Ahojte. Je ok ak v škole platíme za kružok bez toho, aby sme dostali doklad o zaplatení, prípadne nám nevedia dať číslo účtu? Mne sa to nezdá ok.
podla mna ti ho v pohode vystavia ked si ho vypytas. nad tymto som nikdy nerozmyslala, u nas stoja kruzky 2 € a nejak ma to ani nenapadlo...
dost ma to stve, lebo ten kružok realne nefunguje...aj tu stoji 2 era na mesiac,....inak pri tolkych detoch dost slušný čierny prijem.
vždy cez kružok maju porady...po 30. minutach ucka odchadza...maju to mat 1.5 hodiny.
Za krúžky v škole sa neplatí,sú hradené zo vzdelávacích poukazov, my sme nikdy nič neplatili
U nás sa napr. za krúžok s odovzdaním vzdelávacieho poukazu platí 2€. Doklad vydáva konkrétne CVČ ktorému ide platba a nie učiteľ ktorý vedie krúžok. Učiteľ doklad len odovzdá, on ho nevystavuje..
zo zakona ma narok dieta rocne na jeden vzdelavaci preukaz ostatne dalsie (druhy treti...) kruzky sa platia, u nas napr aj dostala vzdelavaci preukaz ale pre prvakov je len futbal resp florbal a my mame babu takze smola.... prepadol....
@lucik194 ruku do ohna by som nedala za to ze to tak nemaju narocky, ten poukaz totiz neprepadne ale pripadne skole na ine vyuzitie, na buducom rodicku by som spolu s dalsimi rodicmi dievcat pozadovala zabeupecit aspon 1 kruzok pre dievcata, lebo to je diskriminacia
oni to urcitte maju tak pro forma, aby sa nemohlo povedat ze ziadny nie je, ale pritom...urcite treba po tom ist nech od sept. sa zjedna naprava
@helmanka
@libka1 u nás je nárok len na jeden krúžok + družina a to len prvý ročník , ďalší krúžok som musela platiť , naša ale nechodí na štátnu školu , zriaďovateľ je cirkev ........... takže tak .......... štátne by sa nemali platiť , teda my sme na štátnej nikdy neplatil. Dosť ma to zarazilo .... Ale blok aj napriek tomu, že som ho nepýtala mi bol doručený ................
nasa je mala skola, aj tych kruzkov je malicko... s tym nic nenarobim, plus so ZUS maju dohodu ale so sukromnou, takze tam sme preukaz tiez nemohli pouzit, ZUS platime
Nasa skola ma kruzky aj pre malickych.
Co sa tyka poukazov, zavisi od skoly. My hovorime rodicom, ze ked nechcu kruzok, bud nech uplatnia poukaz inde, alebo ho mozu skole darovat v prospech skoly. Tie poukazy su potom upotrebene pre ziakov nejakou formou. Ale rodic sa rozhoduje sam ako s poukazom nalozi.
@womankc U nas napr. mam deti v statnej je to tak ze klasicky prvy kruzok je za poukaz, ostatne, ktore organizuje skola su za symbolicke 1,- . V skole ale posobia aj ine subjekty napr. firma "Kruzky v skole" - mmch nic moc skusenosti s nimi a ti vyberaju dost velke poplatky, alebo nejaka sukromna firma co ponuka anglictinu to sa tiez plati logicky zvlast, napriek tomu ze skola im poskytuje svoje priestory, resp. roba sa tie kruzky neraz v jej triedach ci telocvicni.
U nas beru vzdelavacie poukazy aj ZUS napr., ale este sa tam vacsiou potom nieco doplaca.
Suseda zas poukaz dietatu uplatnila v statnej jazykovej skole..
@horana no mne poukaz vzali na družinu a ešte mi povedali, že plus jeden krúžok mám zdarma a ten druhý som zaplatia 30E tuším na celý rok ............ ale neľutujem peniaze, lebo pani učiteľka, čo ho vedie je veľmi milá a ústretová pani nenudia sa venuje sa im a malá je spokojná
ďakujem za tip na jazykovku a ľudovku , to ma ani nenapadlo , že by sa tam dali uplatniť poukazy.... jazykovku navštevuje zatiaľ súkromnú , ale od 5. ročníka smer štátna jazykovka
Dievčatá, všetko vybavené...doklad mi dajú, odučia všetko zameškané...asi sa zlakli. majú dotácie a musia odučiť 60 hodin, aj ich nahradiť.
@jajka257 tak tato škola je štát v štáte, mohla by som písať do rana...poukazy, dotácie...mne je to fuk ako si to nazývajú. Krúžok neplánovali doučiť, práveže učka mi písala, že zrejme aj počas ďaľších hodín to bude tak isto prebiehať, že bude mať poradu a nahrádzanie nemali v pláne...
@fimane pytaj blok, inak nezaplatis. Hotovo.