Problém v škole - nová spolužiačka chcela udrieť dcéru a vymýšľa si

viktoria12
14. máj 2019

Ahojte stala sa nám taká vec v skratke . Dcéra je stvrtacka na základnej škole . Majú novú ziacku v triede . Včera prišla domov stým že nová ziadcka na ňu dvihla ruku v šatni stým že mám ti takú chuť trafiť vyhrážala sa jej že ju udrie . Dnes ráno som šla do školy za triedou lebo dcéra sa sťažovala že sedia spolu a ťa spolužiačka ju vyrušuje a opisuje od nej na testoch. Tak sme šli rozprávala som sa strieškou nech to skúsi nejako vyriešiť . Odišla som a prišla som domov a o skoro hodinu na to mi volá učiteľka a vrieskala po mne v telefóne že vraj som si odchytili to dieťa a že som na ňu na vrieskala v šatni pričom má iná učiteľka videla že odchádzala som rovno po schodoch a nešla som ku šatám .nedala si to učiteľka vysvetliť len stále na mňa vrieskala v telefóne vybrala som sa do školy . Tam si dala obe deti a tá mala povedala že je pravda že chcela udrieť moju dcéru to učiteľka neriešila ani to že sa priznala že opisovala stále sa jej učiteľka pytala či som po nej vrieskala tak už zrazu keď som povedala že má videla iná učiteľka ako som odchádzala tak už zmenila odišli deti do triedy mi sme sa rozprávali v kabinete zrazu to dieťa klopalo a povedal že to nie ja ale mojamalej babka po nej vrieskala alebo nejkaa moja rodina . Učiteľke som svoj názor povedala veľmi ma mrzí táto situácia ale neviem ako postupovať ďalej vyzerám ako nejaká bláznivá čo napadne dieťa nikto neriešil že na moje dieťa dvihla ruku len to že ja som na ňu údajne vrieskala čo sa vôbec nestalo . Viete mi poradiť nila že nie v šatni ale na schodoch som po nej údajne vrieskala

janka474
14. máj 2019

@viktoria12 z toho si nič nerob. Moju dcéru napadla a zbila jedna romka zo školy, nikto nič neurobil, pozerali sa asi 40deti okolo keď sa to dialo, medzi nimi aj dospelí.. Dokonca si robili videa na mobil..

anesim
14. máj 2019

A kamery v skole nemate?
U nas su vsade na chodbach a aj v suterene pri skrinkach

viktoria12
autor
14. máj 2019

@anesim nemáme kamery dcera odmieta ísť do skoly

yukki
14. máj 2019

@viktoria12 nerozumiem... Však sa vysvetlilo, že nie ty, však samo to dieťa to učiteľke povedalo, nie?

dskjhfdlkdjhl
14. máj 2019

@viktoria12 cele je to nejake zvlastne, zrazu to uz bola babka a nie Ty. Ak som dobre pochopila, tak to bola babka Tvojej dcery? Ta preco na to dieta kricala?

deti95060810
14. máj 2019

to si dáš aby po tebe vrieskala učiteľka? mám viac detí, ale ešte sa mi to nestalo....okamžite dávam na známosť riaditeľke....

viktoria12
autor
14. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl nikto na ňu nevrieskal ani ja ani babka mojej dcéry nikto babka do školy nechodí . Neviem prečo si to vymyslela.

dskjhfdlkdjhl
14. máj 2019

@viktoria12 A co ta ucitelka, ktora to akoze mala vidiet? Ak som teda dobre pochopila ten uvodny prispevok, lebo je napisany chaoticky, tak je mozne, ze som to pochopila zle.

viktoria12
autor
14. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl písala som cez mobil .ta mala zmenila zrazu to keď som povedala na svoju obranu že ja som nič nerobila že sa môžeme ísť opýtať učiteľky čo mala dole dozor že má videla že som išla rovno zo schodov dole a nešla som ku satniam tak zrazu povedala tá mala že už na schodoch som na ňu vrieskala . Pritom som ja na ňu nikde nevrieskala.potom zmenila že nie ja ale asi babka čo nikdy do školy nechodí . Potom. Zas že ja . Nikto neriešil že ona dvíhla na moju dcéru ruku len to sa riesilo že som vraj na ňu nakricala .

hastrmistr
14. máj 2019

Treba ist za riaditelom ze ucitelka nedokaze vyriesit problem sikany v triede s tym ze dieta osocuje aj rodica a rodinu, nech to riesi a ked nie volat policiu...hadam si nenechas s dcery urobit psychiatrickeho pacienta....chuda mala normalne ju chapem ze nechce ist do skoly...

yukki
14. máj 2019

A učiteľka jej po toľkých "zmenách" výpovede verí?

dskjhfdlkdjhl
14. máj 2019

@viktoria12 cele je to divne, treba ist do skoly, ale kludne sa porozpravat znovu s triednou a ak nepochodis, tak s riaditelom.

viktoria12
autor
14. máj 2019

@yukki povedala mi toľko že bude volať ešte jej mamke že je nová žiačka a že ju nepozná no viete ako som sa cítila . Pozerala na mňa ako na vraha aj keď mi volala tak hneď na mňa vybehla ani k slovu má nepustila . Ja som nevedela čo sa deje . Ja som bola pekne za ňou aby riešila to dvihnutie ruky na moju dcéru a ja skončím nakoniec ako nejaká čo napáda deti

nini1010
14. máj 2019

Mna by zaujimalo preco ju chcela udriet?znamej scera zbila chalana za to,ze sa jej smial ze ma velke usi,tak si ho podala.

nini1010
14. máj 2019

Ale neda mi-z akeho titulu ona po tebe vrieska?prizvala by som na supu k diskusii riaditelku po takomto spravani a rovno by som sa jej spytala ci si mysli ze sa bavi so soplavym deckom a bud nech hned zmeni ton,alebo sa najblizsie srretnete aj a riaditelkou.A keby mne nejake dieta napadlo moje,nemalo by na to dovod a ucitelka by to nemala ochotu riesit ja by som sa sla s tym dietatom a porozpravala sa s nim.

danulienka78
14. máj 2019

Problémy s deťmi treba vždy riešiť cez učiteľku, nie cez deti, lebo sa to môže zvrtnut

viktoria12
autor
14. máj 2019

@nini1010 zajtra zájdem za riaditeľom . To v akej dobe žijeme že dieťa si dovolí vymyslíet také niečo na dospelého človeka. Veď by som mohla mať z toho problémy . Po ďalšie dcéra nemá chuť ísť do školy . Včera ju skoro udrela. A j tomu je aj znechutená že sa ťa priznala pred učiteľkou že odpisovala test aj že ju chcela udrieť a ona to neriešila . Moja sa učí na jednotky no teraz si hovorí že na čo sa má snažiť keď iný aj odpíše a mu to prejde plus sa zle správa a vymýšľa klamstvá a nič sa nedeje . Ešte ja som zla poškodili moje meno

nikaeli
14. máj 2019

1. preco dvihla ruku na tvoju dceru? aky mala dovod?
2. skuste kontaktovat jej rodicov a poziadat ich o stretnutie - asi by bolo najlepsie v skole s oboma dievcatami, s ucitelkou a vedenim - nechat vypovedat jednu, druhu a samozrejme teba - a nech sa k tomu vyjadri triedna, rodicia tej druhej slecny a vedenie

(moja dcera mala spoluziacku, krasnu blondavu ako anjelik.. spociatku boli velke kamaratky, poznali sa este od skolky, no casom ju zacala slecna sikanovat - slovne ju urazala, vysmievala sa jej pre tricko, pre suknu, pre sponky vo vlasoch, pre akukolvek somarinu, neskor jej zacala nicit veci - prepichla jej novy peracnik noznicami, hrabala sa jej v taske, kym bola dcera na wc, neskor sa pridali fyzicke nenapadne drgacky a tak) - dcera bola druhacka, ked to zacalo byt neunosne, no nik jej neveril, nik neveril mne, lebo slecna bola fakt ako neviniatko.. az ma fakt dozrala a sla som rovno za vedenim - a viete, jej mamka je tazko chora (neskor aj zomrela) a treba jej trosku odpustit.. no ta aha.. nakazala som dcere, aby jej proste zakazdym vratila.. aby si prizvala na pomoc kamaratky.. skoncilo sa to az skoncenim prveho stupna, od piateho rcnika chodia "vdaka" jazykom do inych tried a konecne mame klud..

nini1010
14. máj 2019

@viktoria12 Ale preco to chcela urobit vies?urcite to vies spolahlivo?aby sa neukazalo nieco z coho by nakoniec vysla tvoja dcera ako ta zla.Napr.viem ze niektore deti urazaju rodicov druhych.ak by povedalo mne dievca ze moja mama je krava tak by som jej tiez dala zaucho.Treba sa vediet aj branit.Bol to len priklad,ale dobre si to prever,lebo je tiez nepravdepodobne ze by len tak prisla a chcela jej vylepit.pre nic za nic.niecim ju tie musela pravdepodobne nastvat.

viktoria12
autor
14. máj 2019

@nini1010 lebo moja dcéra povedala jej že povie pani učiteľke že nechce s ňou sedieť lebo ju vyrušuje a odpisuje to je dôvod na to aby ju mohla udrieť?

nini1010
14. máj 2019

@viktoria12 No nie ved jasne,to nikto ani netvrdi.ja len aby ste mali hlavne vy dve v tomto medzi sebou jasno,nech sa to neotoci.

tova
14. máj 2019

A/ nova ziacka sa "LEN" vyhrazala ze tvoju udrie a ani ju neudrela a ty si uz letela do skoly.. Uplne splasena agresivna reakcia z tvojej strany... V takom pripade sa emailuje triednej nech to mas aj ty zaevidovane ako dokaz, rovnako ako aj jej odpoved na email... Ucitielka by ich hned v ten den presadila a cez prestavky by davala viac pozor. Uplne jednoduche.

B/Ak by mi ucitielka volala a zjapala, zlozila by som to a poslala email riaditelovi s vysvetlenim co sa deje a dohodla si stretnutie... ziaden rodic by nemal ist do skoly napajedeny a vrieskat po cudzich detoch. Na to si ucitelia a riaditel aby presetrili co sa ako stalo. Tebe dieta moze povedat svoju verziu... Koli banalnej vyhrazke si si narobila peklo...

ktochytavzite
14. máj 2019

@viktoria12 tak sa obran,ze aj ked sivto neurobila,vrieskat na deti nic nieje,nic trestneca ze nech radsej riesia tu bitkarku.Ved pokricat na dieta nieje trestne,to keby si ruky zdvihla

zuzanka.zuzu
14. máj 2019

@tova konečne rozumný názor, lebo doteraz čo som čítala odpovede, tak som si myslela, že zle vidím... dokonca tu padlo slovo polícia 😲 akože kvôli čomu? že odpisovala??? že robila ramená? že si vymyslela? (predpokladám, že to bolo z núdze, lebo sa bála cudzieho rodiča)

ja by som si skôr ako matka poriešila dcéru, prečo ju takáto drobnosť (toto nie je šikana!) rozhodila až do takej miery, že nechce chodiť do školy... uznávam, že niektoré deti sú viac úzkostlivé, ale kvôli tomuto prestať chodiť do školy je prehnané - asi rovnako prehnané ako reakcia matky 👎

tova
15. máj 2019

@zuzanka.zuzu jed dcera nechce ist do skoly lebo videla reakciu svojej matky. Dievca zhodnotilo ze sa tam neciti bezpecne ked mama tam nabehla a potom este ucitielka im vola domov s krikom. Ved dievca sa teraz pod zem prepadne od hamby ked pride do triedy.

tova
15. máj 2019

@viktoria12 ty sa v tej skole len tak nahodne neukazuj. Ries veci ako dospela. Najprv posli email riaditelovi a dohodni si stretnutie aby tam bola aj ucitielka. A ak by chceli rozpravat s novym dievcatom tak musia vopred povedat aj jej rodicom co sa deje. Tvoja dcera nechce ist do skoly leba si narobila z toho halooo... To ci opisuje alebo nie si mala povedat ucitielke a ona by si spravila poriadok. Ty dcere ako dospela vysvetli ze uci sa koli sebe, nie koli znamkam ale koli tomu abo to vedela lebo tie co opisuju nebudu donekonecna opisovat, budu v inej skole, triede , ucitielke a cas vzdy pravdu ukaze....

viktoria12
autor
15. máj 2019

@tova ja som tam nenabehla mám aj druhú dcéru prvacku nosím ich do školy a ja som slušne ráno zašla za učiteľkou že sa mi dcéra sťažuje že jej ta spolužiačka robí zle poprosila som učiteľku nech sa na to pozrie. Dala som dieťa do prvackej triedy a odišla som na nikoho som nevrieskala.

yukki
15. máj 2019

No, dieťa nechce ísť do školy možno aj preto, že vidí, že sa tam pravdy nedovolali. Ze dokonca jej mama bola obvinená a nikto jej neveril, napriek očividne nepravdivym opisom situácie tým dievčatkom, spoluziackou.
Ak to nebude mať pokračovanie, učiteľka deti rozsadi, tak to možno bude to "každý zázrak tri dni trvá", o týždeň ani pes nestekne po tom príbehu.
Ak to bude mať pokračovanie, zisti vzťah učiteľky a rodiny toho dievčatka. Zažili sme na vlastnej kozi, ako môže rodinkarstvo ovplyvniť ututlanie aj horších vecí ako jednorazové dvihnutie ruky v šatni.....

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2019

@tova v podstate s Tebou suhlasim, tiez neriesim nejake skriepky medzi detmi, nechavam, nech si to vyriesia same, pripadne im poradim, ako to maju riesit.
Ale z toho uvodneho prispevku nebolo uplne ani jasne, co presne sa stalo. Ja napr. si neviem predstavit, ze by na mna niekto vrieskal a ja by som len tak cusala. Takze cele je to divne a tiez mi napadlo, ci ucitelka az prilis podozrivo nedrzi stranu tej novej spoluziacke (ale netusim, nakolko pravdivo je to cele popisane).
@viktoria12 Takze dnes by som slusne rano za triednou isla a pokusila sa o kludnu debatu. Aj tak (ako pises) kazdy den do skoly chodis.

erickatt
15. máj 2019

@viktoria12 toto bude nejaka dcerenka protekcna. Prečo v strede roka teda pri konci prestupila?? Vedieť tak kde pred tým chodila do školy a prísť na to