Ahojte žienky, mam prváčika a bude mať narodky budúci týždeň. Spomenula som si, my keď sme mali v škole sviatok sme nosili deťom drobnosť nejakú, rozdávali sme. Ako je to teraz ? Co nosia deti do školy? Aj učiteľke sa nosí?
Nemám sa v okolí koho spýtať
a syn nevie , či spolužiaci nosia ?
Na prvom stupni deti bežne nosia sladkosti.
@irusa ešte nemal nikto narodky, tiež som čakala že čo, aby som vedela ale je prvý čo má narodeniny, a je prvák takže nie nevie 😉
@miriam11 tak ze kúpiš zopár balíkov a každému po 3-4 cukriky ?
Určite by som niečo deťom poslala a učiteľke dezertik merci.
Bezne sa nosila nejaká drobná sladkost, otázka je, co s tym v dnešnej premotivovanej zdravej dobe plnej intolerancii. Skusila by som sa asi popýtať triednej, ona by mala mat info o tomto, ako to teraz funguje.
Pripadne, ak sa nechceš pýtať, tak by som zvolila klasiku cukríky/lizatko. Mozno skusila nájsť aj zdravsiu alternatívu. Učiteľke by som ja osobne určite nenosila nic špeciálne. Dala z toho, co všetkým detom.
Áno, náš mal narodeniny včera a dnes niesol drobnú sladkosť spolužiakom. Na narodeniny aj meniny nosia - také balenia z Lidl, kde sú pobalíčkované cukríčky; miničokoládky, lízatká...
Lizatka alebo mini balicky gumových cukríkov nosia .
Niesol lisovane ovocie.
Ďakujem všetkým,
@letfenixa ano nad tým práve rozmýšľam v dm to majú také pelendreky z lisovaného ovocia, asi také niečo kúpim, ďakujem
Kľudne by som aj kolac upiekla napríklad perník.. ja som na prax raz takto išla do škd a celý sa zjedol 😀😀😀..
v Lidli bývajú gumené cukríky v takých maličkých balikoch- je to jeden veľký sáčok a v ňom tie balíčky. Ja mam síce skolkarku ale často nachádzame v skrinke presne tieto cukríky 🙂
To co do skolky.
Moji nosili mandarinky. Sladkosti a cukru rafinovaneho maju dnesne deti az-az…
@natalka13 v škôlke bolo také pravidlo, že sa nosilo výlučne ovocie na sviatok
Domáce Row guličky ???
Ovsenné vločky
Sušené ovocie (hrozienka ... zalej na 10 min horúcou vodou)
Kokos
Arašidové maslo
Všetko mixuj a spravte so synom guličky obalené v kokose.
U nas nosia deti sladkosti, idealne bezmliecne a bezlepkove, lebo vela deti ma rozne alergie, aj na ovocie. Lizatkami alebo gumenymi cukrikmi nic nepokazi.
Moja doniesla veľký balík želé ovocných cukríkov (vo Freshi majú, každý cukrík je zvlast zabalený) a každého ponúkla, aj učiteľky.
Ja nebudě nic posielat ved naco?Preco by malo moje sieta mosit somariny do skoly.Do skolky sme nosilo toety a uz som rada ze sa tieto traparne skoncia.
@elmivelmi chcela som sa poradiť so synom že čo teda kúpime a že" prečo mám ja kupovať im ,keď ja mam narodky ?"😀 ani som nevedela čo mu nato povedať 😀
ved mudro ti povedal😉
autorka - no ja si myslím, že je to preto, pretože oslávenec väčšinou pripravuje nejaké občerstvenie, tu s tým rozdielom, že darčeky nie sú, pretože deti o tom nevedia ale ,,občerstvenie,, oslávenec prinesie. Je to na tebe či prinesie alebo nie. Ak nechce, nechala by som to tak.
@kvetinka75 aj som mu povedala, že ich pohostí. Kúpili sme tie pelendreky zo sušeného ovocia 🙂
Ano, na prvom stupni nosia...nejake sladkosti a ucitelke cokoladu.
Ona svojich ziakov berie v maji na svoje narodky na zmrzlinu.
ano, nachystala som dcere kazdemu cokoladku Kinder a mini balicek Haribo. rovnake dala aj pani ucitelke. tiez v skolke si drzia tento zvyk 🙂 ak chces, pokojne aj pecene dones, nieco co sa da dobre v ruke jest - cake pops alebo nejake kosicky
Všetky moje deti nosia.. zväčša cukríky, lizatka.. doniesol ešte aj 11r a deti v triede boli radi, lebo doniesol na svoje meniny čo mal teraz haloweenske kyslé cukríky.. najmladší mal hneď druhý školský deň narodky a doniesol detom malé balicky haribo cukríkov a pani učiteľke a vychovavatelke dal taký haribo sulec cukríkov.. vraj sa veľmi potešili.. (predpokladám že zväčša dostávajú kávu tak asi boli radšej za cukríky😅)
Dcéra 4tacka nesie zajtra a donesie malé lupy pre všetkých (v tedi u nas mali 30%zalvu tak to vyšlo.menej ako cukríky 😅)
ale ma pravdu 😭 ja osobne nechapem tieto zvyky…
Vzdy kupime tie velke sacky s cukrikmi, v ktorych su mensie balicky gumenych cukrikov alebo take vacsie balenie lizatiek.