Problém s učiteľkou

lenuskaam
9. nov 2024

Ahojte, moj 13-ročný syn mi povedal že dneska na Informatike ho prehľadávala učiteľka.
Teraz im prerábajú učebňu informatiky takze su v jazykovej.
Povedal ze jeho 1 spoluziak sa hral na mobile a ucitelka ho prichytila, zobrala mobil a vrátila na konci hodiny. Na ďalšej hodine informatiky im zevraj ucitelka povedala ze vsetci co maju mobily nech si ich odnesú do triedy, niektorí nemali a niektorí mali ale tajne. Moj syn si ho bol odniesť do triedy a ked sa vrátil ho znova otočila aby si isiel odniesť hodinky.
Ked sa vrátil tak mu neverila ze ten mobil nechal v trieda tak mu povedala ze nech sa rozpazi a rozkroci. Urobil to.
Potom mu išla od nôh az po hlavu rukami a obchytkavala ho zevraj mu sama od seba vyvrátila vrecka a ze mu pred celou triedou zdvihla tričko(on mi povedal ze mu povedala ze sa pozerala ci ho nema za nohavicami). Nenašla a dala mu 10 drepov. Nemyslím si ze na toto vsetko ma právo ucitelka informatiky. (To tričko a obchytkávanie už je cez čiaru). Dajte mi prosim nápady ze ci to mam riešiť s triednou alebo rovno s riaditelkou

zabka79
9. nov 2024

@lenuskaam ano je to cez ciaru ! Urcite by som to riesila z triednou - este lepsie s riaditelom + osobny dohovor s ucitelkou informatiky

dskjhfdlkdjhl
9. nov 2024

@lenuskaam Dneska na informatike? naozaj?

kacena4
9. nov 2024

a povedz teraz aj druhu stranu mince... preco prave jeho prehladavala? preco mu nedoverovala? evidentne na to mala dovod a dieta casto klame, kedze mu ucitel neveri. ale ano je to cez ciaru. moze ho poziadat aby jej dvihol tricko, aby si vyvratil vrecka aby ukazal tasku... ale nesmie to robit ona. avsak co chces riesit? svoje dieta ktore si nedokazalo vybudovat doveru u ucitela? su take typy deti... sorry za uprimnost

anjelicek26
9. nov 2024

To jej rupli nervy pred písomkou po tom,čo polka triedy šla podvádzať na mobiloch ci ako🫣🫣Áno je to ďaleko za čiaru a keď mu neverí mala ho posadiť k sebe dopredu a pozerať na neho,to je cele... určite riešiť s triednou a šla by som osobne ako rodič (poslala muza,to ma vacsi efekt) za učiteľkou Informatiky...

pribinak
9. nov 2024

@kacena4 ak už príde na takú ťažkú situáciu ako je prehliadka tak fyzickú prehliadku chlapcovi by mal robiť muž učiteľ a nie žena ucitelka, to iste platí pre dievčatá, že fyzickú prehliadku robí žena ucitelka, nie muž učiteľ

Mobil rozhodne nie je dôvod na fyzickú prehliadku žiaka

kacena4
9. nov 2024

@pribinak aha takze policajt muz nemoze prehladavat zeny?? 🙄 tu nejde o to kto prehladaval ale ze to nemala robit

mondolina
9. nov 2024

@kacena4
pravdaže nemôže muž policajt prehľadávať ženu a opačne.

hugoboss1923
9. nov 2024

Toto jednanie si môže učiteľka obhájiť tým, že deti zvyknú byť veľmi vynaliezavé v ukrývaní vecí. Evidentne mu nedôverovala, tak skúšala, či mu náhodou nevypadne jedna z tých vecí, keď robil drepy.

mondolina
9. nov 2024

fyzickú prehliadku hocikomu nemôže robiť učiteľ. môže vyzvať na vydanie a to je všetko.

pribinak
9. nov 2024

@kacena4 policajt s učiteľ je dosť rozdielne povolanie ak si si nevšimla

oblaacik
9. nov 2024

@lenuskaam riesila by som to. Mne sa stalo nieco velmi podobne na zakladke, tiez si chcela ucitelka overit ci som si mobil naozaj nechala v skrinke tak vzala moju skolsku tasku a pred tabulou ju celu vysypala na lavicu. Mobil som tam nemala ale mala som tam vlozky, cela trieda vybuchla od smiechu. Viem, ze to nie je nic trapne a je to uplne normalne, ale boli sme deti, trieda sa na tom smiala a ja som sa citila velmi trapne. Je velmi smutne ze niektore ucitelky si potrebuju dokazovat svoju “moc” takymto stylom. Urcite sa stazuj.

lonely66
9. nov 2024

@dskjhfdlkdjhl ty jediná tu asi premýšľaš 😀 😀 😀 čudujem sa, že na toto ostatné skočili 😀

dskjhfdlkdjhl
9. nov 2024

@lonely66 Vies, niektore ked vidia slovo ucitelka, tak vidia cervene sukno😀

oblaacik
9. nov 2024

@lonely66 nemyslim si ze je to vymyslene, skor sa autorka iba pomylila.

lonely66
9. nov 2024

@dskjhfdlkdjhl áno, všimla som si to už dávno 😀

lonely66
9. nov 2024

@oblaacik isteže... už vidím, ako idem písať dnes, v sobotu, diskusiu. a napíšem, že "dnes v škole". tak asi keď ráno chrápeme celá rodina, tak si uvedomím, že to bolo včera alebo v stredu alebo kedy. nepresvedčíš ma 🙂

petronelag
9. nov 2024

@lenuskaam Ja by som povedala, že to netreba ešte riešiť s nikým, syn to mohol zveličiť a keď ho tak prehľadávala, asi mala nejaký dôvod.
Ja sa tým učiteľom ani veľmi nečudujem.
Počkala by som, či sa to bude opakovať.

oblaacik
9. nov 2024

@petronelag aj ked je s deckom nejaky problem, takto sa to riesi? Ved ho ponizila. Ma si ho zavolat k sebe do zborovne a porozpravat sa s nim ak je nejaky problem.

doriiis
9. nov 2024

Tvoj syn chodi v sobotu do školy?

doriiis
9. nov 2024

@kacena4 ....policajt muž NESMIE prehľadávať ženy.

daren1
9. nov 2024

@doriiis ešte existuje bezpečnostná a osobná prehliadka co zákon upresňuje

jurly
9. nov 2024

@lenuskaam autorka vymyslena tema? Dneska=sobota? Ma vecernu skolu?

Mobil na skolach sa fakt ukazuje ako nevyhnutny, podporuci vyucbu, neodvadzajuci pozornost, budujuci doveru, nezatazujuci ucitela riesenim banalnosti.

lenuskaam
autor
9. nov 2024

@jurly myslela som tym ze co on presne povedal inak to bolo vo stvrtok

lenuskaam
autor
9. nov 2024

@hugoboss1923 ano moze ale vobec nema právo prehladavat ziaka, na to ma právo iba policajt a poverená osoba

lonely66
9. nov 2024

@lenuskaam netrep, že vo štvrtok.....

Ahojte, moj 13-ročný syn mi povedal že dneska na Informatike ho prehľadávala učiteľka.

inak by to znelo takto:

dnes mi syn povedal, že vo štvrtok ho na informatike......

lenuskaam
autor
9. nov 2024

@jurly nieje vymyslena, len som citovala co presne syn povedal co mi povedal este vcera

dskjhfdlkdjhl
9. nov 2024

@lenuskaam vcera bol piatok😉

lonely66
9. nov 2024

@lenuskaam tak dnes či včera? ty už ani nevieš, čo píšeš... ty budeš jedna z tých, čo budú synáčika chrániť a dýchať zaňho, aj keď bude v base, že?
zrazu si citovala, čo povedal včera. včera bol piatok. pred chvíľou si písala, že to bolo vo štvrtok. už ani nevieš, čo píšeš.... presne takto sa zamotávajú klamári. ľutujem tú učiteľku

lonely66
9. nov 2024

@dskjhfdlkdjhl ty si aká mierumilovná 😀 ja som to rovno - od srdca.... 😀

dskjhfdlkdjhl
9. nov 2024

@lonely66 a ved ja len informujem, ako bezia dni v tyzdni😀