Prvák prvý deň v škole

15. aug 2023

Dobrý deň, koľko kytic mam dat spraviť pre prvaka na prvý deň školy? Len triednej učiteľke alebo ako sa.dava ?

araavdva
15. aug 2023

Dcéra vlani niesla medovníčky a niesla pani učiteľke a pani vychovávateľke.

ankare
15. aug 2023

Triednej a vychoške, takže dve. 🙂

belllinka
15. aug 2023

Este treba riaditelke, vratnicke, kucharkam, upratovacke…

ajka0207
15. aug 2023

To vážne nosí prvý deň prvák učiteľke kvety a dôvod? A do družiny? Prvý deň druzinarku asi ani neuvidíme.

poopsie
15. aug 2023

My sme niesli len jeden kvietok učiteľke

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
15. aug 2023

V prvý deň len jedna kytica: pre pani učiteľku. Na konci roka už sa nosí aj pre pani vychovávateľku.

kataina
15. aug 2023

my sme niesli 1 kvietok, nie kyticu. Hned v prvy den si deti vzala družinárka a rodičia mali akoby rodičko s triednou učitelkou. Je to velky den pre dieťa a ked išiel s kvietkom v ruke, cítil sa aj on slávnostne. A aj ja som mu z toho urobila slávnostný deň.

ajka0207
15. aug 2023

@stvura tak jasné, že nie je na to šablóna, len mne ten kvet pripadá tak nejak zbytočný, keďže je to pre mňa, aj pre dieťa úplne cudzia osoba. Ale zas tiež nechcem, aby sa dieťa cítilo vyčlenené, kvôli takej máličkosti ako je kvet.

h2
15. aug 2023

@ajka0207 Ale to je cudzia osoba len zatiaľ. Po celý rok a možno aj ďalšie 4, to bude pre dieťa veľmi blízka osoba. Aj keď sa ideš prvýkrát zoznámiť s rodičmi partnera, sú to pre teba cudzí ľudia. Ale dar sa patrí doniesť.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanaete
15. aug 2023

Nedavam detom kyticu, ale iba 1 kvet pre ucitelku a vychovavatelku. U nas su v prvy den obidve. Najprv su vsetci v triede, potom zoberie vychovavatelka ukazat detom skolu a rodicia maju rodicko s ucitelkou.

ajka0207
15. aug 2023

@h2 nič som neniesla, 🙈 dúfam, že to vzali v pohode. :D

katulienkax
15. aug 2023

no ano ked dostane ucitelka 20 kytic po 5 kvetov, mozu rozdat kucharkam, upratovacke, riaditelke, zastupkyni a mozno urobit kvetinovu vyzdobu celej skoly

autor
15. aug 2023

@katulienkax nad tým som rozmýšľala, ze by som skôr dala spraviť také tie kytice zo sladkosti

letfenixa
15. aug 2023

Nosila som kyticu vždy aj na začiatku Šk.roka, pamätám si, že sme chodili ruže strihať k babke zo záhradky. Do škôlky som na zač.roka nosila malé bonboniery, to mám v pláne aj v prvý deň prvého šk.roka syna, aj pre vychovavatelku, keďže aj tá bude v triede.

letfenixa
15. aug 2023

@katulienkax a to vadí?

pkgirl30
15. aug 2023

ja som nedala minulý rok. ani tento rok neprinesiem na začiatku, len na konci roka.

michellemary
23. aug 2023

@nikaa951 podobne, u nás je v školách tento zvyk doteraz.

domini4
3. sep 2023

@belllinka 😂