Prvák a narodeniny

23. okt 2023

Ahojte žienky, mam prváčika a bude mať narodky budúci týždeň. Spomenula som si, my keď sme mali v škole sviatok sme nosili deťom drobnosť nejakú, rozdávali sme. Ako je to teraz ? Co nosia deti do školy? Aj učiteľke sa nosí?
Nemám sa v okolí koho spýtať

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
irusa
23. okt 2023

a syn nevie , či spolužiaci nosia ?

pribinak
23. okt 2023

Na prvom stupni deti bežne nosia sladkosti.

autor
23. okt 2023

@irusa ešte nemal nikto narodky, tiež som čakala že čo, aby som vedela ale je prvý čo má narodeniny, a je prvák takže nie nevie 😉

autor
23. okt 2023

@miriam11 tak ze kúpiš zopár balíkov a každému po 3-4 cukriky ?

janinah
23. okt 2023

Určite by som niečo deťom poslala a učiteľke dezertik merci.

tamta
23. okt 2023

Bezne sa nosila nejaká drobná sladkost, otázka je, co s tym v dnešnej premotivovanej zdravej dobe plnej intolerancii. Skusila by som sa asi popýtať triednej, ona by mala mat info o tomto, ako to teraz funguje.
Pripadne, ak sa nechceš pýtať, tak by som zvolila klasiku cukríky/lizatko. Mozno skusila nájsť aj zdravsiu alternatívu. Učiteľke by som ja osobne určite nenosila nic špeciálne. Dala z toho, co všetkým detom.

louise
23. okt 2023

Áno, náš mal narodeniny včera a dnes niesol drobnú sladkosť spolužiakom. Na narodeniny aj meniny nosia - také balenia z Lidl, kde sú pobalíčkované cukríčky; miničokoládky, lízatká...

kleopatra114
23. okt 2023

Lizatka alebo mini balicky gumových cukríkov nosia .

letfenixa
23. okt 2023

Niesol lisovane ovocie.

autor
23. okt 2023

Ďakujem všetkým,

@letfenixa ano nad tým práve rozmýšľam v dm to majú také pelendreky z lisovaného ovocia, asi také niečo kúpim, ďakujem

ninusa221
23. okt 2023

Kľudne by som aj kolac upiekla napríklad perník.. ja som na prax raz takto išla do škd a celý sa zjedol 😀😀😀..

4stanka4
23. okt 2023

v Lidli bývajú gumené cukríky v takých maličkých balikoch- je to jeden veľký sáčok a v ňom tie balíčky. Ja mam síce skolkarku ale často nachádzame v skrinke presne tieto cukríky 🙂

natalka13
23. okt 2023

To co do skolky.

mane01
23. okt 2023

Moji nosili mandarinky. Sladkosti a cukru rafinovaneho maju dnesne deti az-az…

autor
23. okt 2023

@natalka13 v škôlke bolo také pravidlo, že sa nosilo výlučne ovocie na sviatok

vakatko
23. okt 2023

Domáce Row guličky ???
Ovsenné vločky
Sušené ovocie (hrozienka ... zalej na 10 min horúcou vodou)
Kokos
Arašidové maslo
Všetko mixuj a spravte so synom guličky obalené v kokose.

kp7333
23. okt 2023

U nas nosia deti sladkosti, idealne bezmliecne a bezlepkove, lebo vela deti ma rozne alergie, aj na ovocie. Lizatkami alebo gumenymi cukrikmi nic nepokazi.

slavkadi
23. okt 2023

Moja doniesla veľký balík želé ovocných cukríkov (vo Freshi majú, každý cukrík je zvlast zabalený) a každého ponúkla, aj učiteľky.

elmivelmi
23. okt 2023

Ja nebudě nic posielat ved naco?Preco by malo moje sieta mosit somariny do skoly.Do skolky sme nosilo toety a uz som rada ze sa tieto traparne skoncia.

autor
23. okt 2023

@elmivelmi chcela som sa poradiť so synom že čo teda kúpime a že" prečo mám ja kupovať im ,keď ja mam narodky ?"😀 ani som nevedela čo mu nato povedať 😀

elmivelmi
24. okt 2023

ved mudro ti povedal😉

kvetinka75
24. okt 2023

autorka - no ja si myslím, že je to preto, pretože oslávenec väčšinou pripravuje nejaké občerstvenie, tu s tým rozdielom, že darčeky nie sú, pretože deti o tom nevedia ale ,,občerstvenie,, oslávenec prinesie. Je to na tebe či prinesie alebo nie. Ak nechce, nechala by som to tak.

autor
24. okt 2023

@kvetinka75 aj som mu povedala, že ich pohostí. Kúpili sme tie pelendreky zo sušeného ovocia 🙂

euka210
26. okt 2023

Ano, na prvom stupni nosia...nejake sladkosti a ucitelke cokoladu.
Ona svojich ziakov berie v maji na svoje narodky na zmrzlinu.

tana85
26. okt 2023

ano, nachystala som dcere kazdemu cokoladku Kinder a mini balicek Haribo. rovnake dala aj pani ucitelke. tiez v skolke si drzia tento zvyk 🙂 ak chces, pokojne aj pecene dones, nieco co sa da dobre v ruke jest - cake pops alebo nejake kosicky

jana_eyre_2
26. okt 2023

Všetky moje deti nosia.. zväčša cukríky, lizatka.. doniesol ešte aj 11r a deti v triede boli radi, lebo doniesol na svoje meniny čo mal teraz haloweenske kyslé cukríky.. najmladší mal hneď druhý školský deň narodky a doniesol detom malé balicky haribo cukríkov a pani učiteľke a vychovavatelke dal taký haribo sulec cukríkov.. vraj sa veľmi potešili.. (predpokladám že zväčša dostávajú kávu tak asi boli radšej za cukríky😅)

Dcéra 4tacka nesie zajtra a donesie malé lupy pre všetkých (v tedi u nas mali 30%zalvu tak to vyšlo.menej ako cukríky 😅)

majulino
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenagawel
26. okt 2023

ale ma pravdu 😭 ja osobne nechapem tieto zvyky…

renka30
26. okt 2023

Vzdy kupime tie velke sacky s cukrikmi, v ktorych su mensie balicky gumenych cukrikov alebo take vacsie balenie lizatiek.