Posmievanie sa 10 ročnému v škole

21. dec 2021

Môjmu synovi (10rokov) povedali spolužiaci, že má tvár ako gay a kvôli tomu nechce ísť zajtra do školy. Ja vôbec neviem čo mám robiť.. ☹️ Môj syn je vzorný chlapec, v tvári má jemné rysy, ale to čo mu povedali bolo hlúpe, nemá to zmyseľ. Už som sa s ním o tom rozprávala, ale svoje rozhodnutie zajtra neísť do školy nezmenil. Prosím, pomôžte mi, čo mu povedať, aby sa cítil lepšie a aby som mu viac neublížila.

evkamotka
21. dec 2021

Vezmi ho k holicovi, nech osviezi nejaky fajn chalansky uces. Nove velmi chalanske oblecko, v ktorom sa bude citit, ze je in

lenicka777
21. dec 2021

Nemôžeš zavolať triednej a vysvetliť jej co sa v triede deje aby o tom vedela? Aby to ďalej horšie nepokracovalo riešila by som to v škole 🙂

thereisabear
21. dec 2021

Nie sú prázdniny? Či ste v zahraničí?

kacena4
21. dec 2021

to ze mu to v skole povedali nie je nic strasne, otazka je ci sa mu posmievaju dlhsie a ci to on vnimalako urazku a posmievanie netreba si hned vsetko vztahovat a mysliet na zle piznam dievcatko je cely chlapcisko vzhladom ale to neznamena ze sa jej posmievaju ked jej povedia ze je chalan lebo sa tak oblieka a vyzera. deti sa musia stretnut aj s negativnymi reakciami a naucit sa ich prijat, popr. nevsimat, spracovat ich nie vsetko za nich riesit rodicia (a asi nie ste zo Slovenska..., inak by to bola vymyslena tema...)

macekovam
21. dec 2021

Nech povie ze to môže povedať len hlupák. Každý normálny človek vidí že je chlap.

autor
21. dec 2021

@thereisabear žijeme v Taliansku

janinah
21. dec 2021

Vyžiadala by som si 5 minut pre prejav v triede.text by som dopredu dala triednej.treba razný krok.inak sa to môže stupňovať.

marianarem
21. dec 2021

Nech im ukaze, ze je poriadny chlap a to tak, ze do tej skoly pojde a bude na nich kaslat. Pripadne spolu pripravte nejaku sikovnu slovnu odpoved, ak by sa to opakovalo.

autor
21. dec 2021

@lenicka777 bojím sa aby som to nezhoršila. Sú to len deti. Dal si na chvíľku dole rúško a keď mu uvideli tvár, tak spustili. ☹️

autor
21. dec 2021

@marianarem toto by som chcela, aby im ukázal, aby si to nebral k srdcu. Niečo mu povedať, aby sa zmenil jeho postoj.

evita_g
21. dec 2021

Akože spolužiaci ho videli prvýkrát bez rúška? A keď desiatuje, obeduje? Akosi sa mi to nevidí. Obzvlášť v Taliansku, tam väčšina mužov vyzerá zženštilo. Pracovala som s Talianmi a všetci z nich mali lepšie vytrhané obočie ako ja 😀

autor
21. dec 2021

@evkamotka Dakujem, vyskúšam ho vytiahnuť von. 🙂

minutka
21. dec 2021

Dal si dolu rusko a uvideli ho … prepac to pobavilo aj mna. Akoby bol netvor. Ale teda k veci. Rychle riesenie: Skus trendy uces a oblecko a synovi povedz ze to nebude vecna tema v triede. Zabudne sa na to.
Na dlhsie trate: buduj v synovi asertivneho ducha.

annm81
21. dec 2021

@marianarem Pre mňa ideálna odpoveď posmievačom je niečo v zmysle "prepáčte chlapci, musíte si frajerov hľadať inde, ja dávam prednosť babám". Ale na to musí mať chlapec v sebe istú drzosť, inak to nebude fungovať.

marianarem
21. dec 2021

@annm81 Presne take nieco som mala na mysli 👍

barborachors
21. dec 2021

Tvojho syna sikanuju a tu sa riesi zmena ucesu?? To fakt?? Keby mne decko toto doma povie, tak nielenze ho nepustim do tej skoly ale pekne si tie mlade hovada podam ja. Lebo toto mne osobne zavana tym ze jemu robia zle aj inak a toto bola asi posledna kvapka, co sa chlapec rozhodol zniest.

autor
23. dec 2021

Ďakujem Vám všetkým za rady. Chcela som to vyriešiť v pokoji so synom, lebo pre mňa je dôležité aby sa ON vedel brániť. V ten večer si pripravil školskú tašku, tak som bola veľmi rada. ❤️❤️❤️

zanka777
8. jan 2022

@evkamotka mne toto absolútne nepríde ako dobrý nápad to že si o mne niekto myslí že som niečo v ich očiach je ich vec.... Tým že sa budem snažiť nasilu a čo najviac zmeniť a zrazu zmeniť účes a oblečenie a nebyť sama sebou ale byť takou akou ma chcú mať oni aby som bola v ich očiach IN a ok to len potvrdí ich primitívny názor...skôr naučiť syna že to že niečo také hlúpe povedali napovedá o ich inteligencii a aj hlúposti a nie je mojou povinnosťou dokazovať im že to tak nie je.... Nech si myslia čo chcú je to ich názor a mňa to nezaujíma....pretože toto čo radíte vy mi príde na hlavu..... To potom je aký vzor do života???že keď sa ľuďom nepáčim taká/taký aký som tak sa im budem vždy prispôsobovať a meniť sa na ich obraz na takú akú ma chcú vidieť ???nie.... V žiadnom prípade... nesúhlasim skôr naučiť chlapca aby sa dokázal s takými priblblymi poznámkami vyrovnať štýlom jedným uchom dnu druhým von.... A nevšímať si ich a nebrať si ich reči k srdcu