Predškolák - voľno pred nástupom do školy

karolinakk
17. aug 2024

Ahojte prosím vás, pošlete mi niekto clanok alebo vyhlášku kde sa píše alebo spomína že predškolákov pred nastupom do prvej by mal mat aspoň mesiac voľno doma? Viem že to nieje nejaké fixne a nie každý to vie tak zabezpecit ale niekde som citala že dva týždne sú nedostatočne dakujem

luliu
17. aug 2024

@karolinakk ???? nezrozumitelne píšeš - aký mesiac, či dva týždne doma? Nič také nie je.....

lukbe
17. aug 2024

@karolinakk veď majú voľno, sú prázdniny.

luliu
17. aug 2024

@lukbe škôlkari nemajú prázdniny, môžu chodiť do škôlky 😉

lukbe
17. aug 2024

@luliu no áno, ale naozaj z príspevku nie je jasné, čo autorka chce, či chce preňho prázdniny ci ho chce dat dat do skolky.

januska12323
17. aug 2024

Nič také nie je. Jeden deň môže byť v škôlke a ďalší v škole. Dva týždne má byť zavretá len škôlka kvôli hygiene.

janka54321
17. aug 2024

@karolinakk žiadna taká vyhláška neexistuje, predskolak je riadnym skolkarom do 31.8 ...predpokladám, že sa v MS pani ucitdlky išli na na teba asi tak, že psychohygiena a podobne...ak je to tak, ako si myslím..sťažujú sa u zriadovatela ...isto uspejes

hradnapani
17. aug 2024

ziadna taka povinnost nie je. Akurat skolka musi byt tusim tyzden ci dva uzavreta z hygienickych dovodov, aby ju dezinfikovali a pod.

mamina7070
17. aug 2024

skolka moze byt uzavreta aj dlhsie ako dva tyzdna zavisi od zriadovatela

zuzanaete
18. aug 2024

Nie je stanovene taketo presne pravidlo. U nas napr. mesiac fungovala skolka, druhy mesiac bolo mozne dat dieta do nahradnej skolky, ale nemohlo dieta chodit cele dva mesiace, lebo ze aj dieta si potrebuje odychnut. Skolsky sa kazdy rok striedaju - raz je jedna otvorena v juli, druha v auguste, dalsi rok opacne. Posledny augustovy tyzden boli pre deti zatvorene obidve skolky, lebo ucitelky pripravovali triedy na novy sk. rok. Takze aspon ten tyzden mal aj predskolak volno, ak chodil pocas augusta do skolky.

oliverceky
19. aug 2024

@zuzanaete Kde píšu, že sa nemôže chodiť celé 2 mesiace?

zuzanaete
19. aug 2024

@oliverceky U nas mala skolka take pravidlo. Len dufam, ze to nemuseli ziadnemu rodicovi pripominat, lebo naozaj aj to dieta potrebuje volno. Este by som chapala, keby malo volno v juni, ze ako rodina dovolenkuju mimo hlavnu sezonu.