Prváci - obedy a ŠKD

31. aug 2024

Zeny ahojte 👋. Syn ide byť prvak a chcem sa spýtať na vaše skúsenosti. Ide o to ze nie vždy pôjde do družiny, podľa toho ako budeme v práci. Viac dni nepôjde ako áno....
A prváci mávajú ten rozvrh taky niekedy do 11, niekedy pol12 alebo 12tej co som zahliadla .ešte neviem presný nás ale viem ze takéto časy.... samozrejme ak pôjde v daný deň do škd pôjde aj na obed ale tie dni keď pôjde po skole domov ste napr vy detičky dávali aj na obedy a až potom sli domov ? Ci ste ich stále odhlasovali? Alebo ako to funguje fakt neviem :D
A to isté čo sa týka návštevy šķd , tiež tam nebude každý deň, neviem takto dopredu ze ktoré dni bude ktoré niekedy Toho ze prácu a manželom mame rôzne, ale skola nám dala vypísať papier co najpresnejšie ze ktoré dni tam bude syn chodiť .

lucia147852
31. aug 2024

Veď normálne vypíš všetky dni a keď nepôjde nepôjde. Platíš rovnako za celý mesiac. Ja som doma s mladšou, takže moja ide do družiny vtedy keď chce. S obedom neporadím, ten hej balím ja, ale čo som si všimla chodia deti na obed aj keď nejdú do družiny

jaond19
31. aug 2024

Ten papier je len orientacny, to sa aj tak neda na 100% dodrzat, syn ked skoncil po 4.hodine, tak isiel normalne do druziny, obed vydavali najskor o 12:00, takze o 12 tej som ho vzala ked bolo treba, najedol sa a isli sme. Alebo druha moznost, vzat ho hned po vyucovaní, no den vopred odhlasit obed telefonicky do 13:30h (u vas moze byt iny cas - treba zistit). Dalo by sa dieta zobrat po vyucovani domov a potom s nim ist na obed ked otvoria jedalen, ale to som ja nechcela lietat hore dole (pri babatku toboz)

zuzikak
31. aug 2024

Co sa tyka druziny alebo teda skolskeho klubu po novom platis pausalne cely mesiac. Nikoho netrapi, ci budes dieta brat domov alebo nie. Na zaciatku roka vypises presne dni, kedy ho budes vyzdvihovat. Pre ulahcenie zivota - nezvazovali ste aj moznost, ze tam proste bude kazdy den do 14 alebo 15 napr. ? Nech je s kamosmi. Ulahci ti to planovanie. Ak ho budes chciet vziat vynimocne tak das ucitelke vediet den vopred. Obedy treba min. 24 hod. vopred odhlasit. Alebo ked vyzdvihnes dieta skor, vyzdvihnes aj obed a zje ho doma. Tie platis pausalne tiez. Az na to, ze ked obed nevyzdvihnes, tak potom tusim strhavaju nejaku tu "pokutu" hoci je to par centov. Obed im tam ostava a moze im vzniknut odpad. Za vyvoz odpadu skola tiez musi platit z vlastnych nakladov

vsicka036
31. aug 2024

My to mame tak, ze 4 dni je syn v SKD do pol 4, v piatok, ked je muz doma, chodi po neho okolo 1, az ked je naobedovany. Mne pride lepsie, ked sa naje pekne tam, a vyzdvihneme ho ako nam to vyhovuje.

ivik4
31. aug 2024

Tak obed zrusis den vopred kedy chces v apke ,ziadny problem . Co sa Škd tyka, ja som napisala denne a uviedla orientacny cas vyzdvihnuta ( rozmedzie 2 hodiny ) lebo sme museli .Vsak ked budes vediet dopredu, mozes napisat p. Vychovavatelke ktore dni v tyzdni tam bude a ktore nie.
Za mna je fajn ked je tam dieta denne, nech ma z tej skoly ozaj aj potesenie ze sa zahra s kamosmi ,nie len ucenie.

heleninamama
31. aug 2024

Za školský klub platíš plnú cenu, aj keď tam bude len raz mesačne a na obedy chodia triedy podľa rozpisu. U nás
platilo, že prváci sa najedli do 12.30. Tam ho prihlás, nech chodí denne a nekomplikuj to.
A odporúčam, nechávať ho v družine a zbytočne ho nebrať domov. Tvorí sa tam kolektív a kamarátstva, majú rôzne aktivity, hrajú sa, športujú, vyrábajú ako v škôlke, chystajú vystúpenia, učia sa samostatnosti a dieťa, ktoré bude mimo a objaví sa tam len občas, bude outsider.

zuzanaete
31. aug 2024

Kazda skola funguje trochu inac. Napr. u nas viem cez edupage odhlasit rano do 7, do 7:30 telefonicky. Davat casy do druziny je velmi orientacne. Ak nepojde do druziny, tak sa moze ist sam najest alebo bude bez obeda alebo ho budete bravat az po obede. U nas je rozvrh na jedalen a niekedy idu skor a niekedy az po 13tej. Uvidite aj aky budu mat rezim v druzine, kedy aku aktivitu budu robit. Toto si urcuje vychovavatelka. A este drobna poznamka - v druzine je to hlavne o zabave a kamaratstvach. Cez prestavky toho vela nestihaju. Ja som si kolko raz rano vypocula, nech pridem co najskor. Prisla som pred 4tou a len som pocula, ze tam chce este zostat. Proste s kamosmi je zabava.

katulienkax
31. aug 2024

Keďže obedy sú zadarmo tak nech sa kľudne naje v škole . Odhlasovanim neusetris nič . Družina sa platí paušál, každopádne si myslím, že ma pre deti zmysel byt aspoň do 15 sak si tam nájde kamosov. Čo bude doma na mobile alebo kukať tv?

akvi
31. aug 2024

Musíš sa opýtať priamo v škole, ako to u vás funguje. Každá škola to môže mať inak. U nás napríklad vôbec nebol problém ísť sa najesť hneď po 4 hodine a ísť potom domov. Niekde to ale problém byť môže, lebo začínajú vydávať obed neskôr alebo majú rozpis podľa tried a pod. Môj tiež často chodil hneď za obedom domov, u nás fungoval telefón na vychovávateľky a stačilo mi zavolať, že beriem dieťa. Samozrejme súkromná škola, v štátnej asi takýto "servis" nemajú. V druhom ročníku môj chodil už sám a mal telefón, vychovávateľky vedeli, že on mi vždy volá, keď ide, lebo niekedy šiel hneď, niekedy sa ostal hrať.

zuzanaete
31. aug 2024

@akvi Aj v statnej funguje vychovavatelka na mobile. Teda aspon nasa s tym nemala problem. A aj sa stalo, ze som jej volala, nech sa spyta syna, ci mam ist po neho alebo chce este zostat. Mozno kazdy den by ju to uz obtazovalo, ale riesit obcas veci mimo beznej praxe bolo ok.

ibrunova
31. aug 2024

Normálne pôjde s ostatmými na obed a potom domov. Alebo ho odhlásiš v stanovenom termíne vopred z obeda a na obed nepôjde. Alebo bude normálne v družine každý deň normálne napríklad do 15 👍 a sa tam aj pohrá v kľude.

zorkahorka
31. aug 2024

Vzdy ho necham na obed, az potom vezmem domov, aspon nemusim riesit doma jedlo a nayvi sa jest aj ine chute. Ale teda v druzine ho nechavam, on je rad, ze je s detmi

luccija
31. aug 2024

Obedy odhlasujes sama.Do ŠKD chodila asi dva dni v týždni.zalezi či doma varíš aj pre vás, alebo iba pre neho...všetko je na tvojom uváženi poplatok za ŠKD aj tak platíš či tam bude 5 dní či nie.Ak ty obedujes v práci obedy mu daj, ak budete jesť spolu vyber ho po vyučovaní.
@katulienkax to iná možnosť nie je?Možno s ním bude mať svoj program

maris5
31. aug 2024

Hlavne ide o to, ze kolko deti im bude chodit do ranneho a poobedneho klubu tzv. zberne triedy, aby vedeli zabezpecit dostatocny pocet vychovavatelov.

Musite ho vyberat hned? Nemozete ho nechat do 14 -15? Naobeduje sa s detmi a zahra sa s nimi.

autor
31. aug 2024

Super ďakujem vám za rady 😊 už som v obraze, rozmýšľam teda ze najlepšie bude ak do tej škd pôjde a už ci bude hodinu dve tri to už sa uvidí ale aspoň nak tam ide bude to jednoduchšie. Ďakujem Vám pekne

mili2016
31. aug 2024

@katulienkax naozaj sú stále obedy zadarmo? To si ma potešila ja som myslela že sa to už zrušilo?

luccija
31. aug 2024

@maris5 u nás sa dalo najskôr o 15 hod
Autorka, ak ti môžem poradiť, tak ho skús vyberať skôr aspoň občas, lebo na tých prvákov je toho dosť a mojej sa už potom poobede nechcelo učiť.A v družine si nemohli robiť úlohy.

ibrunova
1. sep 2024

U nás sa dalo min do 15,to bolo tak akurát, šli spolu na obed a potom von, alebo mali nejakú akciu a pod, vždy do 15 to končilo. Domov prošli vybehaní, nebolo treba ísť s nimi ešte von.

lulu0123
1. sep 2024

U nas na obedy odhlasuju este do 7:30.v ten den, takze uz ako chces. Ale moja teraz tretiacka vzdy bola rada v druzine.Az tam mali cas sa hrat so spoluziackami.Ja som bola doma s mladsim,takze tam ani nemusela chodit,ale chcela.Takze by som aj podla maleho.Do druziny u nas v triede nechodilo 1 dievca a pravdu povediac je tak trocha mimo ostatnych deti, nakolko ju tolko nepoznaju.

zuzanaete
1. sep 2024

@mili2016 Ano, opat su obedy zadarmo. Plati sa len mesacne rezia. U nas je to 12€.

autor
1. sep 2024

@lulu0123 super ďakujem za info . Radšej bude chodiť vidím ze veľa mamiciek sa v tom zhodne ze je to lepšie aj pre to dieťa, 😊

katulienkax
1. sep 2024

@luccija lenze v tomto veku si uz hladaju kamaratov deti, ved aj ked rodic vezme o 15, ma este 6 hodin spolocneho casu. Moja dcera si praveze v skd budovala kamaratske vztahy

terimon
7. sep 2024

U nás idu deti na obed po 4.hodine,ktora končí 11:35 (je tam obedova prestávka) a potom pokracuju vo vyučovaní a az potom keď skončí,idu do ŠKD
Cize ak po nu chcem prísť hned po 5-tej vyuc.hodine,uz naobedovana bude.