Prváčik chodí zo školy špinavý

2. dec 2024

Dobrý deň, mamičky.
Prosím Vás, mám prváka a ten mi chodí domov špinavý ako prasiatko. Zlatá škôlka. Takže mikiny od fixky, temperky a podobné srandy. Nejde mi to ničím dole. Na VV majú zásteru ale potom v ŠKD to nikoho nezaujíma.
Poraďte niečo účinné na pranie.
Zúfalá matka 🙏

stefi_k
2. dec 2024

Dr beckmam, ma cistice na rozne skvrny, konkretne s tym na Fixky a atrament vyprala bez problemov skvrny Ja som ho kupoval v predajni ale tento to je https://www.myaustria.sk/dr.-beckmann-odstranov...

vahcaac
2. dec 2024

https://www.mojadm.sk/frosch-cistiaci-sprej-na-...

Toto zatiaľ zabralo na všetko od parajky, banán až po fixky. Samozrejme záleží asi aké fixky, moj mal iba take obyčajné pre deti

jaond19
2. dec 2024

Zlcove mydlo mi dalo dole fixky, temperky, krv aj neidentikovatelne omacky z jedalne. Ale treba riesit hned, po prichode zo skoly. Ja tak mojho tretiaka skenujem po prichode, on chodí domov ako hnoj, uzaj namacam mydlo

kacena4
2. dec 2024

odporucam miesto zastery dat vacsie tricko s dlhym rukavom nam pomohlo

noami12
2. dec 2024

Ja používam PUER z dm a nedám naň dopusti, všetky škrvny vypral vždy. Ale pozor, lebo aktivuje sa až pri minimálne 60stupnov, takže ja právam na 60 a teda spokojnosť. 🙂

annm81
2. dec 2024

Školákovi sa azda dá vysvetliť, že pri maľovani si má dať niečo na seba, napr. otcovu starú košeľu, ktorú mu pribalíš. Snáď už nepotrebuje odviezť za ručičku k svojej skrinke a pomáhať so zapínaním gombíkov.

autor
2. dec 2024

@annm81 na toto som sa nepýtala, aj Tebe prajem pekný deň 😉

autor
2. dec 2024

@stefi_k
@vahcaac
@jaond19
@noami12 ženy ďakujem, poskúšam.
A áno, hneď ako príde domov dávam do pucu ale nie vždy sa podarí zachrániť oblečenie.

annm81
2. dec 2024

Nevadí, niekto by si z toho vzal k dobru, že za to nemôžu družinárky a že sa zničenému oblečeniu dá predchádzať, niekto prepadne zúfalstvu...

vahcaac
2. dec 2024

Ja to používam kludne aj na druhy den, vždy to ide dole.

saxana000
2. dec 2024

Ja mam takuto istu druhacku.raz su to rukavy od temperiek nohavice od travy tricko od obeda.jej to vobec nevadi ze je spinava a ja som na to uz uplne rezignovala.do skoly nosi zasadne tmave oblecenie a tam som skoncila.nie naozaj nebudem kazdy den hodinu drhnut flaky z bielych saticiek a jedovat sa kvoli tomu.. najucinnejsie bolo klasicke zlcove mydlo s ttm spm dala zatial dolu uplne vsetko ale uz na to nemam nervy

autor
2. dec 2024

@saxana000
@vahcaac jasné chápem, ja mám aj 2-ročnú doma, Tak som chcela niečo účinné aj na trávu, jedlo atď., ona tiež rada kreslí a nie vždy ustriehnem. A verím, že je to otrava, mám to doma. Ak nie jeden tak druhý 🙂

janinque
2. dec 2024

Ja mám tretiaka, čo chodí domov ako divá sviňa, najlepšie mi zaberá sprej z DM, tiež som našla tip tu na MK: https://www.dm.cz/denkmit-sprej-na-skvrny-p4010...

janickacrazy
2. dec 2024

Nákup mu lacnejšie tričká z Pepca a nebude ti ľúto, keď sa zničia.

kiki68
2. dec 2024

Ja neriesim, obliekam tmave farby 😂 Ako u seba, ja som tiez take pjase, 40 rocne skoro 🙈😂

autor
2. dec 2024

@janickacrazy
@kiki68 ďakujem za názor, v pepcu nenakupujem a ani tmavé oblečenie nakoľko je ekzematik a tmavé farby mu vadia. Vyššie spomínané prostriedky pomohli, takže už vyriešené.

autor
2. dec 2024

@janinque áno, toto mi boli poradené hneď medzi prvými a pomohlo veru 👌

kiki68
2. dec 2024

Potom jedine prat.

nikha2809
2. dec 2024

Vanish.Neexistuje skvrna ktorá by mi ním nevyšla.Jedine mínus je cena

basska_b
2. dec 2024

@nikha2809 Mne ale Vanish znicil nejake oblecenie. Co mi napriklad AmWay bielidlo, ktore tiez funguje na praskovej baze, nikdy neurobilo.

basska_b
2. dec 2024

@janinque Aky je prosim ta ten sprej co sa tyka "vone" / aerosolu? Som tehotna a citliva na rozne pachy, pracovnu mame slabo vetranu pivnicnu miestnost... tak sa trosku bojim sprejov, ked napr. zo spreju na topanky sa idem povracat 🙏🏻 vdaka

janinque
2. dec 2024

@basska_b je s vonou, akoby do citrusov? Po covide nemam uplne ok cuch, ale nie je bez vone, ak ti vadi akakolvek.

basska_b
2. dec 2024

@janinque Vona je ok, len aby to nebol nejaky drazdivy smrad... dakujem, vyskusam 👌🏻

nikha2809
2. dec 2024

@basska_b no mne našťastie vôbec, ale jasné je to riadna chémia určite sa môže stať.A používam len ten tekuty

euka210
2. dec 2024

Hned v rukach preprat v studenej vode...fixy byvaju uz teraz vypratelne...aj to na nich pise, a temperky by tiez mali ist dole.