Príslovky - chyba vo vete

chrobacik41
24. feb 2021

Žienky potrebujem poradiť. Máme nájsť chybu vo vete. Jedná sa o príslovky a nejako to nevieme rozlúsknut. Sú to tieto vety:
Donedávna si myslela, že ostane sama.
Ideálne to bolo len zo začiatku.
Zo začiatku predstavenia mala zmiešané pocity.
Spravila si to pekne.
Ďakujem za rady.

cookie29
24. feb 2021

Zo začiatku predstavenia mala zmiešané pocity.
toto podla mna nie je prislovka

chrobacik41
autor
24. feb 2021

@cookie29 v tej druhej vete to zozaciatku by malo byt spolu a v tomto prípade je to príslovka, aspoň čo som si pozerala pravidla pravopisu. Ale nie som si ista, preto sa radšej poradím. 😊

cookie29
24. feb 2021

@chrobacik41 hej ale vetny rozbor nie je rovnaky... zaciatok predstavenia. Keby napisala Z uvodu predstavenia... ale odbornik nie som.

ingrid2304
24. feb 2021

@chrobacik41 Dobrý deň, máte nájsť vetu, v ktorej nie je príslovka?
Ak áno, tak príslovka nie je v 3. vete: Zo začiatku = predložka, podstatné meno.

chrobacik41
autor
24. feb 2021

@ingrid2304 mame nájsť chybu vo vete tak je zadanie , a nie som si istá práve s tou 2 a 3 vetou. Čize tá druhá je v poriadku a v tej tretej teda nie je príslovky?

qsookie
24. feb 2021

Asi myslia ako chybu, že nie je príslovka napísaná dovedna, čiže 2. veta. Zozačiatku - kedy? - príslovka ... zo začiatku - z čoho? predložka s podst. menom.
@chrobacik41

chrobacik41
autor
24. feb 2021

@qsookie áno aj ja si myslím ze tá druhá veta. S tou 3 som tak na vážkach. Ďakujem. 😊

qsookie
24. feb 2021

@chrobacik41 Stačí sa len opýtať: Mala zmiešané pocity z čoho? Zo začiatku predstavenia. A na túto odpoveď sa nedá opýtať príslovk. otázkou - Kedy? Nie je tam to samostatné "zo začiatku".

ingrid2304
24. feb 2021

@chrobacik41 Písali ste, že v druhej vete má byť zozačiatku napísané spolu. Myslela som, že v úvode máte preklep.
1. veta: donedávna - príslovka času, 2. veta: zozačiatku - príslovka času, 3. veta: zo - predložka, začiatku - podstatné meno, príslovka vo vete nie je, 4. veta: pekne - príslovka spôsobu.

mirage
24. feb 2021

A ja hladam a hladam prislovku vo vete Dakujem za rady 🙂 🙂