Baby poradte mi prosím najbližšiu školu k ZŠ Turnianskej. Malý mi chodí do tretej triedy a mám neuveriteľný problém s triednou. Uvažujem o prestupe na inú školu. Viete mi poradiť najbližšiu základku? Samozrejme aj aké máte skúsenosti??
to by som moc nevyhrala. V druhej triede zasa sa toho veľa nenaučia ☹ , ale rozmýšľala som už nad tým
@katka1191 ahoj,,moj mal problem so škôlkou..kuk https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/syncek-sa-uplne-zmenil/ odkedy som ho preložila,neviem si vynachvaliť 😉
aj ja mam taky isti problem s učitelkou dcera mi nechce chodit do školy kvoli tomu že pani učitelka po nich kriči vie mi niekto poradit ako to mam riešit
@nikoliacik
Ja mám podobný problém. Dcérka mi nikdy nechcela chodiť do škôlky. Bol tam režim ako na vojne. Aj je. Dnes prišla s tým, že dostala od p. učiteľky po zadku varechou, lebo nespala, ale sedela na posteli. + dostal každý čo mal otvorené oči. Som smutná až zúfalá, nahnevaná... Čo mám robiť? Keď sa ich na to opýtam, všetci držia za jeden povraz. Povedia mi, že si vymýšľa,(už sa mi niečo podobné stalo pred 2 rokmi) alebo sa zhŕknu minimálne 3 učiteľky a jasne mi vysvetlia, že moje dieťa neposlúcha, majú na starosti veľa ďalších detí... bla bla... a ja budem tá hlúpa, čo si otváram ústa. Nakoniec ma roznosia po celej dedine aj s mojím "maznošom". Som zúfalá. A čo moje ďalšie dieťa, kt. má nastúpiť v Septembri do tej istej škôlky?!
@nikoliacik vysvetlit dcere, ze pani ucitelka krici, ked deti neposluchaju, robia zle a vyrusuju a to kricanie pride vtedy, ked uz ine nepomaha. pani ucitelka musi zabezpecit take prostredie, aby sa mohli ucit a aby ini ziaci nerobili zle. ak ona poslucha, kricanie sa jej netyka, tyka sa len tych ziakov, ktori robia zle. ak si chce ucitelka udrzat poriadok, niekedy je to nevyhnutne. ak sa to dcere vysvetli, nebude mat ten problem. ak krici ucitelka, ma na to dovod. 🙂
@30katka ´
Takisto som zhrozená, takéto niečo sa ešte praktizuje? Na to nemajú právo. Ja by som s tým určite niečo robila.Skúste sa porozprávať s inými rodičmi, čo im povedia deti a potom s tým ísť rovno za riaditeľkou, tá musí vo veci konať, nemôže to predsa prehliadať.Učiteľ si musí vedieť získať deti inou formou, hravou formou a nie nasilím.To potom nie je dobrý učiteľ 😒 a nemá tam čo hladať.
@30katka raz by niekto siahol na moje dieta,by som tej mrche hnaty zlamala a o mojom muzovi ani nehovorim!!!! 😠 obaja sme velmi haklivy na maleho.sme niekedy aj prisni rodicia rodicia ,urcite ho nerozmaznavame,ale ak by si niekto dovolil na moje dieta siahnut,tak by to teda sakra olutoval!!!!nikdy by som uz svoje dieta nedala na to iste miesto kde sa ho raz dotkli.nikdy.na druhy den by tam uz nesiel a nahlasila by som to!akoze kde sme? 😠 to co su za moresy? na tvojom mieste by som absolutne vobec nezvazovala dat dieta tam,kde si ta svina dovoli na male dieta varechu vytiahnut!!! normalne som sa vytocila.raz by sa take nieco stalo v mojom okoli(nemuselo by ani ist o moje dieta) tak ta mrcha by chodila po kanaloch co by sa tak bala konfrontacie so mnou!!! 😠 taketo veci nesmu ostat nepovsimnute.urcite aj ine deti doma povedali,ze dostali.ja by som sa spojila s rodicmi a riesila by som to.tej chudere by to nepreslo!!! 😠
@katka1191 iste zvazuj prelozenie.lebo jedna zakomplexovana tupa chudera moze tak malemu znechutit skolu a ucenie,ze nakoniec budes mat s nim velke problemy.ja sa uz teraz desim tychto veci.pevne dufamz,e budeme mat stastie na skolku a skolu.esteze byvam v bystrici,kde je vyber skol a skolok pomerne velky.
@30katka - Zmente skolu, skolku, roznoste po dedine VY ucitelku a jej spravanie, ako tyra deti, krici na ne a podobne. Toto sa da krasne oplatit rovnakou mincou.
A len kvoli nejakym teoretickym ohovarackam by som dieta v skolke trpiet nenechala. Poziadala obec/mestsky urad o prelozenie do inej skolky z dovodu - psychickeho ci fyzickeho tyrania dietata a ziadost o presetrenie + prelozenie do inej skolky v okoli. Riesit to pisomne MUSIA! Mozno otvori aj viac rodicov usta.
Prva instancia je ale riaditelka skoly/skolky. To by som nepreskakovala a dala jej moznost zasiahnut.
@anjelicek26 nie je pravda že rodičia si otvoria ústa. U nás je to tak, že všetci frflú a ja keď začnem niečo riešiť, tak sú všetci ticho. Potom vyzerám ako hlupaňa ja ☹ . Niektoré mamičky majú silné reči, ale skutek utek ☹((
@katka1191 vsak to nerieste v skole(skolke) na rodicovskom,ale spravte si rodicovsky strom.take u vas nemate?ono sa to vola rodicovsky strom,lebo mas hlavne vetvy(par rodicov) a ti maju cisla na dalsich par rodicov(male vetvicky) a nakoniec tak maju vsetci rodicia na seba kontakt a spolocne riesia veci,ktore sa priamo ich deti tykaju. niekto je hlavny kmen stromu ,ten najaktivnejsi rodic, a tomu sa dany rodic ozve s problemom a ten hlavny rodic potom obvola vetvy,ze ci sa aj ony s danym problemom stretli alebo o nom poculi a ti zas obvolaju svoje vetvicky.ja viem,ze to znie detinsky,no je to dobry system a viem,ze vela rodicov to vyuziva.takto maju na seba spojenie.podla mna je dozelite aby aj rodicia mali k sebe blizsie. urcite sa nakontaktuj na inych rodicov a spolu mimo skolky to rieste.dohodnite si niekde stretnutie.ked to budete riesit priamo na rodicovskom v pritomnosti tej ucitelky,tak to mozno nevyriesite,lebo mnohi rodicia sa boja konfrontacie a boja sa toho,aby este viac dietatu neublizili ak sa ozvu a nieco skritizuju.no ak si to vydebatujete niekde na neutralnej pode,tak sa par rodicov odvazlivcov najde a ti potom dany problem riesia s vedenim skoly)skolky) a su hlasom aj inych rodicov.vies co tym chcem povedat?kazdopadne drzim palce 🙂
Tak tu som! Ľudia ja som z toho taká vynervovaná že som si musela poobede (po tom celom vyčerpávajúcom procese) ľahnúť a konečne sa vyspať. Celý víkend som zožierala môjho muža, že akože čo s tým budeme robiť! Ja som už mala napísanú sťažnosť na obecný. Volala som na všetky strany, čo som vedela. No nikto nič nevedel, nikto nič nepočul, všade ticho! Akoby sa nikdy nič nestalo! Tak som zvažovala tri možnosti:
1, podám sťažnosť na obecný úrad.ONI- budú mať problém. Čo je raz na papieri už sa nedá len tak prehliadnuť a musí sa to riešiť - a znova všetko na papier. To je už problém nielen pre učiteľku, ale aj pre škôlku a v konečnom dôsledku aj obecný úrad by to musel celé prešetriť. No kto im čo dokáže, keď všetci držia spolu a okrem môjho dieťaťa a mňa nie je iný kto by sa sťažoval.Takže trochu bububu , ale inak všetko po starom. A ja by som musela moje dieťa (a neskôr aj druhé) voziť do inej dediny a na to nemám možnosti. Keď obaja pracujeme na smeny, je to viac km, ide o dve deti, možno neskôr pribudne ďalšie a mnoho iných dôvodov. Proste nie je to reálne, nemám možnosť ich dať inde. A ak by zostali po takomto mojom kroku v tej iste škôlke tak to ...ani sa mi nechce o tom ďalej
2, Sťažnosť u riaditeľky Cha, Cha. Tak to bude ten scenár, čo som písala v piatok. A ja zase hlúpa nič nedosiahnem lebo JA TO "NEMÁM" PODLOŽENÉ. A nemám to ako dokázať. Nikto nič nepovie aj keď mnohí dudrú nikto si neotvorí ústa a už vôbec nie, keď sa to netýka ich vlastných detí. Ale ja naozaj neviem či som jediná matka, ktorá sa rozpráva so svojím dieťaťom. Nik totiž nič nevie. Alebo im je to jedno?
Ja tu asi napíšem román
3, Rozhovor z dotyčnou - zrealizovaný+nahnala som tam môjho muža. On je naozaj rozumný a vyrovnaný človek . To so mnou len tak mykalo . Tak sme to riešili medzi 6 očami (+ ďalších 1000 tu) aby bola hladina pokojná. A moje deti aby mohli ďalej chodiť do rovnakej škôlky, Verím že aspoň trošku som niečo zlepšila, minimálne o tú jednu uč. No uvidíme časom . Ak budú v budúcnosti podobné problémy som ochotná podporiť spolurodičov. No ak som sama realita viď hore. TAK UKRIŽUJTE MA
@30katka normalne mi je tazko ked to citam.je sialene,ze v podstate nemas deti kde inde nechat,tak musis zvolit mensie zlo.skvele,ze mas podporu v muzovi a aspon on ta podrzi ked ostatni sa na pstrosov hraju 😠 ja pevne dufam,ze sa to uz nebude opakovat a ze to ok bude.neviem si ani len predstavit ake stresy z toho mas.strasne ma to mrzi ☹ kym clovek nem deti ,tak nechape aka sialena zodpovednost to je a s cim vsetkym sa musi rodic vyrovnat.drzim vam palce-velmo prevelmo 😉
@30katka - ukrizovavat ta nikto nebude, len fakt chces, aby do skolky, kde je "rezim ako na vojne a tvoje dieta biju po zadku varechou" chodilo aj dalsie dieta pripadne deti? Ak sa nic nespravi oficialne, nezmeni sa NIC. Mozno ano, spravite bububu a na vase dieta si uz fyzicky netrufne, ale aj tak mu moze urobit zo zivota peklo je vec ina - od sikany az po zosmiesnovanie, myslis, ze to tu ucitelku nebude zozierat a ze bude to vase dieta brat ako vsetky ostatne? To dieta, kvoli ktoremu mala "problem" a ktore si otvorilo usta? Ved ani sama tomu neveris. A keby aj nie...co tie ostatne deti? Kvoli tomu, ze to ich rodicia - nevedia (?) - maju znasat taketo zaobchadzanie?
Skor by som poriesila vozenie dietata aspon jednym smerom babkou, dedkom, strykom tetou, nech ho rano vezmu zo sebou. Alebo vyberu. Riesit sa to DA, aj ked to bude urcite narocnejsie. Mne by to stalo za to, ved co taketo zaobchadzanie narobi s detskou dusickou???
@anjelicek26 Píšeš ako z múdrej knihy. Myslím to vážne. Vo všetkom máš úplnú pravdu. Prvé riešenie, kt. som hľadala bola práve iná škôlka. Ak by sa to stalo vo štvrtok tak v piatok je už odhlásená (ale bolo by to riešenie bez rozmyslu a malo by to neriešiteľné následky- takže riešenie neriešiteľné). Ten nekonečný víkend mi doprial čas na premýšľanie. A nie je to naozaj jednoduché, zmeniť škôlku. Jednoducho budú dni, kedy ich nebude mať KTO odviesť- a čo potom? Musím jednoznačne:
neustále komunikovať s učiteľmi , vysvetľovať čo a aké je moje dieťa. Rozprávať s ňou o všetkom čo je len možné , získavať si ďalej jej dôveru, aby bola otvorenou knihou. Musím si získať rešpekt učiteľov, rozprávať sa s rodičmi (skúsiť čo sa dá.. ja už neviem). Ale je to presne tak ako píše Katka1191. Všetci frflú a keď začnem niečo riešiť tak nikto nič.
Jednoducho -NAJLEPŠIE a najľahšie je zmeniť škôlku.
Ale to musím najskôr zmeniť prácu. Ak budem pracovať 8 hod./deň, tak vtedy by to bolo možné ( asi - podľa času nástupu). Ak by som to riešila celkovo na obecnom... tak moje deti by si to iste nejako odniesli- aj učiteľovi je ťažko sa odosobniť pri dieťati, keď má problém s rodičom. A ak by to bol kolektív učiteľov.
S dotyčnou sme mali rozhovor. A je na nej čo s tým urobí. Vie, že to bola chyba, aspoň to tvrdí. Dohodli sme sa na postupe , v prípade že bude mať pocit , že s naším dieťaťom je akýkoľvek problém. a tak ďalej
Ak to chcem riešiť inde musím to vedieť aj dokázať. Musí pri mne stáť ešte aspoň jeden rodič. Mať niečo v ruke. Inak je to len moje slovo. To síce narobí rozruch. Ale to je všetko. Potom už budem naozaj MUSIEŤ zmeniť škôlku a možno zostať doma, kým sa nenájde iná práca.
Je to oveľa zložitejšie ako len si písať a čítať. Fakt ja už nevládzem. Možno bude najlepšie vymeniť mamu ☹
@evi55 pan učitelka kriči aj ked nema na to dovod pretože to už nezvlada už davno mala byt v dochodku nie som prva čo som sa stažovala stracaju sa v škole zošity a ine veci a nerieši sa to na pani učitelku bola pisana aj stažnost
@nikoliacik tak to je už potom iné. snáď sa to podarí vyriešiť. 😉
stále premýšľam, že prečo sa tu rozoberajú veci mimo témy? ja sa chcem niečo dozvedieť o škole Turnianska a tu sa rozoberajú škôlky.. 😕 a nakoniec otvorím tému, ktorú potrebujem a admin mi ju zamkne, lebo už tu také témy sú.. ale riešia sa v nich celkom odlišné veci...
k škole Turnianska..asi sa tam veľa teda nezmenilo, keď majú kamery kvôli šikane.... ja som tam chodila ako dieťa prešla som si peklom.... dúfala som, že tých 17 rokov na zmenu bude stačiť... ☹
@katka1191 A nedá sa preradiť do vedľajšej triedy? My sme to urobili teraz na polroku.