Porušenie školského poriadku

kajda2211
22. nov 2024

Dobrý deň.

Práve mi písala triedna učiteľka mojej dcéry, že dcéra opustila cez veľkú prestávku budovu školy a odišla na školský dvor bez dozoru sa hrať so snehom (nie len ona ale aj pár iných detí) že je to vážne porušenie školského poriadku .... Pýtala som sa či treba aby som prišla do školy a povedala , že dnes nie. Prosím Vás, čo mám očakávať ? Zatiaľ sme porušenie školského poriadku neriešili.

januska12323
22. nov 2024

Poznámku, či to chcú nejak viac riešiť? V prvom rade by som sa opýtala ako sa dostala von bez dozoru, nemáte zamknutú školu?

kajda2211
autor
22. nov 2024

@januska12323 áno určite áno, určite budú volať konkrétnych rodičov do školy ... Vôbec neviem čo ma čaká alebo čo mám urobit

januska12323
22. nov 2024

Nič netreba robiť, pani učiteľka sa ozve keby niečo.

kajda2211
autor
22. nov 2024

@januska12323 na dverách majú kamerový systém so zvoncekom, keď niekto príde zazvoní , spýtajú sa kto je a potom otvoria .... Vôbec neviem

kajda2211
autor
22. nov 2024

@januska12323 však napísala mi, že dnes netreba aby som prišla , tak som jej napísala, že aby mi dala vedieť kedy a prídeme že keď dcéra príde domov tak sa s ňou porozprávam a ona mi napísala, že musíme ťahať za jeden koniec lebo toto je vážne porušenie školského poriadku, že vedeli že nemôžu ísť von a napriek tomu isli.

zuzanockamt
22. nov 2024

@januska12323 To je úplne bezpredmetné,či bolo zamknuté. Opäť sa chce zodpovednosť hodiť na školu a dieťa je v tom nevinné?

kajda2211
autor
22. nov 2024

@zuzanockamt neviem či bolo zamknuté , len viem, že takýto systém tam majú, možno boli dvere otvorené neviem. Len teda že neviem ako sa takéto veci riešia. S dcérou si samozrejme pohovorom, som nahnevaná.

jaond19
22. nov 2024

@kajda2211 no ak by mienila ucitelka robit problem, tak sa jej spytam, kde bol dozor? Lebo tuna su vinnici ozaj na oboch stranach.

kajda2211
autor
22. nov 2024

@jaond19 áno to je samozrejmé

kristinka92
22. nov 2024

Ja neviem, ale to sa stalo až take niečo strašne že sa deti hrali na dvore so snehom cez prestávku? Keby fajčia na záchode to by bol problém ale že sa deti hrali na dvore? Mám pocit že už niektorým ľudom pekne hrabe. Skôr by som sa pytala ako je možné že viacero deti len tak odišlo a či vtedy kavickovali v kabinete aj so skolnikom/vratnikom?
Keď už sa nutne ide vyrábať problém, tak problém nie je len na strane tvojej dcéry ale aj učitelia majú maslo ma hlave…

zuzanockamt
22. nov 2024

@jaond19 Dozor je jeden na chodbe. Kým rieši niečo v jednej triede, tak sa prešmyknú a utečú.

patus_2
22. nov 2024

Porušenie poriadku to je a vážne. Jasné, znie to nevinne, ale čo ak by sa niečo stalo na dvore alebo dieťa zmizlo... Čo sa týka dverí, tak mali byť určite zamknuté. Dozor je zvyčajne 1 učiteľ na viac tried (3-4) kľudne mohol riešiť niečo v jednej triede a ten čas deti využili. Ja chápem aj deti, že chcú ísť von, ale nemôžu si dovoliť ísť len tak.

zuzanockamt
22. nov 2024

Inak nechápem, čo sú to za deti. Očividne nemajú pravidlá. U nás by ich ani nenapadlo zdrhnúť bez dovolenia z budovy.

simsalabim
22. nov 2024

@zuzanockamt prvy sneh je velke lakadlo a pokusenie, vobec sa tym detom necudujem. Ved uz Oscar Wilde povedal, ze vie odolat vsetkemu, okrem pokusenia 😅 Skola by mala mat vchod zamknuty. Predislo by to podobnym situaciam. Mensim detom este chyba odhad.

ibrunova
22. nov 2024

@kristinka92 a čo kebyže si tam nejaké dieťa zlomí nohu, kto by bol zodpovedný?

jaond19
22. nov 2024

@zuzanockamt no ale toto presmyknutie je pruser na oboch stranach. Lebo tam kvantum detí vtrhlo na dvor bez problemov... Chapem ze to fyzicky nejde mat oci vsade, ale od nestastia je vzdy len maly krocik.... tie deti tam inak vybehli v prezuvkach a trickach? Ci sa poobliekali?? To by si snad dozor za tu chvilu mohol vsimnut ze sa chystaju.... neviem kde vsetci ucitelia boli....

januska12323
22. nov 2024

@zuzanockamt to nie je bezpredmetné, ak je zamknuté nedostali by sa von, jedine oknom alebo ako a to by bol pruser teda aj doma. Ak len odišli cez otvorené dvere je to chyba aj na strane školy.

kristinka92
22. nov 2024

@ibrunova No veď učiteľ, lebo si nerobil svoju prácu. Tak v prvom rade sa tam deti ani nemali dostať nie? Kto otvoril dvere? Kde bol vrátnik? Kde boli učitelia? Kde mali všetci oci keď im niekoľko deti vyslo von, predtým sa museli ešte obliecť von v šatni, to si nikto nevšimol?
Ale to nemení nič na tom že sa tu vyrába zbytočný nadnárodný problém, že sa hrali deti na dvore so snehom a učiteľka ide dr*at rodičov, ktorí sedia v praci, akože čo s tým oni majú? Že na škole majú očividne holubník..

zuzanockamt
22. nov 2024

@jaond19 Kde je písané, že kvantum? Áno, vinná je len a len škola, učiteľ, ktorý mal dozor a vôbec, čo je to za drzosť napísať za to poznámku. My napr.žiadneho vrátnika nemáme, ani som nikde v škole vrátnika nevidela. A dokonca nemáme ani šatne.
@januska12323
@kristinka92

ibrunova
22. nov 2024

@kristinka92 Deti asi podpisovali školský poriadok, takže vedeli, že von sa nemá svojvoľne ísť. Učiteľ, ktorý má dozor, má napr. celú chodbu na starosti, nemôže byť všade naraz. A myslím, že učiteľka len proste dala vedieť, čo je vo veci, to je všetko, neviem, načo by mala volať do školy rodičov. A myslím, že učiteľka ani neplánuje ich do školy volať, to sa len autorka pýtala, či tam má ísť.

januska12323
22. nov 2024

@zuzanockamt nikto nepíše, že je vinná len škola. Zas to nemusíš dramatizovať. Deti nemali ísť von a škola mala zabezpečiť aby sa ani nemali ako dostať von, chápeme?

felycity
22. nov 2024

na stránke školy by ste mali mať zavesený školský poriadok, kde si môžeš prečítať,čo nasleduje za porušenie školského poriadku, nie som pedagóg, ale asi tam môže hroziť znížená známka zo správania , v lepšom prípade riaditetľské pokarhanie.... Čo už ..stalo sa, chvalabohu nič vážne sa neprihodilo, pre deti je príučka, čo znamená porušenie pravidiel a že si budú musieť niesť aj následky, je tu aj výchový priestor, vysvteliť "hoci sa zdá, čo také sa mohla stať? že čo všetko sa naozaj mohlo prihodiť a kto by za to niesol zodpovednosť - škola, učiteľ sú , by boli jednou nohou v kriminále. Neboj svet sa nezrúti, len si treba zobrať ponaučenie.

mondolina
22. nov 2024

@kajda2211
koľko má rokov, to nikde nepíšeš.

zuzanockamt
22. nov 2024

@januska12323 A tie deti na začiatku šk.roka neboli oboznámené a nepodpísali ŠP? Tam je to jasné.

kajda2211
autor
22. nov 2024

@ibrunova pýtala som sa učiteľky, či mám prísť do školy, napísala , že dnes netreba, tak neviem či bude volať alebo nie

ibrunova
22. nov 2024

@kajda2211 podľa mňa nie.

kajda2211
autor
22. nov 2024
7miriam77
22. nov 2024

Deti majú radosť z prvého snehu, isto to bolo detské spontánne rozhodnutie, isto sa smiali, tešili. Jasné,ze sa im mohlo aj niečo stať, no to sa môže vždy. Niekedy sú tie pravidlá už až moc. Ja by som deťom len slušne vysvetlila....a hotovo. Chudence,teraz budú stresovať a rodičia spolu s nimi

mondolina
22. nov 2024

@kajda2211
nič z toho nebude, kľud.

akje
22. nov 2024

@kajda2211 ahoj.

Deti isli von kvoli snehu.. nesli fajcit, pit, poza skolu.
Porusili skolsky poriadok, treba sa s dietatom o tom porozpravat a aj o dovodoch, preco take pravidlo je, preco je to zakazane a co by sa mohlo stat.
(Ak mate s ucitelkou tahat za 1 koniec, bolo by fajn, ak by to mali aj ako temu na triednickej hodine 🙂 )

Hlavne z toho doma, prosim, nerob dramu. Je to podla mna take detske porusenie poriadku. Bola to chyba, na ktorej sa poucili. Ale zaradovat to do skupiny "vazne porusenie" mi pride prehnane a zbytocne tlacenie na pilu. Nestresuj sa. 🍀