Ahojte, dnes som zistila, že moj syn, ktory nastupuje na strednú školu nebude v tej triede, ako sme predpokladali. Stredná škola, kam syn nastupuje, zvykne dávať deti z jednej základnej školy do jednej triedy. Teraz som zistila, že v triede, kde bude syn, nebude nikto z jeho bývalých spolužiakov. Chcela by som sa spýtať, či je možné zajtra požiadať školu o preradenie do druhej triedy (v triedach nie je dosiahnutý maximálny počet žiakov)? Či už je to neskoro, keďže už začal školský rok a nedá sa s tým nič robiť? Ďakujem
Nie je tak aj nejaký iny systém delenia? Napr. podľa jazykov? My sme tak boli a pamätám si, že na začiatku roku sa nám spolužiaci ešte prvé dni povymieňali, ale teda menili tým aj jazyk… za opýtanie nič nedáte
@lindous s jazykom by problém nemal byt, skôr mi ide o to, či je preradenie možné aj po začatí školského roka.
Áno je to možné
A na akú strednú ide ? Nie sú deleny podľa odborov ?
A to preradenie chce syn alebo ty?
Spýtala by som sa syna a až potom v škole. Triedenie sa robí podľa viacerých kritérií nie len tej istej základnej školy.
Odpoviem takto naraz - syn sám chce, aby bol preradeny k bývalým spolužiakom, ja som mu hovorila, že v škole by si našiel nových fajn kamarátov. O odbor nejde, je to gymnazium
Tak poziadajte. Mozu vam vyhoviet, nemusia. S tym nech syn rata.
Vacsinou drzia deti z rovnakej skoly pokope aj v novej triede v novej skole, ak to tak nie je a syn je vyslovene jediny, moze bohuzial byt, ze nejaky rodic poziadal, aby prave on tam v tej novej triede nebol, lebo jeho dieta s nim ma problem... Ale tak za opytanie nic nedas, vyhoviet ti pravdepodbne nevyhoveju, uz je september a nemas nejaky vazny dovod na tu ziadost... syn bude v pohode v jednej aj druhej triede, nejde do prvej triedy, ze by tam potom plakal.
Chápem, hovorím, u nás sa to dalo, spolužiaci si to sami riešili prvé dni, dvaja prišli ku nám do triedy v priebehu prvého týždňa z iných, ale záleží, kto sa nespýta, nezistí 😊
to je teda blbina, osobne by som to vôbec neriešila 🤦♀️
syn chodil do IT triedy, oni mohli iba odisť, keďže ich bolo 32 žiakov. Ale triedy z všeobecným zameraním, tam mali týždeň aby sa pomenili 😉
neriesila by som to. Tam kde ho zaradili tam bude - este mu aj lepsie bude, lebo spozna uplne novych ludí a bude mat kamarátov aj v druhej triede, lebo tych uz pozna zo zakladky. Najhorsie co moze existovat je rodic co oroduje za preradenie dietata, mali sme taku mamicku - kazde dva roky co sa prerozdelovali triedy bola naklusana v zborovni a ziadala o preradenie dietata do inej triedy, nakoniec to neprospievalo dietatu a nie koli tomu, ze ho zaradili do triedy do ktorej chcel ucitelsky zbor, ale preto, ze matka robila kazde dva roky z prerozdelovania tried drámu.
fakt toto riesis na strednej skole??? mas nejak psychicky choreho syna, ktory je naviazany na byvalych spoluziakov a pre jeho dusevne zdravie je nutne, aby bol s nimi v triede aj na strednej skole?
Dá sa to, ale nie je povinnosť školy vám vyhovieť....dieťa už je všade ponahlasované, takže niekto by mal s tým prácu, rovnako môže byť problém je jednej triede mať 25 žiakov a v ďaľšej 28 žiakov....
Vždy to môžeš skúsiť.