Potrebujem kupit knizky pre 13 rocneho synovca (zelal si 3 knihy k narodeninam). Velmi rad cita, neviete poradit nejake dobre knizky pre tuto vekovu kategoriu?
Harryho Pottera cital uz velmi davno, snad aj pred 3 rokmi. Nedavno spominal knizky zo serie Hraniciarov ucen, ale viem, ze tie uz ma vsetky.
Hry o zivot. Neviem autora, skus pogooglit, moji synovci a netere na tom frcia 🙂
@simsalabim tak uplna klasika je Tajny dennika Adriana Mola (13 rocny chalan 🙂 a su aj dalsie diely. A potom by som kludne siahla uz aj k Salingerovi: Kto chyta v zite.
@simsalabim Ja mám rada knihy z vydavateľstva Fragment - skús pozrieť ich stránku. Majú veľmi dobre rozdelené kategórie kníh - napr. http://www.fragment.sk/nabidka/beletria-pre-det...
Keď to ďalej rozklikáš, dostaneš tú kategóriu, o ktorú by dieťa mohlo mať záujem - napr. fantasy, dobrodružné...
ako super hodnotím, že každá kniha po rozkliknutí má napísané, od ktorého veku napr. 13+ je vhodná...
@eviq
@hradnapani
@anazuz19
Dakujem za rady, skusim 🙂
aku knizku si nakoniec kupila? hladam nieco podobne 🙂
Baby a co Guinessova kniha rekordov...neviem, mozno 13rocneho by to zaujalo...
Ahoj a máte nejaké tipy pre 14-ročného? Privítam každú radu 🙂
čo takto klasika - Karl May: Poklad na striebornom jazere. Bola to moja prvá knižka v 7 triede ZŠ a odštartovala moju lásku ku knihám.
Knihy Karla Maya som aj ja zbožňovala ale môjho syna moc nebrali. On dlho čítaval Troch pátračov a potom začal čítať Star Wars. O tom sme si moc nepokecali, lebo tento žáner zase moc neberie mňa. Ale chalanom okolo tých 14 rokov by sa mohli páčiť
Star Wars číta aj moj 15ročný syn. Objednávali sme ich cez www.egmont.cz 😉
Nejaké tipy od knihomoľskej syslej famílie: Čokoľvek od Michelle Paverovej, teda všetky diely Kroniky dávnych vekov (tuším sa to tak volá) a práve vychádzajúca sága Bohovia a bojovníci... Bohovia Olympu (autora si nepamätám).... Rick Riordan a jeho knihy o Percym Jacksonovi.... GOGO chalan z internetu.... knihy J.R.R. Tolkiena ak je skôr vážnejší alebo Terryho Pratcheta a mnoho ďalších...
každému sa páči niečo iné a tak je to väčšinou aj s detmi. nevieš aspon o čom čitava? nejaký približný okruh? moja neter je v jeho veku a číta napr. Harryho Pottera a nejaké terajšie trháky o upíroch.