Dobrý deň, koľko kytic mam dat spraviť pre prvaka na prvý deň školy? Len triednej učiteľke alebo ako sa.dava ?
Triednej a vychoške, takže dve. 🙂
Este treba riaditelke, vratnicke, kucharkam, upratovacke…
To vážne nosí prvý deň prvák učiteľke kvety a dôvod? A do družiny? Prvý deň druzinarku asi ani neuvidíme.
My sme niesli len jeden kvietok učiteľke
V prvý deň len jedna kytica: pre pani učiteľku. Na konci roka už sa nosí aj pre pani vychovávateľku.
my sme niesli 1 kvietok, nie kyticu. Hned v prvy den si deti vzala družinárka a rodičia mali akoby rodičko s triednou učitelkou. Je to velky den pre dieťa a ked išiel s kvietkom v ruke, cítil sa aj on slávnostne. A aj ja som mu z toho urobila slávnostný deň.
Nedavam detom kyticu, ale iba 1 kvet pre ucitelku a vychovavatelku. U nas su v prvy den obidve. Najprv su vsetci v triede, potom zoberie vychovavatelka ukazat detom skolu a rodicia maju rodicko s ucitelkou.
no ano ked dostane ucitelka 20 kytic po 5 kvetov, mozu rozdat kucharkam, upratovacke, riaditelke, zastupkyni a mozno urobit kvetinovu vyzdobu celej skoly
@katulienkax nad tým som rozmýšľala, ze by som skôr dala spraviť také tie kytice zo sladkosti
Nosila som kyticu vždy aj na začiatku Šk.roka, pamätám si, že sme chodili ruže strihať k babke zo záhradky. Do škôlky som na zač.roka nosila malé bonboniery, to mám v pláne aj v prvý deň prvého šk.roka syna, aj pre vychovavatelku, keďže aj tá bude v triede.
@katulienkax a to vadí?
ja som nedala minulý rok. ani tento rok neprinesiem na začiatku, len na konci roka.
@nikaa951 podobne, u nás je v školách tento zvyk doteraz.
Dcéra vlani niesla medovníčky a niesla pani učiteľke a pani vychovávateľke.