Ahojte, prosim Vas, aky je postup, ked moje dieta neprijali do 1.rocnika zs (nespadova skola). Do spadovej skoly ho nechcem zapisat, kedze sa jedna o sportovu zs. Je potrebne napisat odvolanie? Alebo mam cakat do maja a skusit sa opat informovat, ci sa neuvolnilo miesto? Dakujem pekne za rady.
Podaj odvolanie a uvidíš ako sa vyjadria. Do spádovej školy ti ho musia zobrať aj keď tam prídeš v máji.
Ja by som odvolanie napísala a samozrejme aj sa informovalana prislušnej škole ako to oni vidia....vzhľadom že tam nepatríte. Miesto sa može uvolniť aj v septembri, stáva sa to. mrkni do tejto diskusie tam to prebrali od predu aj od zadu. https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/zapisujete-svoje-deti-do-viacerych-zakladnych-skol-2/
@3kvetka3 odvolat sa mozes ale nemusia ti ho zobrat ... preto ho prihlas sucasne i na spadovu skolu kde ho zobrat musia ... ale tiez treba ist v istom case na zapis.... lebo ak prekrocia pocet povolených ziakov tak potom mozes mat problem aj v spadovej skole... /najma ak je aj tam pretlak ziakov.../ lebo potom ti moze skolsky urad urcit uplne inu skolu ...
a co v pripade, ze ma rodic trvaly pobyt uplne v inom meste a v spadovej skole /podla prechodneho bydliska, oficialneho, nahlaseneho/ mu dieta do skoy nevzali?
Podaj odvolanie a pre istotu zapis do spadovej skoly, lebo niekde nastupit musi, teda aspon podla mna