Povedali by ste o šikane rodičom?

14. nov 2022

Mame v rodine školáka, synovca. Je spolužiak so sesternicinou dcerou… nie sú v jednej triede, ale rovnaký ročník. Synovec mi cez vikedn prezradil, ze zo sesterkynej dcéry sa spolužiaci smejú lebo je obézna a ze pár krat kvôli tomu aj plakala…prišlo mi to úprimne ľúto… Synovec sa jej logicky zastáva, ale sám si uvedomuje, ze je to boj s veternými mlynmi, lebo dievča je naozaj na orvy pohľad vacsia a nie je pri každom konflikte, aby ju obranil. Neviem, či sa mám miešať do toho, a spomenúť to sesternici, keď budeme spolu alebo to ignorovať. Sesterku mám rada a jej detičky tiež, bojím sa aby mala netrpela. Neviem, či jej to dcera vôbec povedala. Mám to ignorovať? Ja deti v skole ešte nemám, mám syna 2r.

gabika128
14. nov 2022

Jasné, že by som jej to povedala. Každý rodič by to chcel vedieť.

felycity
14. nov 2022

určite áno, informovala by som ju, že ti to spomínal, či niečo o tom vie,

elviku11
14. nov 2022

ano, povedala by som jej to nejak taktne, ked budeme spolu osobne... Ale aj tak si myslim, ze o tom uz vie - asi im to dcera povedala, alebo si sami vsimli, ze je smutna ked pride zo skoly

autor
14. nov 2022

Ja už som sa raz o tejto téme s ňou totiž bavila, keď mala mala

simona20201309
14. nov 2022

Prosím ta, neignoruj to! Najhoršie co sa môže stať keď to ignorovať budú jej rodicia. Tiež riešime šikanu v rodine. Malo sa to riešiť oveľa skôr. Dotycne dieťa má už nejaké tie traumy, očné tiky, začalo sa zajakavať. Bude sa to stupňovať. Dievčatko musí navštevovať psychológa, aby ju naučil ako sa má brániť, ako má reagovať a ako má spracovať to, čo sa deje. Potom riešiť spolužiakov s učiteľmi a rodičmi.

To že sa zverila práve tebe je preto, že ti verí. Prosím nesklam ju a pomôž jej.

autor
14. nov 2022

Ja už som sa s ňou raz o tejto téme bavila, keď jej nevedela zohnať saty na svadbu, stazovala sa mi ja som jej na to povedala, že saty určite zoženie, ale skôr by som riešila váhu ako saty, lebo sa to s ňou povlecie až do školy…a urazila sa na mna odvtedy je tato téma tabu medzi nami, tak sa bojím, či by to nebrala ako nejaký útok v zmysle že “prišlo na moje slova”

autor
14. nov 2022

@simona20201309 to mi povedal synovec, že sa z nej deti smejú. Bolo mi to ľúto lebo ona je zlate dievča, neviem dôvod priberania o tom sa si sesternicou nebavim, ako som vyššie spominala

pribinak
14. nov 2022

Ak sa so sesternicou nedá, tak oslov otca dieťaťa

Povedz mu čo sa v škole deje, aj to že sa so sesternicou nechceš o tom baviť, lebo akú mala reakciu na tvoju poznámku

neznamaznama
14. nov 2022

Určite by som hneď nebežala za sesternicou. Ale išla by som za mladou dámou a skúsila si s ňou o tom pohovoriť. A presvedčiť ju, aby o tom povedala sama rodičom. Prípadne zistila, či jej viem nejako pomôcť ja osobne. Aby sa nestalo, že ty to jej rodičom povieš, oni to nebudú brať vážne a slečne doma spravia "peklo".

bimbambim
14. nov 2022

Ja by som povedala čo sa urazí je už jej problém a to dievča by tiež malo povedať čo sa deje v škole.Ja som moje deti naučila ,že mi majú povedat úplne všetko aj keď budú padať motyky aj keď spravia prúser v škole ,že radšej to chcem počuť od nich prvých ako od triednej a cudzích ľudí.A ver,že povedia aj to ,že syn skúšal fajčiť .Dostal vysvetlené aj s otázkou či mu chutilo .Odpovedal že nie a skúšať už nebude aspoň zatiaľ.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabika128
14. nov 2022

Pozri, kašli na to čo bolo pred tým a normálne jej zavolaj, alebo napíš, keď jej napíšeš tak bude mať čas to nejako spracovať a nevybehne hneď na teba aby sa bránila.

apolka77
15. nov 2022

Určite to treba povedať. Koľko ma to dievča rokov?