Ahojte mamicky, prosim poradte s dobrou zakladnou skolou, co najblizsie k Rajke, (asi nam ostava len Petrzalka, v Rusovciach sa mi vedia vyjadrit len posledny augustovy tyzden 😢 Strucne vam popisem nas problem: otazku stahovania sa do Rajky sme zacali realne riesit asi 3 týzdne (dovody nebudem rozpisovat), zaverecny verdikt nasej rodinky je, ze stahovanie bude, takze najblizsie dva mesiace nam neostava nic ine, len si aktivne hladat domcek, najlepsie taky, do ktoreho sa da hned nastahovat, nakolko mam doma okrem predskolaka aj 2 -mes. babatko. Vsetky tie zmeny sa udiali velmi rychlo, no urychlit ich chceme aj preto, lebo sme uz chceli, aby nas syn nastupil do 1. rocnika v novom prostredi. Pre jeho lahsie navyknutie to bude iste lepsie ako ho vytrhnut zo zabehnuteho kolektivu v strede skolskeho roka. Stahovanie to bude riadne, nakolko momentalne byvame 400 km od Rajky, tym padom je pre mna otazne, ci mi vobec niekto zobere syna do skoly, kedze sme neboli na ziadnom zapise tu v okoli (vtedy sme ani nechyrovali o stahovani) a trvale bydlisko nam ostava na starej adrese, tym padom sa v nasom pripade nemozeme bavit o spadovej oblasti danej skoly....neostava mi nic ine, len obvolavat miestne skoly a informovat sa. Ja by som bola najradsej keby to bola mensia skola, no samozrejme s dobrymi referenciami, ja sa v BA vobec nevyznam, nepoznam mestske casti, takze by som vas mile mamicky chcela poprosit o ake take zorientovanie sa zakladnych skol, ktore by boli nasmu byvaniu v pohranici co najblizsie....za vsetky odpovede vopred dakujem.
Ahoj, na juhu Petrzalky je skola Turnianska. Nehovorim, ze je tu vsetko idealne, ale p. riaditelka sa snazi, vela veci sa pohlo k lepsiemu. VELA zalezi aj od samotnej ucitelky, ktoru syn dostane (to na ktorejkolvek skole). Otvaraju sa 4 prve triedy, minule roky len 2-3. Okrem telocvicne ma skola plavaren, 1 telocvik je plavanie. Ma viacero kruzkov, od prvej triedy sa uci aj anglictina. Treba si dat pozor na to, ze tu neplati to, ze deti maju iba 1 ucitela/ku na vsetky predmety, mozno akurat prvaci. Znamkuje sa od zaciatku. Z Rajky chodi priamo MHD c. 801 do blizkosti skoly (asi na 7 minut chodze).
Tiez si chvalia sukromnu skolu Narnia (tiez juh Petrzalky), ale to sa treba spytat tam, ci by dieta prijali aj dodatocne. Podobne je to so sukromnou skolou Felix.
V samotnej Petržalke sú len veľké školy, taká menšia škola je bud v Rusovciach alebo Jarovciach - sú to mestské časti najbližšie k Rajke - ešte pred Petržalkou.