Chcem sa vas spytat na nazor. Ak ziakom ucitelia posielaju ulohy na portal "bezkriedy", je to natolko povinne, ze moze ziak za nevyplnenie dostat poznamku alebo 5? Povedzme priklad, ze niekto nema v pocitaci subor na otvorenie tychto priloh? Je to niekde v osnovach, ze je to povinne? vdaka za nazory 🙂
V osnovach o tom nic nie je. Takisto nie je v osnovach povinnosť mať doma ceruzku, pracovný stôl a elektrickú lampu.
Ak doma nemáš počítač, alebo s tým nevieš robiť, je to otázka na učiteľku, čo s tým viete urobiť a treba hľadať riesenie. Ak sa raz stalo, že ste mali technický problém a proste ste nemohli úlohu urobiť, tak to proste učiteľke zdovodnis a zdravý rozum hovorí, že by to mala prijať.
Akékoľvek debaty o povinnosti a správnosti takéhoto zadávania úloh sa majú riešiť v prvom rade na pôde školy. Toto nie je správne miesto na posudzovanie daného prípadu.
@adrika1704 ahoj, ja som učiteľka, takto síce úlohy nezadávam, ale napríklad kolegyňa áno. Úlohy vypracované na počítači sú už dnes bežné, vyhľadanie informácií, či projekty, teda prečo nie aj cez tento portál... u nás je to tak, že si deti poznáme (hoci učím na druhom stupni) viem, ktoré dieťa doma nemá počítač, od takého by som, samozrejme, takúto úlohu nežiadala. Ja konkrétne by som mu tú úlohu vytlačila a dala vypracovať na papier. Vždy je cesta. Napr. včera mi volala mama jedného žiaka z mojej triedy, že má takto vypracovať úlohu z nemčiny, ale stratili heslo. Teda som ho u nemčinárky ospravedlnila. Teda - najlepšia cesta je osloviť danú vyučujúcu, alebo požiadať triednu o pomoc, že máte technický problém a úlohy takto riešiť nemôžete 😉
Mimochodom, za DÚ sa 5 nesmie dávať a poznámka slúži ako info pre rodiča, že sa jeho dieťa nepripravilo.
@alami ano metodicky pokyn píše aj napr že z prirodovedy čo sú žlté časti si deti nemaju vypisovať poznámky ale učivo aj poučky pojat inak, a čo sa robí vypisuju sa poznámky a ked ich odmietne dieta že v tom nevidí zmysel dostane poznámku
z metodických pokynov si vedia uč robit pekny trhaci kalendár
aj dieta adhd alebo pas nemá dostavat poznámky alias oznamy pre rodičov čo vyplyvajú z jeho diagnoz ako na hodine nespieval alebo že vyrušuje . všetko integrované si ivp atd neviem čo si myslia že rodič pokruti prstenom a bude dobre
za zabudnuté ulohy boli 5 veru boli vela zaleží od toho aká je pani učitelka
@adrika1704 náš názor podstatný nie je... podstatné je, ako si si to odkomunikovala s učiteľkou, či ti ona ukázala osnovy, podľa ktorých to povinné je, ako sa postavila k faktu, že nie je vo vašich možnostiach zabezpečiť vypracovanie daných úloh...