Žienky potrebujem poradiť. Máme nájsť chybu vo vete. Jedná sa o príslovky a nejako to nevieme rozlúsknut. Sú to tieto vety:
Donedávna si myslela, že ostane sama.
Ideálne to bolo len zo začiatku.
Zo začiatku predstavenia mala zmiešané pocity.
Spravila si to pekne.
Ďakujem za rady.
@cookie29 v tej druhej vete to zozaciatku by malo byt spolu a v tomto prípade je to príslovka, aspoň čo som si pozerala pravidla pravopisu. Ale nie som si ista, preto sa radšej poradím. 😊
@chrobacik41 hej ale vetny rozbor nie je rovnaky... zaciatok predstavenia. Keby napisala Z uvodu predstavenia... ale odbornik nie som.
@chrobacik41 Dobrý deň, máte nájsť vetu, v ktorej nie je príslovka?
Ak áno, tak príslovka nie je v 3. vete: Zo začiatku = predložka, podstatné meno.
@ingrid2304 mame nájsť chybu vo vete tak je zadanie , a nie som si istá práve s tou 2 a 3 vetou. Čize tá druhá je v poriadku a v tej tretej teda nie je príslovky?
Asi myslia ako chybu, že nie je príslovka napísaná dovedna, čiže 2. veta. Zozačiatku - kedy? - príslovka ... zo začiatku - z čoho? predložka s podst. menom.
@chrobacik41
@qsookie áno aj ja si myslím ze tá druhá veta. S tou 3 som tak na vážkach. Ďakujem. 😊
@chrobacik41 Stačí sa len opýtať: Mala zmiešané pocity z čoho? Zo začiatku predstavenia. A na túto odpoveď sa nedá opýtať príslovk. otázkou - Kedy? Nie je tam to samostatné "zo začiatku".
@chrobacik41 Písali ste, že v druhej vete má byť zozačiatku napísané spolu. Myslela som, že v úvode máte preklep.
1. veta: donedávna - príslovka času, 2. veta: zozačiatku - príslovka času, 3. veta: zo - predložka, začiatku - podstatné meno, príslovka vo vete nie je, 4. veta: pekne - príslovka spôsobu.
A ja hladam a hladam prislovku vo vete Dakujem za rady 🙂 🙂
Zo začiatku predstavenia mala zmiešané pocity.
toto podla mna nie je prislovka