Má niekto dieťa v súkromnej zákl.škole?Aké výhody/nevýhody vidíte?Uvažujeme aj o takej,z počutia je výhodou hlavne malý počet žiačikov v triede a nevýhodou názor,že veď rodičia si platia,tak dieťa "musí" mať dobré známky....Ďakujem za názory.
@janinah To, či je škola súkromná, štátna, cirkevná alebo neviemaká ešte nesvedčí o jej kvalite... Najzákladnejším kritériom pre mňa osobne je učiteľka, ktorá bude s mojim dieťaťom najbližšie štyri roky v denno-dennom kontakte. Takže si skôr pozisťuj, ktoré učiteľky budú mať budúcich prvákov a pýtaj sa ostatných rodičov, aké s nimi mali skúsenosti. Všetko je o ľuďoch....
Niektoré školy majú prezentácie svojej práce aj na webe, takže niečo zistíš možno aj tam...
A vlastne aby som pridala názor aj k téme - mám dieťa v súkromnej ZŠ, ale sme v malom meste, takže jediné, čo platíme, je trošku vyšší príspevok rodičov škole, ale je fakt, že s tými deťmi robia dosť mimoškolských aktivít.
A čo sa týka známok - v prvom a druhom ročníku mali väčšinou všetci samé jednotky, ale teraz, v treťom ročníku, už na polroka boli aj horšie známky.
čo sa týka počtu deti v triedach - u nás aj na štátnej škole je ich v triedach málo, ale to asi závisí od lokality a sily populačného ročníka....
Saska tiez pojde do sukromnej skoly, teda sukromnej, plati sa tam, ale nie je to take hrozne, minuly rok mali 400 prihlasok na 20 miest... vyhody vidim v individualnom pristupe, vyuke v anglictine, prisposobuju sa detom mimoriadne nadanym a jazykovo zdatnym - venuju sa, teda skola je celkovo zamerana na deti, co sa prave vratili zo zahranicia a ich cielom je sklbit viacere skolske systemy. Umoznia dcerke ist normalne do prvej triedy, matematiku a niektore ine predmety ale bude moct navstevovat s druhakmi ci tretiakmi. Je to fajn, lebo dcerka uz plynule cita, skvele pocita, dost by sa v normalnej skole nudila... mimoriadne nadana nie je, normalne dieta, ale po dvoch rokoch skoly v anglicku si ju neviem predstavit dat do beznej skoly, kde sa bude nudit a nezohladnia to. A preskocit triedu neprichadza pri mojej 105cm konco junovej dcerke pre mna vobec do uvahy.
Uvítala by som nejaké informácie k súkromným ZŠ v Bratislave, prípadne v Petržalke. Ktorú odporúčate a prečo? Samozrejme ma zaujíma aj cena. ďakujééém
Me se libi QSI - je v Karlovke
@janinah mozno by bolo dobre napisat o ktoru skolu sa jedna a potom sa mozu rodicia vyjadrit aka je jej uroven.. 😉