Zdravím,
ma prosím niekto skúsenosti s prestupom do nizsieho rocnika(bez prepadnutia)? Ak áno, akým spôsobom to je možné?
bez prepadnutia sa neda, legislativa nepusti na opakovanie rocnika musia byt dovody, neda sa len tak. nepises nic blizsie tazko sa radi
@kvaplakvapka moja dcera mala spoluziaka s vaznymi zdravotnymi problemami, bol velmi casto v nemocnici, ucivo si nestihol dobrat. ak si dobre pamatam, nerobil ani komisionalky. rocnik opakoval.
@kacena4 náš dôvod je dosť špeciálny. Naša dcéra chodí do alternatívnej školy, ktorá jej nedáva dobré vzdelanie. Navrhli nám, keďže je šikovná, tak aby šla o ročník vyššie lebo sa v škole nudí (je tam dosť slabých ziakov). Dali nám žiadosť, prešla komisionalnymi skuskami. Chceme ju dať do triedy medzi nadané deti do inej školy, ale chceme tam kde by patrila pred tými komisionálnymi. Preto potrebujeme papierovo ísť o rok nižšie. To je tak v skratke. Nie je to dobrá škola, komunikácia je hrozná
@kvaplakvapka ak pojdete do skoly pre nadané deti najprv jej spravia testy nasledne rozhodnu kam ju zaradit. nechapem preco chcete opakovat rocnik ked je nadana a evidentne ucivo zvlada. treba to riesit s danou skolou kam chcete ist ako to pojmu oni, ale určite by som ju nedala o rok nizsie ked ma ucivo zvladnute (predpokladam). tiez mam nadaneho a nikdy by som ho nedala opakovat vsak by sa tam nudil
ucivo preberaju tak ako v beznej skole+ pridavaju ine
@kacena4 oni ju dali do vyššieho ročníka. Od začiatku jej neverili že potrebuje špecialny prístup, chceli sme to podložiť komisionalnymi,ale bez toho prechodu. Ale samy ucitelia boli proti tomu prestupu do vyssieho rocnika. Ale do kancelarie skoly sa tieto nase dohody nedostali. Chceme ju dať do toho kde vekovo patrí. Aj kvôli emóciám. Tam kde ju chceme dat nám dali ponuku že bude tak ako má byť a na pár hodín týždenne bude so staršími. Práveže v triedach pre nadané deti sú integrované rôzne deti s problémami v sociálnej rovine a ísť medzi staršie deti by jej nemuselo prospieť. Mne možno napadla nejaká výnimka, prípadne žiadosť o opravu ale teda vôbec netuším či to je legislatívne možné.
Ale teda ona bola v CPPaP, tam jej spravili testy a dali len záver že odporúčajú triedu pre nadané deti. Ale teda ze by sa mali rozhodnúť do akého ročníka ju dať tak o tej možnosti neviem
@kvaplakvapka no chyba 5o asi nebola ze je vo vyssom vsak ste boli na komisionalkach tie sa robia pri prestupe smerom hore a dalu ste ju tam dobrovolne, evidentne aj napisali ziadost... vobec by som neriesila rok hore dole, su tam deti ktorym zle vychadzaju roky takze aj tak rozmedzie 1 rok hore dole. treba sa spytat na danej skole
@kacena4 no, ťažko povedať ci sa tým komisionalkam dá veriť, keďže tam vtedy učili aj nepedagogovia a tí ľudia jej aj tie komisionalky dávali. V triede pre nadané deti by nás do vyššieho rocnika nebrali, už tam majú veľa detí a práve takých problémových:/
@kvaplakvapka Mali sme taký prípad - dlhodobo choré dieťa - opakovanie zo zdravotných dôvodov.