Preradenie triedy v rámci školy

1. sep 2024

Ahojte, dnes som zistila, že moj syn, ktory nastupuje na strednú školu nebude v tej triede, ako sme predpokladali. Stredná škola, kam syn nastupuje, zvykne dávať deti z jednej základnej školy do jednej triedy. Teraz som zistila, že v triede, kde bude syn, nebude nikto z jeho bývalých spolužiakov. Chcela by som sa spýtať, či je možné zajtra požiadať školu o preradenie do druhej triedy (v triedach nie je dosiahnutý maximálny počet žiakov)? Či už je to neskoro, keďže už začal školský rok a nedá sa s tým nič robiť? Ďakujem

pribinak
1. sep 2024

Vždy to môžeš skúsiť.

lindous
1. sep 2024

Nie je tak aj nejaký iny systém delenia? Napr. podľa jazykov? My sme tak boli a pamätám si, že na začiatku roku sa nám spolužiaci ešte prvé dni povymieňali, ale teda menili tým aj jazyk… za opýtanie nič nedáte

autor
1. sep 2024

@lindous s jazykom by problém nemal byt, skôr mi ide o to, či je preradenie možné aj po začatí školského roka.

smajlik323
1. sep 2024

Áno je to možné

30katrusa40
1. sep 2024

A na akú strednú ide ? Nie sú deleny podľa odborov ?

viestta
1. sep 2024

A to preradenie chce syn alebo ty?

januska12323
1. sep 2024

Spýtala by som sa syna a až potom v škole. Triedenie sa robí podľa viacerých kritérií nie len tej istej základnej školy.

autor
1. sep 2024

Odpoviem takto naraz - syn sám chce, aby bol preradeny k bývalým spolužiakom, ja som mu hovorila, že v škole by si našiel nových fajn kamarátov. O odbor nejde, je to gymnazium

viestta
1. sep 2024

Tak poziadajte. Mozu vam vyhoviet, nemusia. S tym nech syn rata.

anjelicek26
1. sep 2024

Vacsinou drzia deti z rovnakej skoly pokope aj v novej triede v novej skole, ak to tak nie je a syn je vyslovene jediny, moze bohuzial byt, ze nejaky rodic poziadal, aby prave on tam v tej novej triede nebol, lebo jeho dieta s nim ma problem... Ale tak za opytanie nic nedas, vyhoviet ti pravdepodbne nevyhoveju, uz je september a nemas nejaky vazny dovod na tu ziadost... syn bude v pohode v jednej aj druhej triede, nejde do prvej triedy, ze by tam potom plakal.

lindous
1. sep 2024

Chápem, hovorím, u nás sa to dalo, spolužiaci si to sami riešili prvé dni, dvaja prišli ku nám do triedy v priebehu prvého týždňa z iných, ale záleží, kto sa nespýta, nezistí 😊

biba_18
1. sep 2024

to je teda blbina, osobne by som to vôbec neriešila 🤦‍♀️

sendy1977
1. sep 2024

syn chodil do IT triedy, oni mohli iba odisť, keďže ich bolo 32 žiakov. Ale triedy z všeobecným zameraním, tam mali týždeň aby sa pomenili 😉

prasiatko30
1. sep 2024

neriesila by som to. Tam kde ho zaradili tam bude - este mu aj lepsie bude, lebo spozna uplne novych ludí a bude mat kamarátov aj v druhej triede, lebo tych uz pozna zo zakladky. Najhorsie co moze existovat je rodic co oroduje za preradenie dietata, mali sme taku mamicku - kazde dva roky co sa prerozdelovali triedy bola naklusana v zborovni a ziadala o preradenie dietata do inej triedy, nakoniec to neprospievalo dietatu a nie koli tomu, ze ho zaradili do triedy do ktorej chcel ucitelsky zbor, ale preto, ze matka robila kazde dva roky z prerozdelovania tried drámu.

kaktusik007
1. sep 2024

fakt toto riesis na strednej skole??? mas nejak psychicky choreho syna, ktory je naviazany na byvalych spoluziakov a pre jeho dusevne zdravie je nutne, aby bol s nimi v triede aj na strednej skole?

mogaa
2. sep 2024

Dá sa to, ale nie je povinnosť školy vám vyhovieť....dieťa už je všade ponahlasované, takže niekto by mal s tým prácu, rovnako môže byť problém je jednej triede mať 25 žiakov a v ďaľšej 28 žiakov....