Prvák a zlé známky zo slovenského jazyka. Poradíte?

kburgerin
24. nov 2010

dneska som dostala papier od ucitelky z pedagogickej rady ze sla bo prospieva zo slovenskeho jazyka v ziackej ma taketo znamky 3 1 3 4 1 1 1 2 1 4 5 3 3 podla vas je to slabo doma to ako tak vie aj citanie aj pisanie diktaty su tak horsie poradte mi prosim vas

silvia07
25. nov 2010

radsej sa nejdem vyjadrovat k takemu hodnoteniu prvacika....a v diktate co mu nejde?...ma chyby z nepozornosti alebo si zamiena pismenka?

kburgerin
autor
25. nov 2010

on sa velmi nesustredi ale doma to ako tak pise pismena pozna ale myli si velke pisane pismena on napise meno s malym pismenom

tutifruti
25. nov 2010

@kburgerin To akoze ucitelka dáva prvákom 5... to co je? Motivačných 5 bodov? Moja neter, ktorá je prváčka... nosí zo školy iba samé 1... Ked má niečo horšie.. učiteľka nehodnotí známkou, ale pečiatkou zvieratiek.... Jednotka je "fakt" zaslúžená... ale iné známky nemá.... Učiteľka do slovníčka píše sestre na čo sa má pri úlohách zamerať... napr. viac čítať... krajšie písať... a pod.

silvia07
26. nov 2010

@kburgerin nasa ucitelka vravi, ze pokial si nemyli O s A, tak to chce len cvicit....a nema v skole stresy, ked doma to napise a v skole sa az tak nedari...alebo moze byt na neho velke tempo...chce rychlo napisat a nerozmysla, ci velke alebo male pismeno 🙂

kburgerin
autor
26. nov 2010

on si nemyli pismena pozna ich mozno tam ma stres

silvia07
29. nov 2010

@kburgerin najlepsie teda bude porozpravat sa s ucitelkou...co mate doma precvicovat

felixa
30. nov 2010

@kburgerin
ucitelka porovnava vsetky deti v triede a obycajne slabo prosperujucimi oznaci tie, ktore nestihaju velkemu priemeru v triede. (Zase tie, ktore su nadpriemerne, nazve velmi sikovnymi). Kburgerin, zober svojho syna do pedagogicko psychologickej poradne, lebo uz nemas vela casu. Je december, za chvilu budu dlhe vianocne prazdniny a sup, uz tu bude polrocne vysvedcenie.

Ak sa maly nechyti este teraz, tak velmi tazko bude naberat vsetko to ucivo a dohanat ostatnych spoluziakov. A potom take deti maju problemy aj vo vyssich triedach. Okrem toho, dieta je same velmi nestastne, ze sa mu nedari a zacina si vytvvarat negativny postoj ku skole a aj ku spoluziakom. Ved nie je to nic prijemne, ked ucitelka neustale napomina, aj ked dieta vie, ze sa snazi, ale co z toho, ked mu to nejde ako druhym detom a pritom ucitelka druhych chvali.

V PPP ti bude s malym pracovat skolska psychologicka (alebo pedagogicka) a ukaze ti, ako sa mas s malym ucit. Niekedy tam deti chodia pravidlene, a pomaha im to vytvorit si dobre zaklady v ucive a potom uz neskor nemaju bud vobec ziadne problemy alebo aspon nie velmi velke.

Drzim palce, nech sa maly pekne "rozcita" a "rozpise". Aha, a btw - je dolezite, aby dieta malo dostatok spanku a doma bola kludna atmosfera, takisto by mala byt pohodova atmosfera pri odchode do skoly. To napomaha, aby dieta nebolo nesustredene. Teda, mozno sa ta to ani netyka, ale spomenula som si na to.

athenais
30. nov 2010

Ja som mala podobné problémy ale vtedy to nik neriešil, aj ked som ovladala všetky pravidla vždy som pri písaní menila písmenká, vynechávala atd, s každeho diktatu som mala 5. Až na vysokej ma jedna pedagogička poslala k psychologovi a som čistá dysgrafička, ale zase viem strašne rýchlo čítať
😉 , Ale cele tie roky som sa strasne trapila a tie ucitelky 😠

atinka22
2. dec 2010

Každé dieťa je v niečom dobré a niečo mu ide horšie. Môj syn - teraz je druhák, dostal minule 5 (ale len ceruzkou), na druhý deň si to mal opraviť. Nešli mu hlásky, na čo sa delia, ako delíme samohlásky atď. Veľmi tomu nerozumel. Celý večer sme sa trápili a pochopil to až na druhý deň, skúšala som ho ešte v autobuse 😀 a vtedy mu to už išlo. Nakoniec zahlásil, že slovenčina je blbá. 🙂 V písaní je často nepozorný, chýbajú mu čiarky, mäkčene atď. Veľmi si tým hlavu nelámem. Snažíme sa trénovať diktáty ale veľmi ho tým nestresujem a utešujem sa tým, že mu ide veľmi dobre matika. 😉
A dávať známky prvákom sa mu vidí neprimerané. 😢

kristy2727
6. feb 2021

@kburgerin skúste s ním trénovať nejakým hravým spôsobom, aby si to zapamätal .. niektoré deti potrebuju len čas sa trpezlivosť. To, že prvákov známkujú je neprimerane a demotivujúce.