Pomôže niekto s úlohami z matiky ?

4. dec 2019

Krásny podvečer prajem,
pomôže niekto s úlohami s matiky?
Ďakujem

nevludna
4. dec 2019

To je strasna kravina. Ak to neviete, kaslite na to. Domace ulohy nie su povinne

tinatitti
4. dec 2019

Stvrtok

katulienkax
4. dec 2019

Tiež som za stvrtok nemôže vziat 2 pred 3, ked už mala vyloženú 4 papier, musel byt pod nim 3 a pod 3 papier 2

ceresnovci
4. dec 2019

nieje to nahodou nehjaka dobrovolna mimiskolska sutaz??
:D

panelacikova
4. dec 2019

Ja teda matiku milujem, ale toto je poriadna kravina...
@tinatitti
@katulienkax to ako ste na to prišli? ako pozerám, tak pozerám, na nič som neprišla 😀 podľa zadania mi predsa vyplynulo, že každý deň jej prinesie 5 listov. list č. 1, 2, 3, 4 a 5, predsa píšu, že ich čísluje od 1 do 5. no a v každej voľnej chvíli ich prepisuje.... ale tak potom by tam malo platiť nejaké pravidlo, že tie listy idú zaradom nie? a to neplatí pri viacerých dňoch... predsa ak vezme z kopy list č. 2, mali by za ním nasledovať 3, 4, 5 a 1, či nie?

nevludna
4. dec 2019

Ja nechapem tej vete, ze v kazdej volnej chvili vezme list z vrchu a prepise ho. Akoze na co ho prepise?

Chudak deti...potom, ze znenavidia matiku a logiku

jamabe
4. dec 2019

@panelacikova no lebo šéf jej doniesol listy a kládla ich na kopu 1,2,3,4 - ten 4 prepísala a odložila, šéf doniesol 5 - ten prepísala a odložila, no na kope pod tou 5 nemohla byť 2ka, ale 3ka.. Takže vo štvrtok sa pomýlila 😉

ciernysokol
4. dec 2019

presne,ako pise jamabe.stvrtok a tak,ako vysvetluje

majka99999
4. dec 2019

@panelacikova sef to nosi priebezne, takze vytvori sa trebars kopa 3-2-1, ona vezme 3, sef donesie 4, vezme 4, potom vezme 2, sef donesie 5, vezme 5 a nakoniec 1. To je modelova situacia. Takze stvrtok nevychadza.

ciernysokol
4. dec 2019

a tych stvorcekov musi vysit este 21.tak,ako su vysite tri,tak vedla nich doprava zrkadlovo tri.a tak isto z kazdej strany.prazdne ostavaju krizom do x.ostatne su plne.

erikavesela
4. dec 2019

@ceresnovci ano, urcite ano...ak to dieta nevie, nemalo by to robit...tieto priklady su zamerane na logiku...moj syn ich robieva...nema to nic spolocne s matikou v skole..

modrykoniicek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majka99999
5. dec 2019

@ciernysokol ano, keby to mali byt 2 osi sumernosti, stacilo by len 9, ale treba vysit dalsich 12 na 4 osi. Cize 21.

majka99999
5. dec 2019

Inac si tiez myslim, ze toto nie je domaca uloha. Ucivo da zaklady, ale uloha so sekretarkou je na logiku a predstavivost, nema nic s pocitanim. 🙂

alexxandraa
5. dec 2019

@nevludna Naozaj nie sú domáce úlohy povinné? To je v nejakom zákone? Môžem týmto argumentovať na rodičku? Lebo moje deti za zabudnutie úlohy dostávajú päťku, prípadne mínusku a za 3 alebo 5 mínusiek potom päťku a rovnako za zabudnutie napr.pravítka, alebo inej pomôcky. A nesiera ma to, lebo na niektorých predmetoch potom dieťa raz zabudne doniesť čosi, a už nemá šancu za polrok to opraviť na jednotku na vysvečko, lebo tá päťka celkom zmení priemer.

nevludna
5. dec 2019

@alexxandraa v ziadnom zakone a ani v skolskom poriadku nie su DU spomenute a ani nic o nich. Jedine coho sa ucitel moze chytit je, ze je v skolskom poriadku vseobecne napisane, ze ziak ma plnit pokyny pedagogickych zamestnancov skoly, ale nie je to zasa urcene ci to plati aj mimo skoly. Pritom ale ziak je chraneny pravom na dodrziavanie zakladnych psychohygienickych zasad (tj udrzanie si dusevneho zdravia, psychickej pohody a vykonnsti). Ak to dieta stresuje, nici (co urcite, kedze ani nam sa po praci nechce este riesit zasa par hodin pracu, nieto “ malemu” mozgu). A v ustave je ochrana slobody a pohybu. Da sa chytit hocicoho, len zalezi na rodicoch ci sa im to tak chce riesit.

Takze du nemaju ziadny pravny zaklad a tym padom aj hodnotenie. A taktiez dieta si ma plnit svoje povinnosti v ramci skoly a nie uz mimo nej, to je zasah do jeho sukromia.

nevludna
5. dec 2019

@alexxandraa podla skolskeho zakona sa posobnost skoly vymedzuje vylucne na dobu vyucovania...

anulienka14
5. dec 2019

Štvrtok 😉