Pozitívne dieťa v škole a karanténa

16. nov 2021

Ak, pozitívne dieťa bolo v piatok škole, pcr test vykonaný v pondelok, dnes pozitivny...majú alebo nemajú byť deti v karantene? Ako sa rátajú tie 2 dni?

szdan
16. nov 2021

2 dní pred odberom vzorky, pripadne pred prvými príznakmi, ak boli skôr
A vraj závisí ako rozhodne úrad ver zdravotníctva, tak neviem

autor
16. nov 2021

@szdan tak, keď bolo dieťa v piatok škole, tak hádam bolo bez príznakov. Ja viem, že 2 dni pred odberom. Ale, ak bol odber v pondelok, tak tie dva dni sú sobota a nedeľa, nie?

veronikaszabova
16. nov 2021

Aj u nasich v triede to tak bolo (piatok v triede, v pondelok odber a poz. test). Do karanteny nesli.

szdan
16. nov 2021

Tak príznaky predsa mohli prísť aj piatok večer, alebo ešte v sobotu
Ak priznaky nemalo, tak ste uz nad tie 2 dni

cairka
16. nov 2021

No pozor, u nás to tak bolo, do karantény nešli....Po niečo vyše týždni začali deti ubúdať, výsledok 7 pozitívnych detí a niekoľko učiteľov v 3 vlnách....

sarinka2012
16. nov 2021

U nás sa toto stalo už dvakrát, nakolko testujeme deti pondelok ráno a oba razy nam riaditelka poslala email že podla platných ustanovení nemusí ist trieda do karantény...ako ja som za udržanie vyučovania ale s týmto nesuhlasim, naštastie dcerka covid nedostala ale ostali nakoniec 5ti v triede bez učitelky lebo aj ta to schytala tak teraz to robíme tak že testujeme v sobotu, ak je niekto pozitívny tak trieda ide do karantény a nechytia to všetci kolom dokola.

bibina32
16. nov 2021

U nás bola celá trieda v karanténe 10 dní.

katulienkax
16. nov 2021

@sarinka2012 no lenze u nas sa domace antigenove neuznavaju, dievca mala antigen pozitivny ale trieda chodila esre 2 dni do skoly kym nebol pozitiv pcr

autor
16. nov 2021

@sarinka2012 toto je len na vyhodnotení riaditeľa. Pretože, pokiaľ je domáci test pozitívny, je jedno či v sobotu alebo pondelok.....musí byť potvrdený pcr testom. Inak, deti do karantény nemusia

danusskaaa
16. nov 2021

Nemusia ísť na PCR, už stačí aj pozitivny antigenový test z MOMky (čiže certifikovaného centra) ktorý je hneď. Ma základe tohto sa už uzatvára trieda. Je to hlavne z dôvodu, aby sa urychlilo zatváranie tried a obmedzili roznášanie vírusu.

monismie
16. nov 2021

@danusskaaa presne tak ale potom sa nedoklada tak si tak aj pcr test? ved nan musis ist ak ti vide pozitivny antigen? ci to uz nie je tak

danusskaaa
16. nov 2021

@monismie nemusíš ísť. Antigénové testovanie (v certifikovanych odberných miestach) platí - dostaneš aj potvrdenie a teda potom sa s ním preukazuješ ako prekonaná osoba a máš 180dnovú výnimku z karantény.

autor
16. nov 2021

@danusskaaa tak som myslela, pct alebo AG z mom. Nestačí domáci test

katulienkax
16. nov 2021

@danusskaaa lenže to neplatí v zahraničí ten ag test

luliu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luliu
16. nov 2021

@danusskaaa ako potvrdenie o prekonaní treba pcr test

ysseba
16. nov 2021

U nás v piatok ráno rodič nahlásil pozitívny antigénový test. Riaditeľka dala celej triede riaditeľské voľno. Niektoré deti už boli v škole, rodičia si doobeda došli pre ne. V piatok išli na PCR testy, v nedeľu nám došla správa, že je teda naozaj pozitívny, že od pondelka do piatku majú dištančné vzdelávanie. A inak vraj, to že dala riaditeľka voľno bola jej dobrá vôľa, pretože vraj do potvrdenia PCR testom môžu chodiť do školy. Tak ja neviem čo je toto za nezmysel

autor
16. nov 2021

@ysseba to je ten nezmysel....že hovorí o výpovednej hodnote testov, čo sme dostali zo školy. Áno, riaditeľ môže dať riaditeľske voľno a aj ho odporúčajú. Nemôže sa to volať karantena, lebo nikto ešte pozitívny potvrdený nebol

sarinka2012
18. nov 2021

ano jasné, každý šiel potom aj na PCR a ten potvrdil pozitivitu každého jedného dieťaťa ktoré malo pozitívny aj samotest, takže ja ani ostatní rodičia nie sme spokojní s týmto štýlom vyhodnocovania, lebo aj napriek tomu že PCR potvrdil pozitivitu trieda do karantény nešla, lebo dieťa nebolo dva dni po zistení pozitivity v škole. Čiže ako píšem, my testujeme v sobotu a takto to zaberá aj na riaditelku lebo nemá svoju výhovorku tých dvoch dní. Skoro všetci sme plne očkovaní ale nikto netuži, aby deti doniesli vírus domov.

katulienkax
18. nov 2021

@sarinka2012 Problem je ze Pubertalne decka sa potrebovali vyhnut skole a podvadzali so samotestami, preto sa uz uznavaju len tie oficialne. Slovensko je stat podvodnikov, plagiatorov a podobnych individui ... Preto to dopadne tak ze kovid dostaneme nakoniec vsetci. A na riaditelske volno sa nemoze dat OCR, takze to nie je to iste ako karantena, ked by bolo tych riaditelskych voln vela, niektori rodicia s tym budu mat velky problem (verim ze si aj zavolaju riaditelke ako poznam niektorych), deti budu davat starym rodicom, ti schytaju covid a budeme tocit dalsie kolecko skolabovanych nemocnic

sarinka2012
18. nov 2021

@katulienkax vidíte to ma nenapadlo 🙈 to je sila, ako ja mám rešpekt aj pred chrípkou, pracujem na prevádzke ktorá keď klakne tak skončilo zásobovanie obchodov a plus sa staram príležitostne o choru babičku, čiže ozaj sa snažím aby sme sa nenakazili, nehovorím že žijeme v bubline, ale ked viem že niekto je pozitivny alebo s niekym takým bol tak sa mu vyhnem, preto mi príde choré ked napíše mamina že jej dieťa je pozitivne ( aj ked len samotestom) a decka idu zase veselo do školy ,ale tento argument chápem čo ste podali.

katulienkax
18. nov 2021

@sarinka2012 zial aj my sme sli stvrtok piatok do skoly a a karantena az od pondelka, taky je rozkaz ministerstva. Ale kazdy rodic moze individualne 5 dni dieta ospravedlnit, takze aj ten stvrtok a piatok mohli neist individualne do skoly. Ale musela by som dobrat vsetku latku s dcerou a pri jej povahe by to bola bieda, nechce sa jej doma 😢. Zvazila som individualne riziko - nestretavam sa s mojimi starymi rodicmi a my sme zaockovani, tak som ju dala. Neschytali sme to aj ked sa s dievcatkom kamarati