Prečo neposielajú deti na PCR, ale musia byť 10 dní doma?

noemikatka
21. nov 2021

ahojte mam otazku prečo žiakov neposlu na PCR test kvôli pozitívite jedneho žiada ? ale musia byť všetci doma 10dni? nebolo by lepšie ak by sa deti otestovali a negatívne šli znovu do školy?

patka06
21. nov 2021

@noemikatka u nás 10 dní doma nariadilo RUVZ, škola o tom nerozhoduje.

rasto_zuzka
21. nov 2021

@noemikatka Mala by Vás kontaktovať hygiena.Ta sa spýta či chcete PCR test. Môžete si sa však objednať aj sami pokiaľ Vám bude karantény veľmi dlhá.Dlzku karantény neurčuje škola.Test pozitivitu môže ukázať od 5 až do 10 dňa. Takže preto musí byť tých 10 dní.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreakotesova
21. nov 2021

@patka06 dole v rozhodnutí RUVZ bývajú VŽDY napísané aj výnimky, kto karantenu nema, resp. ako si ju skratit. U nás skola preposiela toto rozhodnutie rodičom dotknutých žiakov.

noemikatka
autor
21. nov 2021

žienky dnes mi prišiel mail o 20:30 zo školy že mala ma byt v karanténe až do 30.11.kvôli tomu ze bola v kontakte z pozitívnym žiakom v piatok ale nieje z jej triedy... malej som dnes robila aj samotest ako jej stále robim v nedeľu vyšiel negatívny... čo mám teraz robiť mám ju obiednat aj seba na PCR aby sme nemali karanténu do 30teho?

marci77
21. nov 2021

nie vsetci rodicia su ochotni ist s dietatom na 5.den na PCR test, takze je to kvazi "dobrovolne" ....a kto ide na pcr test na 5.den a je negativny, mohol by sa vratit do skoly

kto nechce test, vtedy je karantena 10dni .....a po 10dnoch sa vracia cela trieda do skoly

ale ked vam RUVZ nariadilo 10dni karantenu tak ja by som sa s tym zmierila a pokym dieta nebude mat viditelne znaky ochorenia, na pcr test by som nesla, ak je antigen negativny

je to na vas

rasto_zuzka
21. nov 2021

@noemikatka na ukončenie musí byť PCR test .AT nepostačuje.Robit sa ma najskôr na 5 deň karantény.Objednat ju viete cez Corona gov

zuzubb007
21. nov 2021

@noemikatka do 30teho bude mat katantenu bez ohladu na to, ci ju das na PCR test alebo nie, vsetky deti ostanu doma 10 dni prave sme to absolvovali uz druhykrat v skole

noemikatka
autor
21. nov 2021

@rasto_zuzka ak ju budem chcieť obiednat mám zaciarknut že bola len z pozitívnym kontakte? a seba môžem tiež obiednat či ako?

patka06
21. nov 2021

@andreakotesova náš RUVZ v rozhodnutí žiadne výnimky nedáva

rasto_zuzka
21. nov 2021

@noemikatka áno môžete objednať aj seba. Ja by som tam dala iba príznaky.Do poznámky by som udala ,že bola v kontakte. Pokiaľ sa tam zaciarkne pýta potom podrobnosti ako meno dieťaťa ktoré bolo pozitívne atď

noemikatka
autor
21. nov 2021

@zuzubb007 nie nemajú všetky deti karanténu len tie čo snim boli v kontakte v družine inak ostatny z dcerinej triedy idú normálne do školy🙄

marci77
21. nov 2021

@zuzubb007 aj u nas je cely 2.stupen momentalne v karantene ......tiez tych 10dni, nemal by ich kto vyucovat v skole, keby sa aj vratili skor
ak to RUVZ tak nariadilo, akceptovala by som to .....a ci ju date otestovat na PCR je len a len na vas

danieladeley
21. nov 2021

a kto by ich akoze mal posielat na pcr? v 10 dnovej karantene byt nemusi, staci, ze bude negativny na pcr teste plus tusim 2 dni. Na PCR ho mas objednat ty, ak chces.

noemikatka
autor
21. nov 2021

@rasto_zuzka a seba keď budem objednávať čo mám konkretne zaskrknut?

andreakotesova
21. nov 2021

@patka06 zle som sa vyjadrila. Toto je ostatné rozhodnutie.

rasto_zuzka
21. nov 2021

@noemikatka dala by som si aj ja príznaky.

noemikatka
autor
21. nov 2021

@danieladeley takže ak zajtra obiednam malu a seba do PCR testu musíme byť doma áno? a keď budeme mať výsledky môžme chodiť von ?

zuzubb007
21. nov 2021

@noemikatka podla mna seba naco objednavate na PCR ?vy ste neboli s pozitivnym, ak by Vase dieta vyslo pozitivne az potom sa testuje rodic

andreakotesova
21. nov 2021

@noemikatka ty si ale PCR musíš zaplatiť, lebo ty nemáš dôvod ísť na test. Ci máš príznaky?

lilke
21. nov 2021

@noemikatka v tomto prípade, ak trieda funguje v škole, je možnosť, že po negatívnom PCR urobenom najskôr po 5 dňoch sa bezpriznakove dieťa môže vrátiť do školy na 8.den (7dni v karanténe musí byť ukončených).
Dieťa ako kontakt na PCR môže ísť. Ty kontakt nie si, PCR ti neurobia.

marci77
21. nov 2021

@noemikatka ano, tiez som to tak pochopila, ze az ak by vasa mala vysla pozitivna, potom si mozete poziadat aj o PCR na seba

noemikatka
autor
21. nov 2021

@zuzubb007 ja len že ak by to už mala mala v sebe do vtedy co by sme šli na PCR do vtedy som snou ja doma a myslím že už by som to mohla mať aj a načo potom znova cakat na ďalší termín a mať dlchsiu karanténu ak by sme boli pozitívne

andreakotesova
21. nov 2021

@lilke chce klamať, že ma príznaky.... 🙈

ibrunova
21. nov 2021

@noemikatka nedávaj žiadne príznaky, dak normálne dátum posledného kontaktu. Ak uvedieš príznaky a nemá ich, príde termín skôr, čiže možno naprd,lebo pozitivitu ešte nemusí ukázať.

noemikatka
autor
21. nov 2021

@marci77 áno chápem ale ak malu obiednaju o 3 az 5dni do vtedy jej niečo môže byť aj mne a už ro presunie namna a potom mám znova cakat na ďalší termín a predlžovať si karanténu?

danieladeley
21. nov 2021

@noemikatka samozrejme, ze musi byt dieta doma, ak je v karantene. Pcr by malo byt na piaty den od kontaktu, pri negativnom sa este ostava 2 dniv karantene, co vychadza tak, ze po siedmych dnoch po kontakte, bez priznakov a s negativnym pcr sa moze ukoncit karantena.

patka06
21. nov 2021

@andreakotesova každý RUVZ teda dáva iné rozhodnutie, u nás priamo stanovia dátum konca karantény /10 dní/

zuzubb007
21. nov 2021

@noemikatka tak sa to nerobi, bohuzial ak by dajme tomu o dva dni vyslo dieta pozitivne a testujete sa aj vy a vyjdete negativna, tak vy musite ist na PCR znova az po 5 dnoch od ochorenia dietata a samozrejme sa to predlzuje ak ste tom vu pozitivna ide znova 10 dni, takze taka karantena moze byt s kludom 20 dni dokopy

andreakotesova
21. nov 2021

@ibrunova ona chce dať príznaky sebe, ktorá nebola s pozitívnou osobou.... 😅