Mám syna prvaka na ZŠ a dnes písala učiteľka mail, že kto chce dieťa prihlásiť na matematickú súťaž Klokan, nech pošle 4 EUR a škola dieťa prihlási.
Ad1 aj zato sa už platí???? 😳
Ad2 no čo už už take môžu prváci súťažiť, keď len porovnávajú a sčítavaju čísla do 10?
Neviem či som divná, ale príde mi to zbytočne a hlavne zbytočne ťahanie peňazí........ Z princípu
Vy Vaše deti prihlasujete?
@mila23 áno keď bola moja dcérka mala tak som ju tam rada prihlásila pretože aj ona mala celkom záujem.. rozvíja to detoch istý pud súťaživosti a podnecuje to v ňom niečo aby sa dohnal k lepšiemu výsledku.
@mila23 Aj my sme dostali letáčik či chceme prihlásiť dcérku, bola tam aj stránka kde sa dajú vyskúšať klokani z minulého roka no a ak mám pravdu povedať s niektorými úlohami som mala aj ja problém, čo potom taký prváčik. Dcérka sa tam chcela prihlásiť ale keď som jej ukázala úlohy tak si to rozmyslela..
ano, platí sa zato, lebo majú tam aj náklady na tú súťaž a dostanú aj diplomy a malú odmenu, moj syn bol minulý rok ako prváčik a skončil ako najlepší z celej školy, takže sme boli nanho veľmi pyšní, môžete si skúsiť minuloročný test na ich stránke a uvidíš, že to nie je len o sčítaní do 10, to vôbec nie
Vsak ked nechces tak ho neprihlásil a ušetrí 4ecka. Tie papiere musi niekto vytlačiť, diplomy, to nie je zdarma. Preto asi 4 ecka. Tam ide aj o logické myslenie, nie len algebru.
Mne sa tieto súťaže páčia, deti, tie ktore su matematicky zdatne maju skvelú možnosť sa odtestovat, zistit co vedia. Ak su úspešní tak im to dvihne sebavedomie
@janickacrazy
@siska53
@luckajanko tak skúsim pozriet tu stránku a spýtam sa ho, či chce ist. Mne nejde o tie 4 Eura, len ja som kedysi chodila tiež na Klokana, ale bolo triedne kolo a len 2-3 najlepšie postúpili do školského kolá a zase ďalej do mestského kola, atd.
Pozri si majú stránku kde sich môže urobiť cvicny test z minulého roku
@mila23 v Klokanovi sa nepostupuje dalej, je to súťaž a ked bude úspešný riešitel, tak dostane diplom a nejakú drobnosť. Ty si asi chodila na olympiádu, to je niečo iné. Pozri na stránke testy a to si viete aj odskúšať zadarmo online. A potom uvidíš, či áno alebo nie. Moja dcéra chodí od 1. triedy na klokana aj na ibobra.
@mila23 Ján si pamätám, že sa klokan platil, aj maks ... matematická olympiáda bola zadarmo, resp. bolo to hradené z iných zdrojov
Moja dcérka tam rada chodí bola už v prvej aj v druhej a ide aj teraz v tretej rada sa zúčastňuje takýchto sutazi
Starší syn absolvoval všetky tieto testy, nešlo vôbec o peniaze skôr o oktrum otázok. Samé učiteľky vraveli že kopec veci čo tam je sa vobec neučia v daný rok a dieťa na to cumi ako puk. KedzE však dnes všetko funguje vo forme testov, nieje odveci nechať deti to absolvovať aby si zvykali.
moj syn je druhák a minulého roku bol na Klokana. Dokonca šli skoro celá trieda. A to jeho nadšenie keď to zvládol na 100% 🙂 🙂 Vôbec nešlo len o matiku akú sa učia v škole (sčítanie do 10) ale o logické myslenie. Vyskúšal si test z predchádzajúceho roku na PC a povedal že ide. Toho roku sa už prihlásil sám. A že sa platí? Rieši to externá firma, má s tým náklady, expedovať všetko do škôl, deti dostanú diplom a aj odmenu a ešte k tomu sa aj žrebuje výherca tabletu... takže majú s tým poriadne náklady.A keď beriem do úvahy, koľko testovania čaká deti keď budú staršie, beriem to ako dobrý spôsob trénovať sa aj v inom spôsobe skúšania ako sú písomky a odpovedanie v škole 🙂
nie je to povinné... náš synátor chodieval prvé tri roky, tento rok sa mu nechce ... vždy dostal diplom + nejakú vecnú cenu... v triede býval najlepší ...platí sa 4€ - u nás 2€ rodič(žiak) +2€ prispieva škola ...
matematický klokan sú v podstate testy - logické úlohy a máš vybrať správne riešenie ... náš synátor má takéto úlohy veľmi rád🙂 ... chodievala aj naša dcéra, ale už ju to nebaví, dala sa na jazyky🙂 inak to obaja brali ako taký challenge ... 🙂 testovanie, či to zvládnu ... a či majú logické myslenie...
Tu mas cvicne priklady pre prvacikov: https://forms.talentida.sk/index.php?id=1503&ka... U nas v triede deti robili skor Maksika - ten sa riesi doma, len sa posielaju take pracovne listy. Ja to ani ako sutaz neberiem, skor ze sa dieta dostane k inemu typu prikladov, kde trosku nieco ine poskusa, logiku, nielen scitovanie, odcitovanie... Tento rok je nasa tretiacka a presla som si s nou aj Klokanove priklady - ona sa do sutazenia nehrnie, tak ju nenutim. No a bola som rada, ze vie rozmyslat aj inak - iba jeden priklad nevedela, tak sme si ho rozkreslli. Maju sice aj slovne ulohy v pracovnych listoch z matiky, ale nie logicke, len take naozaj scitacky, odcitacky, preto vitam moznost rozsirit trosku obzory aj inak.
Ano prihlasila som 1vaka.
Ahojte, pre prvakov uz ina sutaz nebola ako klokan, vsak? Pozerala som ibobra, maksika tie su pre starsich. Dakujem.
@maminecka2 ešte vsetkovedko
@hettinka Dakujem, pozerala som, je od druheho rocnika, ale nevadi, aj tak uz je neskoro. Skusime teraz klokana a uvidime buduci rok.
@mila23 ano,a som rada ze take nieco je aj pre prvakov. Rozvija logicke myslenie. Mala prisla s prosikom ci na to moze ist,ze ju mozem aj otestovat,ze pani ucitelka povedala 🙂. Na stranke z letaciku co mi doniesla su ulohy z min.roka,tak som jej dala tablet ,nech mi ukaze ci bude vediet. A mala plny pocet🤗Nechapem,na prvacku uzasne. Ale mozno to bude tym ze ju to aj bavi a sama chce. V kazdom pripade by som to podporila aj za dvacku,ja neriesim ci a co sa plati,hlavne ze je moznost. My sa radi hrame aj same doma,za sladkost jej dam vyplnit nejake ulohy a ak ich urobi spravne,dostane nieco dobre.
Baby kde nájdem pre prvaka úlohy prowim
@neznama2 nasla si niekde? Mne to nikde nejde
Maminy a neviete nahodou ci mohli mat pri sebe nejaky cvicny papier, kde by si ,,pomohli,, s riesenim uloh?
@zuzanka2411 prvaci mozu pisat rovno do testu aj kruzkovat... Aspon tak to mal moj vlani... Ale mari sa mi, ze mal aj nejaky papier zalozeny
4 e máš nemáš....áno som rada keď deti chodia na takéto súťaže....