Prváčik a druháčka - ako sa s nimi doma učiť?

evakalna
6. sep 2018

Ahojte mamičky. Mám prváka a druháčku v jednej izbe. Každý má svoj písací stolík s lampou a svojou stoličkou. Ako sa mám s nimi učiť? Najprv sa mám učiť s prvákom a potom s druháčkou? Poraďte svoje osobné skúsenosti. Vopred vám ďakujem.

libawet
6. sep 2018

@evakalna podľa potreby, dôležitosti úloh.

pribinak
6. sep 2018

tak druhacka si moze nejeke ulohy urobit aj sama a zatial sa venovat prvakovi.

tarrra
6. sep 2018

ahoj ja mám prváčku a druháka🙂a tiež rozmýšľam že sa asi naklonujem😀

amadora
6. sep 2018

no vlani som mala prváka a štvrtáka, viac som bola pri prvákovi, ale občas vyžadovali úlohy byť pri oboch a tak som stála medzi stolmi, raz poradila jednému, raz druhému... občas na mašľu 😝

jasminet
6. sep 2018

no neviem, nasa ked bola prvacka, tak si robila ulohy sama - ukazala mi co maju robit, ak bolo treba tak napisala do cvicneho zosita a po prekontrolovani prepisala do pisanky. urcite som nad nou nestala (to nam rovno aj ucitelka kazala ich nechat) - rovnako ako matematika - vyratala a doniesla na kontrolu. takze druhacka by mohla uz aj sama robit ulohy, nie?

majusska202
6. sep 2018

@evakalna ahoj ja by som to riešila tak teda moji rodicia to tak... Mne ako staršej dali cvičný zošit kde som si napr prepisala príklady alebo mi to urobili rodicia tam som si ich sama vyratala potom skontrolovali... A spoločne už pekne som si ich naostro napísala do zošita.... Keď som sa ja ako keby sama učila tak zatiaľ písali úlohy so sestrou.

lujza123
11. sep 2018

Nechaj ich ulohy robit samych a len skontroluj, pri prvakovi treba mozno trochu stat zo zaciatku. Ja mam 4tacku a ulohy uz ani nekontrolujem. Ak sa aj spolu ucime tak hravou formou - v lese bylinky, stromy, slovne hry s anglictinou, hladanie zaujmavosti na nete, prirodopisne dokumenty atd..
Take to drilovanie, prepisovanie, domace diktaty, krasopis za kazdu cenu a ine podla mna nemaju cenu a zbytocne len znechutia detom ucenie.

bimbambim
11. sep 2018

ahoj ak chce byt pri oboch tak ked pridete zo skoly jedne tej starsej daj prestavku a nech sa zacne ucit prvak sem tam nakukni co a ako robi .Ked skonci tak ich vymen prvak nech ide odychovat a druhacka nech robi ulohy. Popri nej zacni to co ti treba v domacnosti a potom skontrolujes. Tiez mam prvacku a stvrtaka . stvrtak uz do klubu nechodi tak ked je sam doma trochu si odychne a zacne si robit ulohy Pridem s prvackou domov chvilu si odychne ja zatial preskusam a skontrolujem starsieho doladime nechapave veci 🙂 a ide na rad prvacka zatial okrem basnicky co as mali ucit minuly utorok tak ulohy ma zatial raz dva este nema dako vela uloh prejdeme si co robili v skole a doladime doma .CCA 10 -15 minut aj to este odbieha cikat a pit.

ivett1
24. sep 2018

@evakalna asi ste si už našli nejaký systém ... my sme mali prváka a tretiačku ... pri prvákovi som musela byť, resp. stáť nad ním alebo sedieť pri ňom ... žiadne také, že sám a tretiačka síce začala sama s úlohami, ale bolo treba dovysvetľovať (hlavne matiku) zadanie lebo mali na úlohu väčšinou pracovné listy (nie pracovný zošit - ten používali v škole🙂) ... takže sme nakoniec skončili spolu pri kuchynskom stole🙂 ... nebavilo ma behať alebo vykrikovať z izby do izby ...

evakalna
autor
24. sep 2018

Ďakujem vám všetkým, ktoré ste sa podelili o svoje skúsenosti. Našla som si nejaký systém. Ja sedím v strede, medzi stolmi. Jeden píše aj druhý si píše. Potom dcéra odíde z izby, učím sa so synom. Keď sa doučí, tak syn odíde z izby a príde sa dcéra učiť.... Takto sa my učíme.

danula.ch
24. sep 2018

@evakalna my v kuchyni za stolom. Aspoň ich mám poruke, inak by som musela na poschodie behať. Pozrieme s tretiakom čo maju, robí ďalej sám a venujem sa prvacke a potom kontroluje, alebo skúšam tretiaka. Uvidíme ako bude, keď budú mať prvaci tých úloh viac. Inak syn si už od začiatku 2.tr. robil úlohy sám, len keď niečo nevedel, ma zavolal. Tak ako aj teraz

katrin21
24. sep 2018

druhacku uz by som nechala robit ulohy sama, ty len skontroluj, ci ich ma, pripadne ako... prvacik tam sa venuj hlavne pisaniu, citaniu , matematike, to je jasne... ale tiez ho ved k tomu, by sa postupne chystal aj sam... occenis to neskor...ja som od druheho rocnika ani nevedela, ze mam skolacku, alebo ake ma ulohy.. vediem k samostatnosti co najviac... 🙂
CAsovo podla mna ti nikto neporadi lepsie , ako ty sama, ako to vyhovuje tebe....
osobne preferujem ucenie sa v kuchyni , ked su deti male, nie v detskej 🙂 pri rodine spolu , po ruke, bez odbiehania do detskej , ale to je u kazdeho ine..