulita
28. jún 2024

😵To je strašné. Toto sme nezažívali ani na štátnej škole. Určite sa treba ozvať. Keď sa nedá komunikovať s ňou, tak s nadriadeným. Dúfam, že triedna nie je majiteľka školy. Viac by som jej neplatila za takýto čudný pristup....

lenka.25
28. jún 2024

Rozumiem aj dôvod , prečo nechceš zmeniť školu , ale u mňa by urocte prevládalo oveľa viac plusov , prečo zmeniť školu . Za toto by som ja osobne absolútne nebola ochotná platiť a podporovať ich v takomto prístupe .

ema22270
28. jún 2024

Normalne by ma zaujimalo, ci to nebola skola v okrese pezinok...u nas bol syn v jednej takej na prijimackach, ale chvalabohu ho nezobrali, dovod bol, ze oni pozaduju 100% deti. Doteraz som sa vsak nedozvedela, ake chyby urobil na prijimackach, 2x som im pisala email a raz som bola osobne, ale z toho co tam robili deti vtedy mi nic nechceli ukazat. 🤦‍♀️

ema22270
28. jún 2024

Ale podla opisu, by som odtial brala syna hned prec, hlavne, ked tam nemaju ani pedagogicke vzdelanie.

majkabambulik
28. jún 2024

neviem odkial si, ale my sme mali podobnu skusenost v BA, mali sme prisernu sukromnu skolu slovanska zakladna skola, jednoducho peklo, ucitelka z fyziky neopravila testy ale nastrielala znamky od cisla 3 vyssie.Platili sme cca 130 mesacne tak sme si ziadali, ze chceme vidiet opravene testy, kde su tie akoze chyby no nedostali sme ich!!! Zo slovenciny to bolo grilovanie na razni, ked zacala ucitelka skusat tak preskusala vsetky doterajsie rocniky a tak by sa dalo pokracovat aj v dalsich predmetoch. Tak sme sa pekne podakovali a isli sme na zoom online zive vyucovanie, skola sa volala Rodinna skola v Banskej Bystrici a boli sme tam maximalne spokojni. Vyucovanie vsetky predmety so super laskavymi ucitelmi dopoludnia, poobedne doucovania, taktiez jazyky podla vyberu od spanielciny po anglictinu a hlavne bezstresove priebezne projekty. Ucitelia povzbudzujuci a podporujuci ziakov v tom, v com su dobri. Spoluziaci z celeho slovenska. Deviataci im nechcu odist zo skoly! Cenu si zisti aktualnu, mam iba staru neaktualnu.

autor
30. jún 2024

@ema22270 100% deti? To su ake? Uz naozaj nevedia, co chcu od tich deti.
Sme tiez zapad SK. Znie mi to trochu podobne. Dobre, ze vas nezobrali. My sa doma uz aj hadame, preco sme ho tam dali, mohol ist na statnu. Tam si viac clovekom 🙈

autor
30. jún 2024

@majkabambulik Vdaka za typ. Pozrieme to. Uz som aj nad niecim takym ako homeschooling rozmyslala. aj sa stretavaju deti? Nechyba im socializacia?

My mame este aj kliku, ze v triede ma teraz 70% sociopatov alebo inych diagnoz. Su tazko zvladnutelni. No proste ani byt s rovesnikmi, nie je v tej triede argument za.

autor
30. jún 2024

Baby, taka som rada, ze je koniec skolskeho roka a uz ho tam nemusim posielat. Dame si poriadny oddych, naberieme ine myslienky a verim, ze sa dobre rozhodneme, ako dalej 🙏

hope07
1. júl 2024

Hmm mne to znie ako jedna “pobocka” ZS Felix. Tiez je tam riaditelka, co nechce/nevie riesit situacie. Nie je to ona?
No a uz len z toho co pises, nevidim ziadne plusy. Minusy su zly/nevhodny kolektiv, zly pristup triednej, neschopna riaditelka a este aj platis.

majkabambulik
1. júl 2024

nie, detom socializacia nechyba, pretoze to riesime poobede formou zaujmovych kruzkov ci stretnuti, jednoducho stretnu sa po vyucovani s detmi, ktore maju rovnake zaujmy a nie s detmi, ktore okrem priblizneho datumu narodenia nemaju si ani co povedat.... Ta skola v BB s pobockou v Bernolakove poriada pravidelne stretnutia na chate, ak by niekto chcel nazivo vidiet a stretnut nejakeho ucitela