Problémy so školou - testy na Covid-19

10. sep 2022

Dobrý deň. Tento týždeň začala škola a už aj prvé problémy. Pri príchode do školy mi tr. učiteľka oznámila, že nemôže zobrať moje dieťa do školy, nakoľko som nedoniesla do školy neg. test na coronu - vraj som mala dcére urobiť.
Pritom na stránke školy som našla len že je potrebné mať papier o bezinf. dieťaťa. To som mala. O spravení testu ani slovko.
Keď som protestovala učiteľka ostala nevrlá.
Na ďalší deň mi sám pán riaditeľ poslal odfotený môj podpis, kde som súhlasila s odobratím corona testov . Lenže vtedy nebolo nič o tom ,že na začiatku šk. roka MUSÍ mať dieťa neg. test.
Čo robiť? Kde si to mám naštudovať? Mal tiež niekto takéto problémy, alebo zas som natrafila na moc aktívneho riaditeľa ktorý si sám určuje pravidla? Čo by ste robili na mojom mieste?
Už teraz sa trasiem čo si zas vymyslí v pondelok...

cocolino234
10. sep 2022

@autorka kde si to máš naštudovať? prečítala si si presne to, čo si podpisovala ? možno by si nebola zaskočená. Veď predsa keď ti ukázal ako dôkaz to, že si to podpísala, tak tam musela byť presne táto informácia. A ďalšia vec je, že nerozumiem, prečo si protestovala? keď to zvládli všetky mamičky bez rečí, tak naozaj nevidím dôvod vytvárať ďalšie problémy.

Ja osobne by som sa spýtala, kde nájdem túto informáciu (ak by som o nej z hocijakého dôvodu nevedela) a v tvojej situácií by som sa následne ospravedlnila za nedorozumenie. Neviem či je to všade povinné o tom nič netuším ale aj keby to bol len moc aktívny riaditeľ, tak treba čítať čo podpisuješ

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. sep 2022

@cocolino234 ešte raz prečítaj čo som napísala... len podpis že som prebrala testy - NIČ viac .

solida1
10. sep 2022

Na minedu.sk dokument ,, Zelená otvoreným školám " 😉 Píše sa tam len o bezpriznakovosti. Ja by som sa asi opýtala, na základe čoho sa majú deti znova testovať, pretože ak podpíšeš bezpríznakovosť, svojim podpisom potvrdzuješ, že dieťa nebolo v kontakte a ani nemá žiadne príznaky covidu.

cocolino234
10. sep 2022

@autorka odobrať a prebrať je trošku rozdiel, nie? 😀 Odobrať covid testy.. to naozaj neznie ako vyzdvihnutie, prevzatie. 😀 Ale teda už čítam, že táto info je aj verejne dostupná.

autor
10. sep 2022

@cocolino234 aký rozdiel... ideš úplne inde v diskusii ako bola otázka... ak nemáš čo k téme tak radšej nepíš...

pribinak
10. sep 2022

No a je problém urobiť test?

Môj ssn si ho urobil sam a poslal učiteľke

cocolino234
10. sep 2022

@autorka ja mám od začiatku čo k téme ak nevieš čítať a ani sa vyjadrovať. 🤦‍♀️ Rozdiel tam je. A píšeš sem ako keby si bola maximálne pohoršená, že máš dieťaťu urobiť test. Tak nepeň, ja nie som triedna učiteľka tvojho dieťaťa.

veronikaszabova
10. sep 2022

Autorka, zbytocne sa tu urazas na @cocolino234 ....

"kde som súhlasila s odobratím corona testov ." Toto su tvoje slova.

autor
10. sep 2022

@pribinak to mali ako podmienku pri nástupe do školy? však bola len bezpríznakovosť. O teste ani zmienka...

mondolina
10. sep 2022

ja to chápem ako autorka, tiež sme v júni odoberali zo školy testy.
ale u nás je podmienkou vstupu do školy, len bezpriznakovost. tiež sme testy nerobili.
a čo presne si podpisovala?

autor
10. sep 2022

@mondolina len že od tr. uč. preberám testy ... nič viac.

andrejka1974
10. sep 2022

A kde je napísané že sa majú deti testovať tento rok je to bez testov iba papier o bezinfekcnosti je to tak nariadené ministrom školstva takže sa kľudne ohrad

stanislavicenka
10. sep 2022

@cocolino234 miesas hrusky s jablkami. Ide o to, ze ked to nie je poziadavka, a ani nariadenie skoly, rodic to nema odkial vediet. Keby viem, ze mam dieta otestovat, otestujem ho. A nie som potom prekvapena v prvy den skoly. Uz je citit ten rozdiel?

autor
10. sep 2022

@veronikaszabova asi si vôbec nepochopila o čo ide... testy som prebrala .

luccija
10. sep 2022

Kedy si preberala tie testy?prebratie testov a podpis nic neznamena
Nam prislo na edupage od triednej, ze kazdy ma byt otestovany pred nastupom do skoly plus bezinfekcnost.To ucitelka chcela vidiet rano neg.test?co mas robit no uz nic...
Nerozumiem...to bolo v pondelok a ostatne dni co?
Ked Ti nic neprislo na edupage, ze mate deti otestovat, tak argumentuj tym.A vobec neries co bude v pondelok...

mondolina
10. sep 2022

tak potom nechápem. ja by som bola tiež prekvapená.
majú to niekde uvedené na edupage?

mandzula
10. sep 2022

Autorka odobratim testov evidentne mysli prevzatie testov, kedze neodoberaju sa testy, ale vzorky.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
10. sep 2022

Triedna Vam to mala napisat....mozno to nespravila...ak to chceli, mali Vam to dat vediet...testy mas na cely skolsky rok.

autor
10. sep 2022

@bilberryday cocolino 234 sa potrebuje len vyventilovať ... škoda že na MK.

ja_mama
10. sep 2022

U nas v skole tiez bola moznost ziadat o corona testy - ten co ziadal ich dostal a na zaklade toho je povinny dieta nimi testovat. Rodic, ktory ich neziadal nie je aktualne povinny testovat. Na co si chcela testy zadarmo ked ich nechces pouzivat? Tie testy su urcene pre to dieta a nie "do istoty" pre celu rodinu alebo na predaj...skola ti ich dala tak teraz ziada aby si ich vyuzivala

veronikaszabova
10. sep 2022

Ano "prebrala"... Nie suhlasila s "odobratim" korona testov. Pis zrozumitelne a nemusis sa potom urazat na baby, co ti tu pisu

mondolina
10. sep 2022

@ja_mama
u nás tiež dávali testy, pre prípad potreby, nie na preventívne testovanie.

autor
10. sep 2022

@ja_mama samozrejme len treba to aj dať vedieť po prázdninách že test je podmienkou pre vstup do školy...
Jednoznačne bolo povedané, že ministerstvo nariaďuje papier o bezinf. dieťaťa... ,ale nie testy.

cocolino234
10. sep 2022

@stanislavicenka nie žiadny rozdiel necítim, ja som reagovala tak, že autorka podpísala niečo, kde mala jasne napísané, že dieťaťu bude robiť covid test a nie, že PREVZALA (odobrala 🤦‍♀️) covid testy. Už cítiš ten rozdiel? logicky ak to nebolo napísané na tom, čo podpisovala, tak to mohla jedine vedieť tak, že miesto modrykonik by si do googlu napísala niečo iné.

@bilberryday útok, že podotknem, že slovo odobrať a prevziať nie je synonymum? 😆 a za to sa ďalej nemám vyjadrovať? nebuď na smiech, tak to potom sleduj každý môj útok a označ ma s bezpredmetnou poznámkou. Ak sa niekto nevie riadne vyjadrovať, tak nech neobviňuje iných, že si to inak vysvetlia. Následne som vysvetlila, prečo som to tak pochopila nuž to autorke už prišlo odveci.

autor
10. sep 2022

@veronikaszabova testy som odobrala od učiteľky - čo je na tom čudné...
áno mohla som napísať aj prebrala...

luccija
10. sep 2022

@ja_mama to je blbost...tie testy su, ak by si mala podozrenie, ze je chore.Ak chceli deti mat v prvy den deti otestovane mali to napisat!co tu trepes o predaji testov🤣.Niektorym zostali testy z minuleho roku, tak si zatial nepytali.Autorka, ak mali podmienku spravit test chcem to vidiet napisane v edupage, alebo ako komunikujete so skolou

ja_mama
10. sep 2022

@mondolina kazda skola si to zrejme mohla urcit inak - mozno to nie je vseobecne nariadenie ale je teda mozne ze v skole u autorky to tiez ponali tak ako u nas kedze ich pytaju...

autor
10. sep 2022

@luccija žiaľ , naša škola edupage nemá...