Prestup na inú základnú školu

noemikatka
9. dec 2022

Ahojte mam doma 2hacku čoskoro sa sťahujeme a nechcem ju do školy nosiť hodinu cesty busom pretože jej byva také dlhé trapy zle v buse kedy je najlepšie riešiť prenun do inej školy v okolí kde budeme bývať? Ďakujem

viestta
9. dec 2022

najlepsie od polroka, ale inac je to uplne jedno. Treba sa ist do novej spytat ci maju miesto

anjelicek26
9. dec 2022

U druhacky skutocne kedykolvek. Porozpravaj sa s riaditelom novej skoloy a poziadaj o prestup. Potom ju odhlasis v povodnej.

noemikatka
autor
9. dec 2022

@viestta
@anjelicek26 stačí ak tam zavolám a pýtam sa ci by napr vo februári mohla nastúpiť?

viestta
9. dec 2022

@noemikatka ano, staci sa spatat. Inac ak je ta nova skola spadova podla adresy kde sa stahujete nemozu vas odmietnut

noemikatka
autor
9. dec 2022

@viestta to práveže neviem musím to zistiť 🙈 ja som len hlavne chcela vedieť ci sa ju dá presunúť kedykoľvek 🙈

kacena4
9. dec 2022

prestupit mozes kedykolvek vopred si over na ktorej skole ju vobec vezmu a potom nahlas datum ku ktoremu prestupi kludne aj v den ked sa prestahujete. ak ti pride rozhodnutie ze ju beru hned ju mozes prehodit

noemikatka
autor
9. dec 2022

@kacena4 a stačí podať elektornicky prihlášku

zuzinabila
9. dec 2022

@noemikatka my sme riesili presun z dna na den,bez problemov.zavolala.som do novej skoly,ci ju vezmu,v starej som dala vediet,ze na dalsi den uz ide inde a formality sa riesili doslova za pochodu.

kacena4
10. dec 2022

@noemikatka najlepsie je ozvat sa osobne a predstavit sa oni uz potom povedia ako dalej

lilke
10. dec 2022

Prestúpiť môže kedykoľvek, z novej školy pošlú tlačivo, k akému dátumu prijímajú dieťa - je to na vašej vzájomnej dohode. Telefonicky si môžeš zistiť, či vôbec majú voľné miesto v 2.roc. Ak má spadova škola plný stav, nemusí zobrať dieťa, ale musí mu zabezpečiť miesto na inej škole. A to už vás môžu poslať dosť ďaleko. Ale radšej by som to riešila osobne. Hneď by si vyplnila všetky papiere, možno by ti ukázali aj triedu, kde dieťa bude. V optimálnom prípade dávajú aj na výber, či dieťa nemá kamaráta, a potom ho dajú do rovnakej triedy. V starej škole nič nemusíš dávať vedieť, všetko zariadia v novej škole.