Ahojte mam doma 2hacku čoskoro sa sťahujeme a nechcem ju do školy nosiť hodinu cesty busom pretože jej byva také dlhé trapy zle v buse kedy je najlepšie riešiť prenun do inej školy v okolí kde budeme bývať? Ďakujem
U druhacky skutocne kedykolvek. Porozpravaj sa s riaditelom novej skoloy a poziadaj o prestup. Potom ju odhlasis v povodnej.
@viestta
@anjelicek26 stačí ak tam zavolám a pýtam sa ci by napr vo februári mohla nastúpiť?
@noemikatka ano, staci sa spatat. Inac ak je ta nova skola spadova podla adresy kde sa stahujete nemozu vas odmietnut
@viestta to práveže neviem musím to zistiť 🙈 ja som len hlavne chcela vedieť ci sa ju dá presunúť kedykoľvek 🙈
prestupit mozes kedykolvek vopred si over na ktorej skole ju vobec vezmu a potom nahlas datum ku ktoremu prestupi kludne aj v den ked sa prestahujete. ak ti pride rozhodnutie ze ju beru hned ju mozes prehodit
@kacena4 a stačí podať elektornicky prihlášku
@noemikatka my sme riesili presun z dna na den,bez problemov.zavolala.som do novej skoly,ci ju vezmu,v starej som dala vediet,ze na dalsi den uz ide inde a formality sa riesili doslova za pochodu.
@noemikatka najlepsie je ozvat sa osobne a predstavit sa oni uz potom povedia ako dalej
Prestúpiť môže kedykoľvek, z novej školy pošlú tlačivo, k akému dátumu prijímajú dieťa - je to na vašej vzájomnej dohode. Telefonicky si môžeš zistiť, či vôbec majú voľné miesto v 2.roc. Ak má spadova škola plný stav, nemusí zobrať dieťa, ale musí mu zabezpečiť miesto na inej škole. A to už vás môžu poslať dosť ďaleko. Ale radšej by som to riešila osobne. Hneď by si vyplnila všetky papiere, možno by ti ukázali aj triedu, kde dieťa bude. V optimálnom prípade dávajú aj na výber, či dieťa nemá kamaráta, a potom ho dajú do rovnakej triedy. V starej škole nič nemusíš dávať vedieť, všetko zariadia v novej škole.
najlepsie od polroka, ale inac je to uplne jedno. Treba sa ist do novej spytat ci maju miesto