Prváčik a zabúdanie

babulka82
11. sep 2015

mamičky viete mi poradit ako ho naučit trošku via davat na veci pozor a nezabudat? sme 2 tyžden v škole a 2x zabudnuta falška s vodou a 1 x uloha.Viem že uloha je aj naša chyba mame mu kontrolovat zošity,bolo to dost zle označene nevšimli sme si . Viediet na nom že ho to moc mrzi ked niečo zabudne ale neviem ako to riešit aby si daval viac pozor a bol pozornejši.

katka.gzd
11. sep 2015

@babulka82 ja som bola na prvom stupni strasne roztrzita...stale mi ucitelky aj s mamou vraveli, ze si raz zabudnem niekde aj hlavu :D napriek tomu som mala same jednotky a do zivota ma to nijak nepoznacilo... deti maju "dolezitejsie" veci v hlavkach ako mysliet na take "nepodstatnosti" ako su obcas ulohy, obcas flasa s vodou, obcas prezuvky alebo pracovny zosit... vobec nijako by som to neriesila a uz vobec nie ked na nom vidis, ze ho to sameho trapi...
ale na nezabudanie si domov zobrat vsetky veci ma napada nejaky zoznam, co si moze nalepit povedzme na vnutornu tranu nejakeho vrecka aktovky alebo zvnutra vrchneho krytu ruksaku, kde budu nakreslene veci ktore zabuda..ako flaska, prezuvky...a pod....mozete si z toho spravit doma zabavu a ked sa bude balit zo skoly domov, moze si podla zoznamu skontrolovat ci ma vsetko... tolko moj kreativny vklad :D na dozretie nad ulohami a zbalenim vsetkych pomocok ste tam doma vy..

pribinak
11. sep 2015

Zabúdajú všetci prváčikovia, však sú to prváci ;))))) ved je to normálne, chodia ledva týžden fo školy, musia vlastne zistit o co ide a ako sa veci majú

Chce to kľud a trpezlivosť, zabúdali sme aj my

daniela208
11. sep 2015

Ja si myslím, že v tomto veku je to v takomto rozsahu ako píšete normálne. Ja som bola tiež veľmi zábudlivá. Dodnes si pamätám ako ma mamka veľmi vyhrešila, keď som na autobusovej zastávke zabudla nový sveter 😀

hoogy
11. sep 2015

ja si myslim,ze je to normalne 🙂 moj syn mal dnes prvy krat telesnu 100krat som mu povedala, ze vrecko na telesnu ma v skrinke,ale ocividne som zabudla zdoraznit,ze tam ma aj oblecenie na telesnu 😀 😀 lebo si myslel,ze je prazdni. 😀 tak sa na telesnu neprezliekol. nastastie este nic nezabudol,ale synovec ten sa raz aj prezut zabudol a vsetko nechal v skole a este aj zima bola 😕 byvaju nastastie 100m od skoly

libka1
11. sep 2015

my sme pravidelne zabudali ulohy, mala to tak na figu znacene ze aj ked som zosity a knihy presla castokrat som nieco prehliadla 😅 casom sme to vytunovali, a uz sa to nestava, takze treba trpezlivost a potom to pojde 😉 pozornejsim ho momentalne nespravis, je to len dieta, proste si casom vybudujete system a vsetko bude ok 😉

janickacrazy
11. sep 2015

@babulka82 Moj syn zabúdal ešte tak v 4.triede na ZŠ, každý den som vyvolávala kamoške, s ktorej dcérou chodil do triedy o úlohy, či sme dačo nezabudli, lebo on si ich koľkokrát aj zaznačiť zabudol do zošita, takže som nevedela, či dačo majú či nie. Proste on bol taký flegmoš, jemu bolo jedno, či zabudne alebo nie. Zlepšilo sa to až na druhom stupni, ked si to začal tak nejak viac uvedomovať. Dovtedy som sa mohla aj pokrájať. Raz aj zabudol, že idú na branné a prišiel s taškou do školy a všetci s ruksakmi nachystaní na výlet, musel sa vrátiť domov pre ruksak, no niekedy som už nevedela, či sa mám smiať či plakať nad ním. 😀

sardinka333
11. sep 2015

@babulka82 v škole ste len druhý týžden a tých zmien a veci na ktoré treba davat pozor je zrazu vela, ovela viac ako v školke. Takže zatial je určité zabudanie uplne normalne.
U nás funguje a aj medzi ziakmi to funguje - davať len jeden prikaz, povedat len jeden oznam ..ak dame deťom viac prikazov, zdoraznime viac veci tak nestihaju si to pamätať a maju z toho gulaš. Nakoniec si nezapamätaju ani tu jednu. Doma je fajn ak to dieťaťu hovoríte ked mate jeho plnu pozornost, teda pozerá sa vam do očí, pretože rodičia davaju vela prikazov a informácií vtedy ked si deti niečo robia, hraju sa pripadne ,,gemblia,,...a navonok to vyzerá ze počuvaju ale nie je to tak.
Spočitaku treba kontrolovať spoločne a spoločne pripravovať tašku...časom treba tieto povinnosti delegovať na deti, su to ich ulohy. Nehovorím ze v prvej triede - tam si ma vytvoriť navyky. Dcera je prvačka takže tam spoločne kontrolujeme. Moj syn je tretiak a neexistuje aby som ja kontrolovala tašku- to je jeho robota a starosť, treba viesť časom k čo najväčšej samostatnosti, v živote sa to velmi zide. Lebo mnoho deti sa neustale spolieha na rodičov, ktorí všetko nachystaju, zbalia, pripravia a dieťa ani nevie čo kde ma..Dcera je velmi zabudliva ale skor mam z nej pocit ze ,,kašle na to,, a spolieha sa že brat jej pomože, pripomenie...samozrejme pripomenieme ale ked statila už tretiu vec v priebehu týždna a x krát sme jej pripominali, tak sme jej ,,šiahli,, na vreckové...tu stratenu flašu a sveter som jej stiahla z vreckového,poučí sa.

horana
11. sep 2015

U nas v prvej triede u oboch deti znacila min. prve mesiace ucitelka vsetky d.u. do zrkadielka sama. Ved este nevedia pisat a este sa len aklimatizuju na skolu. Si nerob vobec tazku hlavu, tvoj syn je uplne normalny prvacik.
Budte radi ze sa vam dosial nic nestratilo, mam sa mikina, par triciek, sal, asi 4 pera, ceruze a gumy nepocitane, to len co si takto pamatam... nieco sa po case naslo, vacsina nie. Par krat mi dosiel obleceny v tricku spoluziaka, po telesnej to nastavalo teda v dni ked bola TV, nebolo to naschval, mal na tom este nejaky svetrik a neuvedomil si co si dava pod neho, schmatol prve co bolo po ruke 😀 , aj ked mali telesnu niekde v strede vyucka ani do poobedia a prichodu domov mu netrklo...

seahorse27
11. sep 2015

Co som ja vsetko pozabudala a nielen na prvom stupni, este aj na gympli - dazdniky, zosity, knihy, slnecne okuliare, bundy, rukavice...nespocetne mnozstvo a vsade mozne - na zastavke, v autobuse, v skole, doma zasadne tie ucebnice a zosity, ktore som potrebovala v ten den. Ked som isla na prijimacky na vysku (250km od domu), tak som si doma zabudla vsetky dokumenty (vysvedcenia, rodny list....) a prisla som na to az na mieste 😀 A tu som, sice stale trochu roztrzita, ale skolu som skoncila v pohode, aj som sa zamestnala, aj rodinu mam 😀 ...uplne v pohode zivot vediem, takze ziadny strach, maly ma na to narok, ved je len 2 tyzdne v skole. Aj ja mam prvacku a tiez vselico pozabuda 😉

sakura77
11. sep 2015

Ajajaj...môj je tretia A občas pochybujem či vie kde má hlavu vôbec 😂A kopu veci postracal -pastelky,perá, nožnice no des A je to tak doteraz
A ak chceš ostamostatnit tak nechaj nech si nachystá A potom skontroluj,myslím že to je úplne normálne A všetci to tak robia.

barla5
11. sep 2015

@babulka82 ja mam stvrtaka a za tychto 8 dni zabudol 2x mikinu, vcera zabudol ze uz nechodi do druziny tak prisiel domov o hodinu neskor, raz zabudol ist do skoly (mali zacat az druhou hodinou ale ucitelka im kazala prist na prvu). To len za 8 dni! Takze nejaku zabudnutu flasu u prvaka po 8 dnoch skoly by som vobec neriesila.

sakura77
11. sep 2015

@barla5 😀 no ja mam tiež taký podobný prípad doma😁

bonaqa2013
11. sep 2015

Moja je druháčka a už v pondelok poznámka.... MM povedal, že to je ešte dobre, on si myslel že dostane poznámku hneď v uvítací deň.... 😀 😀 😀
minulý rok čo týždeň to poznámka. Týždeň pred jarnými prázdninami každý deň jedna.... 😒

lauricka
11. sep 2015

@babulka82 skuste nebyt tak prisni, moj bracho zabuda stale a to ma uz 32 😀 . Ved toho tolko nezabudol.

babulka82
autor
12. sep 2015

och baby dakujem aj ste ma trošku ukludnili teda 😉 vidim že je to normalne bez ohladu na pohlavie a vek 😀