Prosím. Dajte nápady pre syna. Má urobiť projekt. Charakteristika postáv. Má mať 6 postáv (nakresliť) a opísať výzor. Každu postavu opísať 6 vetami. Majú to byť vtipné postavy. Ako - má dlhý nos, veľkú hlavu, smiešne oči, brucho...okuliare.
Máme problém opísať jednu, nie ešte 6 postáv 🙄
Poraďte prosím. A to ešte musí nakresliť 🤣
no tieto projekty zbožňujem🙉robota pre rodiča, skúste kuknúť či by ste nezvládli nejako to dať ako karikatúry....náš tak mal rozprávkové bytosti som ich vytlačila a dal si to pod papier obkreslil obrysy, vymaľoval...no 6 viet o každej je ozaj dosť....
Kľudne by som dala hrdinov z marveloviek. Vytlačila na tlačiarni a syn by len vyfarbil
Marvelovky sa ľahko opisujú a dajú sa aj vtipne
Podľa mna ľahký a vcelku zábavný projekt. Žiadny nácvik výsmechu 🙈🙈🙈🙈 ale vystihnutie najvýraznejšej charakteristíky a výrazných rysov
@pbra40 veď áno, má, len opísať 6 postáv 6 vetami a každá má byť iná. No dosť. Učia sa na angličtine akurát ...on má veľké ústa, on je vysoký, ona nemá dlhé nohy atď. Takže preto taký projekt
Aha,tak,ak je to na jazyky,asi ide o precvičovanie tých slov,ktoré to vystihnú. Urobte,ako písala pani,nejaké rozprávkové postavy vytlačiť, nakresliť a na nich si všimnúť znaky postavy,kde by ste našli rôzne slová,napr. Dlhý,široký,bystrozraký mi napadli,alebo vlk,ktorý mal veľké zuby,ústa,....ale dnešné deti asi poznajú iné postavy.
@sella38 súhlasím, ale podľa príspevku o 8:57 ide o nácvik slovíčok. akurát nešťastne spojený s charakteristikou postáv. mali urobiť projekt o všetkom možnom okolo nás, ale nie ľudí 🙂 mohli opísať budovu, strom, slona, hocičo. takže ako nápad nešťastný, hoci osobne si myslím, že deti to odprezentujú, zasmejú sa a za 2 hodiny na to už zabudnú, čiže žiadna hrôza 🙂
autorka, tiež vidím riešenie vytlačiť 6 postavičiek z rozprávok a stručne podľa pokynov ich opísať.
@panelacikova ľudské postavy. Idem niečo pohľadať.
Podľa mňa to je pekný projekt na angličtinu. Skúste napríklad nejaké postavy z Harryho Pottera.
mne to nepríde vôbec nejaké strašné - práveže zábavné, môžte sa inšpirovať rôznymi rozprávkami - napr. Krúdovci, tam je 6 postavičiek, každá iná a výzor majú veselý, prípadne rodina Adamsovcov, to celkom letí... Mohla dať pani učiteľka napr. projekt nakresli svoju rodinu, a to by mal každý to isté: oco tmavé vlasy modré oči, je vysoký. nikto o svojich rodinných príslušníkoch nechce písať/či čítať pred celou triedou, že majú veľké nosy bruchá strapaté vlasy, a podobne, aby sa mu ostatní smiali... ale o fiktívnych postavičkách sa to dá... a decká sa zasmejú, ak budú kresbičky veselé, za mňa palec hore.
autorka, veď ľudské, rozumiem. ale môžu byť z rozprávky, že? ak áno, tak super tipy dala
@maryon1
Ako nehnevaj sa, nakresli hocijakych 6 postav, roznych, nizku, vysoku, chudu, tucnu, s takymi vlasmi hentakymi, ina farba oci, pleti... zenu, muza, dieta.. a opise... uplne jednoducha vec.
@simca06022011 názov projektu majú konkrétne "moja divná rodina" majú opísať svoju rodinu a zveličovať preháňať, nie napísať ona má blond vlasy, on modré oči.
Ale zadanie je...on má veľké smiešne brucho, on má dlhé nohy a krátke prsty, ona má veľké uši a malé ústa.. atď. On nosí veselé okuliare, má veľké zuby. Atď.
@h2 áno, rodina Adamsovcov je asi super. Niečo ešte dokresli, aby bolo 6 charakteristických znakov. Ďakujem
Myslim, ze je to fakt "nepekne" na porovnavanie a ohovaranie ludi...
Otocte to... nakresli 6 normalnych osob...
jedna ma krasne dlhe vlasy, druha pekny nostek ako gombicka, treti ma male uska s krasnymi nausnicami, stvrty prsty dlhe - urcite hra na klaviri a je fakt dobry, piaty ma krasnu cistu pokozku a drobne pehy, siesty ma vypracovane svaly na bruchu, urcite cvici atp....
Nedovolila by som, aby sa moje dieta takto "ucilo", ake negativne fyzicke znaky ludia maju... nech hlada to dobre. A pochybujem, ze to ucitelka ohodnoti ako nesplnenu ulohu. A kludne by som to pomenovala "Moja krasna rodina", nech ucitelku aj roztoto...
@anjelicek26 to by mohlo byt vyhodnetene ako nesplnena uloha a ohodnotene nedostatosnou. Nepoznas ucitelku a vieme, ze niektore su fakt divne. Mlady musi zhodnotit ako by to dopadlo
@vamajka to by som bola ochotna akceptovat a s dietatom si to uz pred odovzdanim vykomunikovala, ze takyto sposob hodnotenia ludi je vyslovene nevhodny a neslusny a nespravny. A napisala mail ucitelke...
@anjelicek26 nechcem aby zase len moje dieťa plávalo proti prúdu a bolo iné. Majú zadanie, nemyslím, že je na tom niečo zle, urobiť karikatúru a urobiť si srandu, ak to nie je vyslovene niekto konkrétny. Majú si vymyslieť ľudské postavy a napísať čo som vyššie spomenula. Nakresliť nakreslí podľa obsahu. Len ťažko poskladať vety aby malo 6 "detailov" v jednej osobe.
Ale ďakujem za názor.
@sella38 presne to iste ma napadlo, co je smiesne nato, ze ma niekto okuliare, alebo ze ma velky noc, usi, co ja viem. To mi pride ako pekne od veci zadanie. Este nabadat a podporovat deti v zosmiesnovani druhych.
Tiez sa mi ta uloha akosi nevidi, neviem ci by som sa zdrzala komentara, a nekontaktovala ucitelku, preco taka uloha, mozno ma zamer, im potom vysvetlit, ze takto hodnit nieje ok, ze je to neslusne. Neviem, chcela by som asi najprv vediet preco. A urcite by som vyjadrila svoje rozhorcenie a pocudovanie sa.
Nema nejaku oblubenu rozpravku? Bojovych hrdinov?
Pripadne rodinnych clenov, susedov, kamaratov. Ja neviem, ale mne to nepride az take tazke.