Prosím Vás neviete qko to je keď sme v karantene deti prekonali covid a ja som ho dostala na konci, či môžu deti nastúpiť do školy? Stým ze ja som ešte pozitívna doma ? Ďakujem
@veronikaszabova tiez som si to myslela, ale v skole si to vysvetluju inak. Syn je uz tyzden po prekonani, ja som to chytila od neho a kvoli mne bol teraz doma este tyzden navyse, je uplne zdravy, uz tyzden s negativnym testom. Dcera ockovana, negativna, bez priznakov - uz 2 tyzdne je doma, najskor kvoli bratovi, teraz kvoli mne. Triedne ucky to tak chceli, ale mne to rozum neberie 🙈
@karkulka89 v nasej triede museli byt s rodicmi do konca ich karantenu doma aj deti...skola to riesila s hygienou 🤷♀️
@seahorse27 to je aka blbost. Takto sa to robi v pripade, ze dieta je negativne a rodic poz - vtedy je dieta stale v karantene. Ale ked je dieta poz. a nasledne rodic, dietatu konci karantena
Mali sme to podobne. Osobne som volala na hygienu. Tam mi povedali, že každému končí karanténa zvlášť. Samozrejme, ak už nemajú príznaky. Podľa toho môžu ísť deti do školy.
@veronikaszabova ja viem. A co mam robit, ked ho v skole nechcu? Nasilu ho tam poslat? A dcera ockovana ma vynimku z karanteny a tam to iste…a to su 2 rozne skoly.
pozerala som ako to je, lebo mi sefka volala, nech nechodim do prace, ze kolegyna je pozit. a teda prekonany,a lebo ockovany, ak nema priznaky nemusi byt v karantene,a le musi tusim 7dni nosit vsade respirator. no je tam aj poznamka, ze napr, do prace ( zrejme sa to tyka aj skoly ) nemusi ist a ostava v karantene v pripade, ze by mohol byt v kontakte s neikym, kto ma oslabenu imunitu. cize tohoto sa mozu chytit. ja som mala nastastie viac volna v praci, tu zrusenu sluzbu som povodne mat ani nemala, takze som dodrzala povodny plan sluzieba nastupila som presne po 5dnoch.
dieta moze ist do skoly, aj ked je rodic este doma pozit. v karantene...mali sme tento pripad a mam info z reg. uradu, ze moze ist do skoly.
Písala som triednej učiteľke a povedala ze mam volať doktorke a ona ma povedať ci môže alebo nie.
@karkulka89 ak su deti bez priznakov a skoncila im karantena, mozu do skoly