Príliš aktívni rodičia v škole

kristina0908
24. sep 2020

Ahojte, v prvom rade som si zriadila novy nick, pretoze hlavne pre dobro deti, chcem ostat v anonymite.

Zaujima ma nazor aj inych, pretoze mam pocit, ze to mozno len ja zvlastne vnimam.
Moje dieta navstevuje druhy stupen nemenovanej skoly. Kolektiv sa im zasadne nemeni a tak sa deti a aj my rodicia pozname od prveho rocnika. V prvej triede bolo pre mna vsetko nove a tak som bola rada, ze sa u nas v triede nasla aktivnejsia matka, ktora riesila v skole vselico... ani som netusila co vsetko, ale to som sa dozvedela az casom...
No jej dieta sa po vzore matky stavia v triede do akejsi pozicie !dozorcu!, alebo ako to nazvat a buzeruje ostatne deti - teda aj to moje- vyhraza sa tym, ze ak ho)ju deti neposluchnu, povie to doma mame a ta mama zavola ich rodicom... Viem, ze v triede boli pripady, kedy sa to skutocne odohralo ti rodicia dietata, ktore bolo takto nabonzovane, dieta doma !pokarhali!.

Osobne som toho nazoru, ze kazde dieta si za svoje ciny zodpoveda samo, a ak to uz teda prekroci nejake hranice, tak by to malli riesit ucitelia s rodicmi toho "nepolusneho dietata" a nie uplne ina matka s dietatom, ktore v podstate bonzuje a buzeruje ostatnych... Konkretne sa jedna o mobili, ktore su v skole na zaklade navrhov tejto "aktivnej" mamicky zakazane, no kedze su na druhom stupni deti, ktore napriklad chodia zo/do skoly same, tak ich vacsina deti v triede ma... Osobne si myslim, ze tento celoplosny zakaz na zaklade navrhu jednej matky, ktora je sice v rade skoly, ale stale je to len matka ziaka, je nestastny... Pretoze je ine ak dieta mobilom vyrusuje na hodine, popripade nim sleduje nevhodny obsah na nete a tak... a je ine.. Ak si napr. odfoti nedokoncenu ulohu z tabule, ktoru si chce dokoncit doma, popripade cez prestavku sms kontaktuje rodicov, s ktorymi chce nieco rieist a nestiha si to zapisat do slovnika, tak to proste srajbne do sms... popripade rychlo nahra hlas. spravu...

Deje sa to aj u vas v skolach? riesili by ste to? ako by ste reagovali na telefonat, takejto "aktivnej" matky?

Vopred dakujem za vase nazory

6mia6
24. sep 2020

Opýtala by som sa jej či nemá čo robiť a nech ma neobťažuje

petulda333
24. sep 2020

Strednu som skoncila pred 13r a aj vtedy na strednen sme mali zakazane mobily na vyucovani. Ak by som vytiahla mobil, ze si chcem odfotit ulohu tak asi by mi ho vzali. Cez prestavku nech maju, ale na hodine nema co robit! A myslim, ze to nie je na popud jednej matky, funguje to na vacsine skol

petulda333
24. sep 2020

A k tomu bonzovaniu, mladej aj matke by som vycistila zaludok a nech si skace do inych ludi.

miskajerry
24. sep 2020

u nás zbierame mobily pred vyučovaním a vraciame ich po vyučovaní a je to tak veľmi dobre, nepotrebujú ich, keby bolo dačo súrne, riešime to, niektoré deti sú veľmi závislé, aj na obede ťukajú do mobilu a kým čakajú na autobus hodinu sa hrajú na mobile

pribinak
24. sep 2020

Však sa na rodičovskom postáv a povedz to čo si tu napísala.
Svojmu dieťaťu povedz že cudzia mama ho hrešiť nebude a keď ti premotivovana mamaicka bude volať, slušne ale rázne ju pošli do kelu

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vevesh
24. sep 2020

Mamicku by som poslala s usmevom do teplych krajin, vysvetlila dietatu, ako sa ma (ne)spravat. A u nas maju mobili od 5tr. Vsetky deti, v skole su vsak zakazane. Neriesim, ci mozu/nemozu mat, dieta ma vzdy zo sebou, kedze musi cestovat dialku...

vikusjk
24. sep 2020

@kristina0908 na nasej skole maju deti mobil zakazany pocas vyucovania, t.j. hned po skonceni ho pouzivat mozu - napr. na kontaktovanie rodicov, alebo na hranie v druzine, to uz nie je zakazane. Ze je zakazany pocas vyucovania, s tym sa stotoznujem. A co sa tyka mamicky, ktora by pripadne volala mne s tym, ze moje dieta porusilo nejaky zakaz? Hmm, no podakovala by som sa jej, ze je taka starostliva a robi si starost aj o moje dieta, ale povedala by som jej aj to, ze jej bonzaka v triede pre toto nemaju radi (teda si aj ja robim starost o to jej dieta, chudacika, aby nezostal bez kamaratov). Neviem, ci by mala chut to este rozoberat, ale ak ano, kludne by sme sa na tu temu mohli chvilku pobavit a ozrejmila by som jej blizsie, co si o tom celom myslim

deti95060810
24. sep 2020

milujem takéto aktívne maminky čo sa starajú do kde koho... poznám aj ja, len mne nevolá.... myslím že nemá "gule"... 😉

nini1010
24. sep 2020

Podla mna mobily do skoly nepatria na 1.ani na 2.stupen,nech si ich deti vytiahnu ked vyjdu zo skoly.Ostatne zabomysie detske sarvatky ze sa staviado role dozorcu....ako bla bla,ozaj?Neviem kto z vas dvoch nema v skutocnosti co robit.Ci ty ze toto riesis ci pani aktivna...

nelca84
24. sep 2020

@kristina0908 mobily su pocas vyucovania zakazane a bodka, kto bude striehnut, ci sa tvoje dieta na nom hra alebo si tam pise poznamky? Z pravidiel neteba upustat, lebo po par dnoch sa to moze pekne zvrhnut a zrazu vsetci si budu fotit a nahravat hlasovky... ale jasne, ma to riesit ucitel, nie matka ineho dietata

elementissa
24. sep 2020

No vôbec by som také kraviny neriešila. Nerob si mindrak riešením blbosti, telefóny na vyučovanie nepatria, po skole nech si už decká robia čo chcú. A raz by mi taká matka zavolala, tak by som ju poslala teplých krajín, že by sa možno vrátila aj vysmiata a s magnetkami. Priestupky tvojho dieťaťa budeš riešiť s učiteľom, nie dákou cuzou co nemá čo so životom len druhých otravovať. Chápem, že to naštve, ale ju podľa mňa teší to, že má vašu pozornosť. Keď ju začnete ignorovať, aj ju to prestane baviť. Každý šikanuje len dokým má publikum

nelinka2009
24. sep 2020

😀😃😄No tak tu sa pripnem, lebo mam taky pocit, ze nase deti su spoluziaci... Ak chces, napis Ip... Dotycnu mamicku uz fakt neriesim a malej som dala jasne istrukcie co danemu spoluziakovi odkazujem... A az mamicka zavola... 😀😃😄, Ale ona mne nezavola, lebo vie, co by ju cakalo ;) neries... Zi a nechaj zit... Ona uz ina nebude ;)

kacena4
24. sep 2020

teda neviem co mate v skolskom poriadku napisane urcite by som si ho prestudovala lebo v mnohych skolach uz su mobili zakazane a dokonca zbierane na zaciatku vyucovania! ale aby mi dieta cez prestavky ci hodiny nieco fotilo, sms-kovalo ci konca nahravalo tak to by som spravila riadny cirkus pretoze je to (konkretne nahravanie a fotenie ak su tam ludia) bez povolenia poruzenie GDPR pravidiel takze bacha na to ak sa vam do toho niekto oprie. ak ma dieta problem s dopisovanim si uloh a podobne treba to priesit inak a nie natajnasa si fotit a nahravat skolske veci! toto je cez ciaru ak to nema dieta povolene! co sa tyka daneho rodica to si treba vydiskutovat na rodicku ze aj ona ma iste hranice a nema ich co prekracovat a tak isto aj dane dieta nakolko uz by sa to mohlo povazovat na sikanovanie/vyhrazanie ostatnym detom v triede na to je tam ucitel aby riesit problemy v triede a nie ziak a rodic oni si maju spravit poriadky a nie ziak a rodic hlavne si nauc dieta asertivite aby sa vedelo branit. mobil moze pouzivat po vyucovani nie v skole to je zasada na mnohych skola ak rodic potrebuje nieco konzultovat moze s ucitelom nie s dietatom 🙂

tncka
24. sep 2020

@kristina0908 jaaj mamca by bola velmi prekvapena co by som jej povedala na jej bonzovanie😂😂🙈

zuzanka.zuzu
24. sep 2020

@viestta tak ako by bolo nefér, keby tá druhá "postriehla pred školou" tvoje dieťa a "vysvetlila mu kde je sever", tak je to nefér aj naopak.... si rovnako "pridrbaná mater" (tvoje slová!) ako tá druhá 🙂

lenuliatko84
24. sep 2020

Ta super matka asi casto pozera americke preafektovane filmy zo skolskeho americkeho perfektneho prostredia.
Podla mna je to isty druh sikany

jenkka
24. sep 2020

My máme podobný problém, lenže mladá buzeruje moje dieťa a už to došlo do takého štádia,že jej včera povedala že ak nebude robiť čo ona povie,moju vyflaska 🤬 keďže dohovory nezaberajú,manžel ide za riaditeľkou 🤷‍♀️

letfenixa
24. sep 2020

@kristina0908 hlavne si nemysli, že na základe jednej mamičky sa tvorí školský poriadok. Ak je v triede nejaký problém, v prvom rade treba ísť za triednym učiteľom a následne za riaditeľom školy. Ani nechápem, ako môže jedna matka obtelefonovavat iných rodičov, ako sa vôbec dostala k ich tel.cislam? Ak ste jej ich niekedy pre niečo dali, stačí si ju v telefóne zablokovať.

jankapepe
24. sep 2020

@kristina0908 hovoríš že dieťa je na 2 stupni. Teda už dávno musí vedieť zaznacit či úlohu bez mobilu a odpísať veci z tabule do zošita.
Mobil v škole nech ma v taške vypnutý a nech ho zapne po vyučovaní. V škole mu je skutočne na nič!
Osobne si myslím že ťa hnevá len toto.

cacianka
24. sep 2020

V skole co poznam kupili registračnú skrinku.oznacene mobily sa vyzbierajú do suflikov a zamknu.otvoria az na konci poslednej hodiny.
A "generalku" by som poslala raz a navždy do preč

marikost
25. sep 2020

mobil je ako droga...ideme na ihrisko a vsetky deti namiesto lopty,rozpravania iba mobily v rukach.
Najskor by som preverila svoje dieta, ci mi hovori uplnu pravdu, ze na ulohy...v mobile-nastavenia-digitalna rovnovaha-kliknem na dnes.
Tam je mozne potom vidiet konkretne aplikacie,hry a ked sa na ne klikne, tak sa da zobrazit aj konkretny cas, kedy sa aplikacia pouzivala.

mogaa
25. sep 2020

@kristina0908 teba môže kontaktovať zástupca školy, nie rodič iného dieťaťa.....takže takúto matku by som poslala do teplých krajín.....ak by som vedela že tie mobily majú všetky deti, tak by som dieťa nepokarhala a nechala to tak....až v prípade že by to riešia učiteľka by som dieťaťu povedala nech nechá mobil doma ale ak uvidí mobil u danej "bonzáčky" nech ju tiež nahlási učiteľke😉

lubiss
25. sep 2020

nie je nic lepsie jak premotivovana mater co sa vsade angazuje....tiez mame jednu taku....ale takyto extrem ze jej decko bonzuje a ona vola rodicom :D :D :D jaaaj len raz by to skusila to by som si az vychutnala...a chudak jej muz hned si predstavujem ako s takou moze niekto zit, mozno dostava riaditeske pokarhania ak sa mu nahodou vecer bimbik nepostavi :D

nairia
25. sep 2020

a co tak vysvetlit dietatu, nech sa bonzacke postavi cela trieda? nie je mozne, aby jedno decko samo sikanovalo celu triedu?! sak nech to deti riesia s triednou, maju triednicke hodiny, ci? len to chce aby sa vsetky deti zomkli a podporili svojho "hovorcu".
inak s tymi mobilmi som tiez za to, ze rano pred vyucovanim zobrat, po vyucovani vratit... my sme vyrastali bez mobilov a vsetkeho, ziadne fotenie ulohy/prikladu nebolo - bud sme si to odpisali od spoluziaka, ktory to mal alebo poprosili "tyzdennikov" aby este nezotreli tabulu kym si to neodpiseme... to take dnes uz nefunguje?

sandrika1986
25. sep 2020

Milujem tieto aktivne matky....😀

kubkovamama
25. sep 2020

Na synovej škole sú tiež zakázané mobily,majú ich zamknuté v skrinkách a vyberajú až po vyucovani-moj mi vždy cinkne,že ide dom alebo ostáva vonku s kamošom.Tiez som za,aby mobil v triede nebol.Pred 20r na strednej sme tiež nesmeli..a o nič sme neprišli.Ak nutne potrebujú,môžu si zavolať od ucitelky aj zo zborovne z pevnej.Mamicka by nemala takto riešiť situácie,v prvom rade je to na deťoch,inak sa ako naučia fungovať,ubrániť, vysvetliť si veci bez barličky rodiča.Ak niečo vážnejšie,na to je učiteľ,triedna,riaditeľ nech rieši s rodičom a dieťaťom.Mamicku by som poslala do preč.(záleží od situácie čo by mala na srdci)Ale podľa toho čo píšeš,je to proste príliš aktívny člen a doma to je zrejme to isté..a dcéra(či syn) to vidia u nej ako prirodzené správanie a povahovu črtu čo kopírujú.Takze je to asi aj normálne,ale nevhodné.Ja by som to normálne spomenula na rodičku,veď máš sa za čo hanbiť?Určite nie a ak si stojíš za svojím dieťaťom,prečo by si mala byť ticho a neozvat sa.Uvidis podľa reakcie dotyčnej ako sa vlastne veci majú.Ci je to ozaj len také dokazovanie "já jenom já".Podľa mňa to je vsade,taký člen.U nás zas pár rodičov iniciatívne dvíha rôzne finančné príspevky atď,nosí do školy pozornosti,kavicky,kraviny a mna z toho obracia chlpami dnu,lebo väčšina sú ako ovce a aj keď žijú na hrane dajú,kúpia,len aby vyzerali.No,nejak sa tým veľmi netráp,dieťaťu vysvetli čo a ako,na druhom stupni veľmi dobre chápe o co go.

danim
25. sep 2020

Súhlasím s tebou čo píšeš k téme.. des.. no “aká matka, taká Katka” ... nech sa každý stara o seba. Toto je šikana doslova. By som sa o tom porozprávala s učiteľkou. Nie je to Ok.

vevesh
25. sep 2020

@kristina0908 a este nieco- u nas sa telefonne cisla len tak nedavaju (dokonca ani emailove adresy). Takze by som tu mamicku este dodatocne zd*bala, ze odkial ma moje kontaktne data, ze mi tak milo vyvolava....

pininka1
25. sep 2020

Aj u nas su mobily zakazane, ale samozrejme ak dieta poziada ucitelku ze ide zavolat lebo napr odpadla im hodina, smaozrejme ze moze ist. A neverim ze sa to neda aj u vas. Zasa sa na to treba aj tak pozerat, kolko deti je diaciplinovanych a bude mat ten mobil iba v taske a kolko sa s nim hra a vyrusuje ostatnych a pod. Zaujimave je ako prezila nasa generacia v skole bez mobilu a bez informovania rodicov 🤔🤔