Ahojte baby mám dilemu, prinesiete kvietok pani učiteľke ? Mala je druhacka, v prvej niesla jasné, aj na začiatku aj na ktoré nič kyticu .ale teraz v druhej ,pôjde vaše dieťa s kvietkami? Normálne mám dilemu ,že či prinest ,ďakujem
Jasné moje nosia celu základku bez ohľadu na ročník
Moj ide do stvrtej, nenesie nic.
Nech sa rozhodne dcéra, určite pár spolužiakov prinesie, ale nie je to povinnosť.
nie, naša nenesie nič
Dcera ide do 3 a prinesie. Ma vybornu ucitelku. Pubertak deviatak bude mat inu triednu a neviem ci bude chciet. Hoci "predzehlit" by si to kludbe mohol s kvetinou 😃
Môj ma triedneho, takže kvet nie, ale kávy a čaje do zborovne prinesie. Je deviatak. Maturant do školy v septembri nejde, ale keď pôjde, tak to isté.
Áno. Je to slávnostný deň, kvety k tomu patria. Nemusí to byt bukreta za 45 eur, stačí jeden ozdobený kvet
samozrejme, ze ano, patri sa to. aj my sme predsa takto nosili bez ohladu na to, ci je zaciatok ci koniec skolskeho roka. 🙂 takisto aj na den ucitelov, jednoducho stale. pokial to mam na pamati, tak kvietok proste musi byt. 😀
ja si tiez pamatam zo svojich detskych cias, ze sa zakazdym nieco nosilo. tu nejde o to, ze sa potrebuje niekto pchat do zadku, ale o to, ze je to mile a proste sa to patri. a dalsia vec, je to dobrovolne, takze nechapem tie poburene komentare niektore. 🙂 ved vy nemusite nosit nic. a inak ano, nasa ucitelka nosi detom na zaciatku aj na konci skolskeho roka. 😉
Moji na začiatok školského roka nenosia nič, ani jeden nikdy nebral, ak nerátam prvý ročník
Na konci roka samozrejme áno, ozdobený kvietok a nejakú drobnosť, žiadne veľké dary. Ani ich spolužiaci nenosia, akurát som sa syna pýtala a kukal ako puk
Nepamätám si ze ja by som niekedy na začiatku školského roka bravala darček učiteľke 🤔
Nie
Na začiatku školského roka nie. Na konci áno, dáva kvet a ešte nejakú drobnosť. Ja to vnímam ako poďakovanie za celý školský rok. Na začiatku školského roka jej ešte nemám za čo ďakovať
nie, zase trápnosť ako na konci roka 🤦
@zuzanka.zuzu to je uhol pohladu. Su rozni ucitelia. Nasa brava deti vo svojom volnom case na futbal. Kupi im drobnost pre radost, na mikulasa im dala vyrobit privesky z ich menom atd. Mohla by som rozpravat. Miluje tie decka a oni miluju ju. Hej kvet jej donesieme lebo chceme. A nie je to trapnost.
Ja by som za normálnych okolnosti synovi nedala nič ale presne viem že všetci donesú tak mu kupim nejaký jeden kvet a stačí. Aby sa necítil blbo.
@luxus10 ja len že áno, často deti niečo dostanú na začiatok. Robili sme im darček pri zápise a mnoho učiteliek robí aj na prvý deň. Či už len nejaké menovky alebo nejakú sladkosť.
Ako písali, nie je povinnosť, ale je to pekné
(To vravím ako učiteľka, čo neznáša dostávať kvety a čokolády 😂)
Priniesť p.uciteľke kvietok nemusí byť "pchanie sa do rit.otvoru", ale na privítanie, úcta k žene, ku pedagógovi- ako keď ideš na návštevu a donesieš niečo hostiteľovi/ľke..
Nás bude 5 a niesoll len prvý ročník
@luxus10 Ja som v tomto zlatý stred. 1 kvietok nevidím nič zlé ak je učiteľka fajn a dieťa chce a učím ho tým úcte, robiť druhým radosť. Ale ako robia niektoré darčekové balíčky, veľké kytice, to je už moc a to je za mňa už skôr úplatok alebo pchanie sa do zadku. Ak teda ide o učiteľa/učiteľku čo pokračuje v ďalšej triede a nie je to poďakovanie na rozlúčku.
Keby som učiteľka kvietku sa poteším, ale nejaký 30 eurovy balíček to by som už brala ako nejaký záväzok a nebolo by mi to príjemné.
Dcérka vezme čokoládu....na pevné nervy😆😆, na konci roka bude kvet
My sme kedysi ako ziaci na zaciatok skol.roka nenosili nic, pocas roka vsak triednej/triednemu k narodeninam/meninam a na konci skol.roku. Tak aj moje deti teraz.
1 cokoladu na zaciatok sk.roka
*Na konci